Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Capelle aan den IJssel

Snel online energie vergelijken in Capelle aan den IJssel? Dankzij www.energiehunter.nl check je moeiteloos alle interessante bedrijven als o.a. GreenChoice & Eneco. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Capelle aan den IJssel prijstechnisch het meest interessant is. Tevens verzamel je op onze website praktische informatie over topics als bijv. verbruik in de regio en tips om jouw huis te verduurzamen. Voorts vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Capelle aan den IJssel (www.capelleaandenijssel.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,749
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,225
Gemiddeld verbruik: 1.185 m3 en 2.854 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenvergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 310,00.

Probleemloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapserviceWat zijn de beste energieleveranciers in Capelle aan den IJssel?

Wij zien erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Capelle aan den IJssel. Dat loopt uiteen van Budget Energie tot Engie, er zijn opties bij de vleet. Op dit moment zijn het zo’n 50 bedrijven. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Stedin. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context kun jij bij ons terecht. Weten welke energiemaatschappij actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Capelle aan den IJssel is voor jouw situatie? Vul gemakkelijk de gevraagde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap meteen over. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, gas & stroom organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Middels de energiehunter achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Capelle aan den IJssel, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Aan de hand van selecties in de vergelijkingstool vinden jullie eenvoudig een energieproduct dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Capelle aan den IJssel

 • Vattenfall: Exclusieve kortingen
 • Essent: Scherpe overstapbonus
 • Eneco: Scherpe overstapkorting
 • Greenchoice: Exclusieve kortingen
 • Budget Energie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • NLE: Goede overstapbonus
 • Energiedirect.nl: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Engie: Hoge overstapkorting
 • Oxxio: Goede korting
 • Pure energie: Exclusieve kortingen
 • Powerpeers: Scherpe cashback
 • Delta: Eigen termijnbedrag kiezen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas & stroom maatschappijen en de onkosten verschillen per regio. De reden hiervan is dat er veel netbeheerders service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder in Capelle aan den IJssel betreft Stedin. Ook rekent de Gasunie separate tarieven per regio voor het “vervoer” van gas via haar netwerk. Gemeente Capelle aan den IJssel vinden we terug in gasregio 1, 3. Dit houdt in een bijbetaling van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Feiten over Capelle aan den IJssel

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,749
 • Stroomtarief kwh: €0,225
 • Gem. gasverbruik: 1.185 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.854 kWh
energie-vergelijken-capelle-aan-den-ijssel

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Online overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In Capelle aan den IJssel is dit gemiddeld zo’n 1.185 m3 en 2.854 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. De genoemde zaken hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent contracten kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. Normaliter is het gunstiger om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle erkende aanbieders van energie. Bij elk abonnement zoek jij informatie aangaande herkomst van stroom en gas, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Capelle aan den IJssel, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de organisatie die rijmt met jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige aanbieding gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de website van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.vandebron.nl + www.cleanenergy.nl. Jouw nieuwe leverancier neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Capelle aan den IJssel


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €265 besparen. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Hierna vind je 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Advies 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bezuinigtip 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Advies 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Bespaartip 5: check regelmatig de radiatoren

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Capelle aan den IJssel. In dat geval is de besparing het grootst. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, wisselen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. Veelal worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt hanteren we: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met allerlei kortlopende energiecontracten voor Capelle aan den IJssel. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij elke 12 maanden deze dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard faciliteert de geselecteerde maatschappij de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en neem de voordeligste energieaanbieder. Onder andere Engie, GreenChoice en Clean energie. Daarnaast beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Je aankomende maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van de Energiehunter bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.vandebron.nl, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij goedkope prijzen en scherpe welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Capelle aan den IJssel vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Capelle aan den IJssel en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Capelle aan den IJssel

Bijna alle leveranciers leveren inmiddels groene stroom in Capelle aan den IJssel. Toch is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder “groene energie” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Ga dan voor zeker voor “Groen uit NL”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Capelle aan den IJssel vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Capelle aan den IJssel onderscheiden we diverse opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 2900, 2901, 2902, 2903, 2904, 2905, 2906, 2907, 2908, 2909. In de buurt van wijk Capelle-West en ‘s-Gravenland, Middelwatering-West, Middelwatering-Oost, Oostgaarde-Zuid, Oostgaarde-Noord, Schenkel, Schollevaar-Zuid, Schollevaar-Noord en Hoofdweg, Rivium en Fascinatio kan je soms tegen een gunstig tarief bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Zuid-Holland energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Huis met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de Belangrijke energiebespaartips en lees info op pricewise.nl, independer.nl, gaslicht.com, overstappen.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Lees verder alles over Eneco abonnementen.