Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Barendrecht

Meteen energie vergelijken in Barendrecht? Met behulp van Energiehunter.nl doorzoek je supersnel alle bekende energie aanbieders. Je kunt denken aan Pure Energie en Eneco. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Barendrecht de beste deal heeft! Voorts check je op deze website belangrijke info over zaken als bijv. onderwerpenen uitleg over jouw energierekening. Ook verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Barendrecht (www.barendrecht.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,745
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,221
Gemiddeld verbruik: 1.139 m3 en 2.742 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire providers bij elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Enorme besparingen tot wel € 205,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen dag zonder gas of stroom!Wat zijn populaire energieleveranciers in Barendrecht?

We zien opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Barendrecht. Dat loopt uiteen van GreenChoice tot aanbieders zoals Energiedirect, je ziet door de bomen het bos niet meer. Momenteel zijn het zo’n 60 aanbieders. Deze gebruiken allen de leidingen van Stedin. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario is de energiehunter toe te passen. Weten welke energie-organisaties er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Barendrecht is op dit moment? Voer hierna de privé gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens een storing, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Aan de hand van onze prijzencheck tref je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Barendrecht, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Geholpen door selecties maken in de vergelijkingstool zoekt men verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Barendrecht

 • Vattenfall: Cadeau bij overstappen
 • Essent: Thuisvoordeel
 • Eneco: Online inzicht in verbruik
 • Greenchoice: Aantrekkelijke korting
 • Budget Energie: Goede overstapkorting
 • NLE: Scherpe welkomstkorting
 • Energiedirect.nl: Tankey app
 • Engie: Goede korting
 • Oxxio: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Pure energie: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Powerpeers: Scherpe overstapkorting
 • Delta: Goede welkomstkorting

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juni 2024)

De voorwaarden van gas & stroom aanbieders en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er veel beheerders werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor logistiek. De netbeheerder in Barendrecht heet Stedin. Daarnaast neemt de Gasunie aparte tarieven per regio voor het gastransport via haar netwerk. Gemeente Barendrecht vinden we terug in gasregio 1, 3. Dit komt overeen met een bijdrage van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Facts and figures Barendrecht

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,745
 • Stroomtarief kwh: €0,221
 • Gem. gasverbruik: 1.139 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.742 kWh
energie-vergelijken-barendrecht

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk de standaard informatie. Dit gaat over gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Barendrecht bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.139 m3 + 2.742 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. Deze details zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Wat betreft abonnementen heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. In de regel is het verstandig om eens per jaar weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle beschikbare leveranciers en contracten. Bij alle contracten tref jij specificaties over oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Barendrecht, en de welkomstkorting. Selecteer de organisatie die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante actie in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de leverancier. Bijv. www.oxxio.nl + www.cleanenergy.nl. Jouw toekomstige leverancier zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Barendrecht


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €250 winst geven. Desondanks, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand profiteer je van 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Praktisch advies 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Advies 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Bespaartip 4: het dak isoleren.
 • Bezuinigtip 5: repareer je kraan als deze lekt.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Barendrecht. Zodanig bespaar je het meeste geld. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. Meestal kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En tevens wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld werkt het zo: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Barendrecht. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij een jaarcontract krijg je elke 12 maanden deze dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans regelt je aankomende organisatie de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Bijvoorbeeld Essent, Budget Energie of natuurlijk Qwint. Hierna kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie aankomende gas en stroom organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij deze website vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.huismerkenergie.nl, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij lage prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Barendrecht vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Barendrecht en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Barendrecht

Een aanzienlijk deel van de energieleveranciers leveren onderwijl groene stroom in Barendrecht. Binnen dit domein kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt behoorlijk. Niet ieder groene stroom contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval een filter voor “Groene Energie uit Nederland”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Barendrecht vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Barendrecht zien we nogal wat activiteiten rondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 2990, 2991, 2992, 2993, 2994, 2995. Wanneer je woont in wijk Centrum, Noord, Binnenland, Oranjewijk, Buitenoord, Ter Leede, Paddewei, Molenvliet, Nieuweland, Dorpzicht, Bijdorp, Smitshoek, Voordijk, Meerwede, Waterkant, Havenkwartier, Gaatkensoog, Riederhoek, Vrijheidsakker, Vrijenburg, Buitengebied Noord, Buitengebied Zuid, Bedrijventerreinen kan je soms zeer betaalbaar participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Zuid-Holland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Installeren van zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, independer.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Bekijk details over Powerpeers contracten.