Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Schiedam

Op je gemak energie vergelijken in Schiedam? Door gebruik te maken van www.energiehunter.nl vergelijk je probleemloos alle relevante energie aanbieders. Voorbeelden zijn Delta en Eneco. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Schiedam de laagste prijs biedt. Voorts check je op deze pagina waardevolle informatie over topics als bijv. het ideale overstapmoment en verschillende contractsoorten. Ook verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Schiedam (www.schiedam.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) september 2023€0,753
Gemiddelde stroomtarief (kWh) september 2023€0,212
Gemiddeld verbruik: 1.104 m3 en 2.798 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle maatschappijenbij elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar tot wel € 340,00.

Zonder problemen overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Nooit zonder gas of elektraWelke energieleveranciers zijn er in Schiedam?

We zien nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Schiedam. Dit loopt van GreenChoice tot aan Essent, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit ogenblik zijn het zo’n 60 leveranciers. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Stedin. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiehunter testen. Ontdekken welke gas en stroom maatschappijen je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Schiedam is voor jouw situatie? Vul hierna jouw gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap meteen over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, gas en stroom bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Is er een storing, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep zoekt elke Nederlander een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van de energiehunter vergelijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Schiedam, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v keuzes in de Energiehunter detecteert men eenvoudig een energie-abonnement dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Schiedam

 • Vattenfall: Cadeau bij overstappen
 • Essent: Goede overstapkorting
 • Eneco: Uitstekende klantenservice
 • Greenchoice: Duidelijke website
 • Budget Energie: Meerdere contracten
 • NLE: Online meterstanden doorgeven
 • Energiedirect.nl: Beste energiewebsite
 • Engie: Grip op verbruik en de kosten
 • Oxxio: Winnaar energieveiling
 • Pure energie: Hoge overstapkorting
 • Powerpeers: Hoge cashback
 • Delta: Scherpe welkomstbonus

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen september 2023)

De producten van energiemaatschappijen en de tarieven zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere beheerders van het net service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder in Schiedam is Stedin. Daarbij neemt de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het transporteren van het gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Schiedam valt in de gasregio 1, 3. Dit mondt uit in een verhoging van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Cijfers en feiten Schiedam

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Schiedam
 • Regionummer: 010
 • Aantal inwoners: 77108
 • Postcode: 3101
 • Populaire wijk: Centrum

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,753
 • Stroomtarief kwh: €0,212
 • Gem. gasverbruik: 1.104 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.798 kWh
energie-vergelijken-schiedam

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met de standaard informatie. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Schiedam bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.104 m3 en 2.798 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Alle ingevoerde gegevens bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. In de regel is het gunstiger om ieder jaar een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle grote aanbieders van energie. Van ieder abonnement zie jij data m.b.t. soort stroom/gas, contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Schiedam, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die past bij jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie prijsaanbieding gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.budgetenergie.nl of natuurlijk www.energieflex.nl. De nieuwe energieonderneming zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Schiedam


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in september 2023 kan in sommige gevallen wel €270 voordeel geven. Toch, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters vind jij 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: kies voor vloerverwarming
 • Bespaartip 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Advies 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Bespaartip 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bezuinigtip 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energie-experts vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Schiedam. Zo betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, switchen, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Door de bank genomen vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in september 2023 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En vaak is er sprake van een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld geldt: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Schiedam. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daarentegen, bij 1 jarige contracten ontvang jij jaarlijks zo’n persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak verzorgt je aanstaande gas en stroom aanbieder de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en kies een nieuwe leverancier. Bijv. Engie, Powerpeers en Qwint. Hierna selecteer je wanneer het contract in moet gaan. Je aankomende energieleverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door de Energiehunter ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.innovaenergie.nl, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van voordelige tarieven en scherpe welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Schiedam vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Schiedam en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Schiedam

De meeste leveranciers bieden momenteel groene stroom in Schiedam. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet alle groene energie heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan een filter voor “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Schiedam vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Schiedam bestaan er tegenwoordig nogal wat projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3100, 3101, 3102, 3109, 3111, 3112, 3113, 3114, 3115, 3116, 3117, 3118, 3119, 3121, 3122, 3123, 3124, 3125. Wanneer je woont in wijk Centrum, Oost, Tussen Havens en Grachten, West, Zuid, Nieuw Mathenesse, Nieuwland, Groenoord en Kethel, Industriegebied ten noorden van Rijksweg 20, Woudhoek/Spaland /Sveaparken kan je vaak tegen een gunstig tarief meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Zuid-Holland volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Het huis isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Bekijk info van Engie kosten.