Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Brielle

Eenvoudig energie vergelijken in Brielle? Aan de hand van www.energiehunter.nl vind je gemakkelijk alle bekende bedrijven als GreenChoice & Vandebron. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Brielle de laagste prijs biedt. Verder tref je op deze website nuttige info info over topics als bijvoorbeeld de overstapservice en info over het gasvrij maken van jouw woning. Daarnaast geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Brielle (www.brielle.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2021€0,748
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2021€0,224
Gemiddeld verbruik: 1.173 m3 en 2.826 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven onder elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Gemiddelde besparing van € 245,00.

Zonder problemen overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen dag zonder gas of stroom!Wat zijn goede energieleveranciers in Brielle?

Wij zien erg veel energieleveranciers in Brielle. Van GreenChoice tot een speler als Essent, er zijn meer leveranciers dan ooit. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 60 organisaties. Deze aanbieders werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Stedin. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor hebben wij iets gevonden! Uitzoeken welke bedrijven er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Brielle is voor jouw situatie? Vul hieronderde gevraagde gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap meteen over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, gas & stroom bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens een gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: kijk ook naar service. Onderaan de streep wil iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van de energiehunter achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Brielle, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van selecties maken in onze vergelijker detecteert men simpel en snel een contract dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Brielle

 • Vattenfall: Eenvoudig verbruik inzien
 • Essent: Tot €50 vriendenvoordeel
 • Eneco: Overal beschikbaar
 • Greenchoice: Altijd bereikbaar
 • Budget Energie: Meerdere contracten
 • NLE: Knetterscherpe tarieven
 • Energiedirect.nl: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Engie: Beoordeeld met een 8.4
 • Oxxio: Exclusieve aanbiedingen
 • Pure energie: Handige website
 • Powerpeers: Online inzicht in verbruik
 • Delta: Je kiest zelf de bron

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen oktober 2021)

De aansluitingen van gas & stroom aanbieders en de prijzen variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere netbeheerders verbonden zijn. Elke beheerder hanteert eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder in Brielle betreft Stedin. Eveneens gebruikt de Gasunie separate tarieven per regio voor het transport van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Brielle valt onder gasregio 1, 3. Dat resulteert in een vergoeding van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Facts and figures Brielle

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Brielle
 • (Net) nummer: 0181
 • Inwoners: 16640
 • Hoofdpostcode: 3231
 • Wijk: Brielle

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,748
 • Stroomtarief kwh: €0,224
 • Gem. gasverbruik: 1.173 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.826 kWh
energie-vergelijken-brielle

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten.

Online overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk de standaard informatie. Dit zijn het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Brielle is dat gemiddeld 1.173 m3 en 2.826 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. Alle ingevoerde gegevens hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. In de regel is het gunstiger om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Van alle pakketten achterhaal je informatie als type stroom/gas, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Brielle, en de welkomstkorting. Selecteer de maatschappij die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een mooie leverancier in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. Onder andere www.essent.nl of natuurlijk www.allure-energie.nl. De betreffende aanbieder zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Brielle


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in oktober 2021 kan soms wel €380 winst geven. Desondanks, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder bieden wij 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: de verwarming omlaag doen
 • Bespaaradvies 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Praktische tip 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Praktisch advies 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Bespaartip 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Brielle. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je wisselen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij de modelovereenkomst. Door de bank genomen worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in oktober 2021 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En soms krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland is het principe: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Brielle. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij een jaarcontract krijg jij elk jaar een persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal regelt je toekomstige organisatie dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de goedkoopste energiemaatschappij. Denk aan Vattenfall, Vandebron en Energie VanOns. Daarna neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. De geselecteerde organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Via www.energiehunter.nl achterhaal je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.unitedconsumers.com, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Super simpel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van goedkope prijzen en scherpe welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Brielle vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Brielle en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Brielle

Het gros van de leveranciers leveren inmiddels groene stroom in Brielle. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet alle groene stroom kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan zeker weten “Groen uit NL”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Brielle vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Brielle kennen we diverse opdrachten rondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3230, 3231, 3232. In de buurt van wijk Brielle, Vierpolders, Zwartewaal, Recreatiestrook Brielse Maas kan je vaak extra voordelig meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Zuid-Holland helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen integreren
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de Praktische energiebespaartips of bezoek pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, independer.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl. Bezoek ook Vattenfall abonnementen.


Alle plaatsen in deze gemeente