Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Vlaardingen

Zonder problemen energie vergelijken in Vlaardingen? Aan de hand van onze website doorzoek je moeiteloos alle relevante energie aanbieders als bijv. Delta & Energiedirect. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Vlaardingen de beste deal heeft! Voorts check je op onze website bruikbare informatie over zaken als bijv. tarieven en variabele of vaste tarieven. Verder vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Vlaardingen (www.vlaardingen.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,757
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,216
Gemiddeld verbruik: 1.150 m3 en 2.911 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Gemiddelde besparing van € 445,00.

Snel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!Welke energieleveranciers zijn er in Vlaardingen?

Er zijn erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Vlaardingen. Dit varieert van Powerpeers tot aan Energiedirect, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 50 providers. Zij nuttigen stuk voor stuk het net van Stedin. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval bieden wij de oplossing. Weten welke aanbieders mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vlaardingen is die past bij jouw verbruik? Voer hieronderje persoonlijke gegevens in, kies voor de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daarentegen, energie-organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van onze prijzencheck vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Vlaardingen, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Geholpen door filters in de tarievenvergelijker check je moeiteloos een product dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Vlaardingen

 • Vattenfall: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Essent: Online account
 • Eneco: Grote energiemaatschappij
 • Greenchoice: Eigen account
 • Budget Energie: Persoonlijk contact
 • NLE: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Energiedirect.nl: Ook modelcontracten
 • Engie: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Oxxio: Altijd bereikbaar
 • Pure energie: Transparant en eerlijk
 • Powerpeers: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Delta: Aantrekkelijke overstapkorting

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen juni 2024)

De beschikbare producten energie-organisaties en de energietarieven zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene beheerders van het net service verlenen. Iedere netbeheerder heeft eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige netbeheerder in Vlaardingen betreft Stedin. Bovendien verwerkt de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het toevoeren van gas via haar leidingnet. Gemeente Vlaardingen vinden we terug in gasregio 1, 3. Dat resulteert in een opslag van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Facts and figures Vlaardingen

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Vlaardingen
 • Regionummer: 010
 • Aantal inwoners: 71808
 • Postcodegebied: 3131
 • Wijk: Centrum

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,757
 • Stroomtarief kwh: €0,216
 • Gem. gasverbruik: 1.150 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.911 kWh
energie-vergelijken-vlaardingen

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste jouw basisgegevens. Dat betreft de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Vlaardingen bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.150 m3 & 2.911 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. De genoemde zaken zie je weer terug in het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot abonnementen kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. In de regel is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle beschikbare aanbieders van energie. Van elk contract zoek je data aangaande type energie, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Vlaardingen, en de eventuele korting. Selecteer de partij die past bij jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede leverancier gespot? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de maatschappij. O.a. www.essent.nl + www.fenor.nl. Jouw nieuwe energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Vlaardingen


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juni 2024 kan meer dan €395 voordeel geven. Desondanks, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Op deze pagina vind jij 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Tip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Praktische tip 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Praktische tip 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: neem een energiezuinige airco

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van Energiehunter.nl zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Vlaardingen. Zo is de besparing het grootst. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, wisselen, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Door de bank genomen worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met meerdere kortlopende energiecontracten voor Vlaardingen. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij 1 jarige contracten krijg jij elke 12 maanden een aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal verzorgt jouw geselecteerde gas en stroom maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en selecteer een beschikbare energieaanbieder. Denk aan Engie, Delta en ook Main energie. Hierna bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. Je gekozen maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door onze website bekijk je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.greenchoice.nl, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van voordelige prijzen en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Vlaardingen vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Vlaardingen en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Vlaardingen

Een groot deel van de organisaties bieden op dit moment groene stroom in Vlaardingen. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene energie” heeft ook echt een groene oorsprong. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Kies dan het filter “Groen uit Nederland”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Vlaardingen vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Vlaardingen bestaan er vele opdrachten binnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 3130, 3131, 3132, 3133, 3134, 3135, 3136, 3137, 3138. Wanneer je woont in wijk Centrum, Westwijk, Vettenoordse Polder, Oostwijk, Vlaardinger Ambacht, Holy-Zuid, Holy-Noord, Broekpolder kan je vaak met financiële bonussen participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Zuid-Holland eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Huis met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Doorzoek informatie over Budget Energie kosten.