Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Zwijndrecht

Zonder problemen energie vergelijken in Zwijndrecht? Aan de hand van www.energiehunter.nl doorzoek je supersnel alle verkrijgbare energie aanbieders als bijv. Vattenfall en Vandebron. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Zwijndrecht de scherpste prijs kan bieden. Verder lees je via de energievergelijker belangrijke info over thema’s als bijvoorbeeld energiebelastingen en tips om te besparen op energie. Ook komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Zwijndrecht (www.zwijndrecht.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2023€0,766
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2023€0,225
Gemiddeld verbruik: 1.150 m3 en 2.882 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Eenvoudig besparen tot wel € 305,00.

Zonder problemen overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektraWat zijn de beste energieleveranciers in Zwijndrecht?

Er zijn steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Zwijndrecht. Dat loopt van Budget Energie tot Energiedirect, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel kun je kiezen uit circa 55 aanbieders. Zij werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Stedin. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden! Achterhalen welke gas en stroom aanbieders je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zwijndrecht is? Voer vlug de benodigde gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, energie-aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als een stroomstoring, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Geholpen door onze vergelijker check je vlug de goedkoopste energieleverancier van Zwijndrecht, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Met behulp van filteren in de Energiehunter ontdekt men probleemloos een overeenkomst dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Zwijndrecht

 • Vattenfall: Meerdere contracten
 • Essent: Goede overstapkorting
 • Eneco: Hoge overstapbonus
 • Greenchoice: Online meterstanden doorgeven
 • Budget Energie: Groen en toch goedkoop
 • NLE: Online grip op je kosten
 • Energiedirect.nl: Scherpe cashback
 • Engie: Aantrekkelijke korting
 • Oxxio: Binnen 5 dagen actief
 • Pure energie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Powerpeers: Hoge korting
 • Delta: Exclusieve kortingen

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen februari 2023)

De voorwaarden van gas en stroom aanbieders en de tarieven wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende beheerders verbonden zijn. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Zwijndrecht is Stedin. Daarbij hanteert de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor het toevoeren van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Zwijndrecht valt in de gasregio 1, 3. Dat resulteert in een verhoging van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Feiten over Zwijndrecht

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,766
 • Stroomtarief kwh: €0,225
 • Gem. gasverbruik: 1.150 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.882 kWh
energie-vergelijken-zwijndrecht

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Moeiteloos overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Start met je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Zwijndrecht is dit gemiddeld zo’n 1.150 m3 en 2.882 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. Deze aspecten hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Rondom contracten zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Gewoonlijk is het slim om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je ziet nu een handig overzicht met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Bij alle contracten zie jij data m.b.t. soort stroom/gas, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Zwijndrecht, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie kortingsactie gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de energiemaatschappij. Bijv. www.greenchoice.nl en ook www.fenor.nl. De betreffende maatschappij regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Zwijndrecht


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in februari 2023 kan ruim €320 bonus betekenen. Evenwel, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand tref jij vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: wassen op 30 graden
 • Praktische tip 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Tip 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Bezuinigtip 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Praktische tip 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten adviseren: regel jaarlijks het overstappen in Zwijndrecht. Dan bespaar je het meeste geld. Echter, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je wisselen van leverancier, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Dikwijls worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in februari 2023 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En misschien wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Zwijndrecht. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elke 12 maanden deze persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verwerkt de aanstaande leverancier het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en kies een beschikbare maatschappij. Bijvoorbeeld Oxxio, Delta en ook Leon energie. Hierna selecteer je de startdatum van het abonnement. De geselecteerde leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door deze website ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.pure-energie.nl, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Dankzij lage prijzen en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Zwijndrecht vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Zwijndrecht en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Zwijndrecht

De meeste aanbieders faciliteren op dit moment groene stroom in Zwijndrecht. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer wisselend. Niet ieder groene energie contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval de optie “100% groene stroom uit NL”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Zwijndrecht vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
In de streek van de gemeente Zwijndrecht zijn er meerdere projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3330, 3331, 3332, 3333, 3334, 3335, 3336. Als bewoner van wijk Walburg, Centrum, Noord, Heer Oudelands Ambacht, Kort Ambacht, Nederhoven, Verspreide bebouwing, Bebouwde kom Heerjansdam, Landelijk gebied Heerjansdam kan je meer en meer financieel aantrekkelijk deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Zuid-Holland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de Belangrijke energiebespaartips en lees info op pricewise.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl, independer.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Bekijk ook Oxxio vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente