Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Ridderkerk

Gemakkelijk energie vergelijken in Ridderkerk? Dankzij Energiehunter.nl ontdek je eenvoudig alle interessante maatschappijen als Essent & Eneco. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Ridderkerk voor jou de beste prijs heeft. Ook tref je op Energiehunter.nl handige informatie over zaken als maatschappijen en verschillende contractsoorten. Ook komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ridderkerk (www.ridderkerk.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2023€0,750
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2023€0,209
Gemiddeld verbruik: 1.173 m3 en 2.715 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle aanbieders eenvoudig vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 465,00.

Snel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgenNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Ridderkerk?

We zien opvallend veel energieleveranciers in Ridderkerk. Dit loopt van Budget Energie tot bijvoorbeeld Engie, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag de dag tellen we ruim 50 providers. Deze gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Stedin. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval biedt onze tool de oplossing. Uitzoeken welke gas & stroom leveranciers er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ridderkerk is? Geef hieronderde privé gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Echter, organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens een stroomstoring, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Met behulp van onze tarievencheck achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Ridderkerk, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Door middel van jouw input in de tarievenvergelijker bekijk je gemakkelijk een product dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Ridderkerk

 • Vattenfall: Exclusieve aanbiedingen
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Online meterstanden doorgeven
 • Greenchoice: Hoge korting
 • Budget Energie: Met mediamarkt actie
 • NLE: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Energiedirect.nl: Online facturen bekijken
 • Engie: Goede klantenservice
 • Oxxio: Hoge cashback
 • Pure energie: Meerdere contracten
 • Powerpeers: Scherpe cashback
 • Delta: Transparante prijzen

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen februari 2023)

De condities van gas & stroom organisaties en de tarieven variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er veel beheerders verbonden zijn. Iedere beheerder van het net verwerkt eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Ridderkerk heet Stedin. Vervolgens hanteert de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor het transporteren van het gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Ridderkerk maakt deel uit van de gasregio 1, 3. Dit mondt uit in een toeslag van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Feiten over Ridderkerk

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Ridderkerk
 • Netnummer: 0180
 • Bewoners: 45097
 • Centrale postcode: 2981
 • Veel gezochte wijk: Centrum

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,750
 • Stroomtarief kwh: €0,209
 • Gem. gasverbruik: 1.173 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.715 kWh
energie-vergelijken-ridderkerk

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Moeiteloos overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste de standaard informatie. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Ridderkerk ligt dit gemiddeld op 1.173 m3 & 2.715 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Wat betreft contractduur kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. Veelal is het verstandig om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je ziet nu een opsomming met alle interessante energiebedrijven. Van elk abonnement bekijk jij data over soort stroom/gas, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Ridderkerk, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die in lijn is met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een actuele prijsaanbieding tegengekomen? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Bijv. www.energiedirect.nl en ook www.huismerkenergie.nl. De door jou gekozen energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Ridderkerk


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in februari 2023 kan meer dan €270 opleveren. Daarentegen, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna lees jij 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktische tip 1: een programmeerbare thermostaat
 • Tip 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Bezuinigadvies 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Bespaaradvies 4: geen open haard gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Wij van Energiehunter.nl geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Ridderkerk. Daarna bespaar je het meeste geld. Echter, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen overstappen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Doorgaans vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in februari 2023 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En tevens is er sprake van een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld is het principe: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met de meeste kortlopende energiecontracten voor Ridderkerk. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je alle jaren zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk faciliteert jouw betreffende leverancier het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en ga voor een beschikbare energieaanbieder. Bedrijven als Vattenfall, Delta + Allure energie. Vervolgens beslis je over het moment waarop het contract ingaat. Je gekozen energieleverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Via de energievergelijker achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.eon.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via lagere onkosten en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Ridderkerk vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Ridderkerk en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Ridderkerk

Bijna alle organisaties leveren onderwijl groene stroom in Ridderkerk. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene stroom draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat bedrijven een groen beleid hanteren? Gebruik dan de selectie “Groen gas/elektra uit Nederland”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Ridderkerk vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Ridderkerk kennen we verscheidene activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 2980, 2981, 2982, 2983, 2984, 2985, 2986, 2987, 2988, 2989. In de buurt van wijk Centrum, Est, Oost, Drievliet, Het Zand, Slikkerveer, Bolnes, Rijsoord, Oostendam, Donkersloot, Verenambacht, Cornelisland kan je soms met financiële bonussen deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Zuid-Holland de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Woning met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Bekijk info over Vijf praktische bespaartips of bezoek pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl, consumind.nl. Lees verder alles over Vattenfall kosten.