Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Cromstrijen

Snel energie vergelijken in Cromstrijen? Middels deze website achterhaal je gemakkelijk alle relevante energieleveranciers als Delta en Eneco. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Cromstrijen de scherpste prijs kan bieden. Bovendien tref je op onze website praktische info over thema’s als gastarieven en alternatieven voor de CV-ketel. Daarbij geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Cromstrijen (www.cromstrijen.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2023€0,750
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2023€0,226
Gemiddeld verbruik: 1.197 m3 en 2.882 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersnaast elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Besparing loopt op tot € 455,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!Wat zijn goede energieleveranciers in Cromstrijen?

Wij zien nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Cromstrijen. Dat loopt van GreenChoice tot en met Eneco, je ziet door de bomen het bos niet meer. Hedendaags kun je kiezen uit circa 50 bedrijven. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Stedin. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval is de energiehunter toe te passen. Bekijken welke gas en stroom aanbieders mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Cromstrijen is op dit moment? Geef hieronderde privé gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Echter, gas en stroom maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als een stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Nederlander een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van de energievergelijker check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Cromstrijen, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Met behulp van filteren in de Energiehunter bekijkt men simpel en snel een contract dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Cromstrijen

 • Vattenfall: Verschillende termijnen
 • Essent: Inzicht in energiegebruik
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Greenchoice: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Budget Energie: Scherpe overstapbonus
 • NLE: Handige website
 • Energiedirect.nl: CO2-neutraal gas
 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • Oxxio: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Pure energie: Handige website
 • Powerpeers: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Delta: Goede klantenservice

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen februari 2023)

De condities van gas en stroom leveranciers en de onkosten kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er meerdere beheerders van het net service verlenen. Iedere beheerder van het net verwerkt weer andere onkosten voor logistiek. De netbeheerder in Cromstrijen heet Stedin. Tevens calculeert de Gasunie wisselende tarieven per regio voor het transport van gas door zijn leidingen. Gemeente Cromstrijen hoort bij gasregio 1, 3. Dit houdt in een opslag van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Cijfers en feiten Cromstrijen

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Cromstrijen
 • Regionummer: 0186
 • Aantal bewoners: 12755
 • Centrale postcode: 3281
 • Populaire wijk: Numansdorp

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,750
 • Stroomtarief kwh: €0,226
 • Gem. gasverbruik: 1.197 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.882 kWh
energie-vergelijken-cromstrijen

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Dit zijn grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Cromstrijen is dit gemiddeld zo’n 1.197 m3 & 2.882 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Aangaande prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Vaak is het een goed idee om elk jaar opnieuw een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle beschikbare aanbieders van energie. Bij elk pakket zie je details met betrekking tot type energie, looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Cromstrijen, en de welkomstkorting. Selecteer de maatschappij die past bij de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een populaire aanbieding gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de maatschappij. Denk aan www.oxxio.nl en energie.vanons.org. De door jou gekozen aanbieder zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Cromstrijen


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in februari 2023 kan meer dan €350 rendement bieden. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter bekijk jij 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Praktisch advies 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Bezuinigadvies 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Bespaaradvies 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Tip 5: een teil gebruiken voor de afwas.

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Cromstrijen. Dan is de besparing het grootst. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen veranderingen aanbrengen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. In algemene zin worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in februari 2023 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En daarnaast wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Cromstrijen. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je jaarlijks zo’n dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel faciliteert jouw toekomstige gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en neem een beschikbare partij. Onder andere Vattenfall, Delta + HVC. Daarna kies je het moment waarop het contract ingaat. Jullie aanstaande energie-aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door de energievergelijker achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.nle.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Cromstrijen vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Cromstrijen en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Cromstrijen

Het merendeel van de aanbieders ondersteunen onderhand groene stroom in Cromstrijen. Op dit front zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom varieert per leverancier. Niet alle groene stroom kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt foutief 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval een filter voor “Groen uit NL”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Cromstrijen vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Cromstrijen onderscheiden we vele activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3280, 3281. In huizenbezitter in wijk Numansdorp, Klaaswaal kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Zuid-Holland volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Warm water via de zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, independer.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Lees verder alles over Energiedirect abonnementen.


Alle plaatsen in deze gemeente