Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Krimpen aan den IJssel

Meteen energie vergelijken in Krimpen aan den IJssel? Met behulp van de energievergelijker vind je probleemloos alle beschikbare maatschappijen als Vattenfall en Eneco. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Krimpen aan den IJssel voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast tref je via de energievergelijker waardevolle informatie over items zoals verschillende gasregio’s en info over de enkele of dubbele meter. Ook komen we met handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Krimpen aan den IJssel (www.krimpenaandenijssel.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,765
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,241
Gemiddeld verbruik: 1.162 m3 en 2.742 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende leveranciersonder elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 305,00.

Zonder problemen overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeldNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Krimpen aan den IJssel?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Krimpen aan den IJssel. Van Delta tot aanbieders zoals Engie, er zijn opties bij de vleet. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 55 energie aanbieders. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Stedin. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiehunter testen. Uitzoeken welke gas en stroom leveranciers er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Krimpen aan den IJssel voor jou is? Vul eenvoudig jouw eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! D.m.v de vergelijkingstool vergelijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Krimpen aan den IJssel, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v selecties in de vergelijkingstool zoekt men verrassend eenvoudig een energiecontract dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Krimpen aan den IJssel

 • Vattenfall: Online inzicht in verbruik
 • Essent: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Eneco: Handige Eneco Community
 • Greenchoice: Online grip op je kosten
 • Budget Energie: Scherpe cashback
 • NLE: Scherpe korting
 • Energiedirect.nl: Goede overstapbonus
 • Engie: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Oxxio: Goede welkomstbonus
 • Pure energie: Hoge cashback
 • Powerpeers: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Delta: Eenvoudig verbruik inzien

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas & stroom leveranciers en de prijzen kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende netbeheerders service verlenen. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Krimpen aan den IJssel betreft Stedin. Eveneens gebruikt de Gasunie separate tarieven per regio voor het transporteren van het gas via haar leidingnet. Gemeente Krimpen aan den IJssel behoort tot gasregio 1, 3. Dit mondt uit in een toeslag van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Kerngegevens Krimpen aan den IJssel

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,765
 • Stroomtarief kwh: €0,241
 • Gem. gasverbruik: 1.162 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.742 kWh
energie-vergelijken-krimpen-aan-den-ijssel

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste jouw basisgegevens. Dit gaat over gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Krimpen aan den IJssel gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.162 m3 en 2.742 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. De genoemde zaken dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Betreffende contractduur zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Vaak is het een goed idee om jaarlijks een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle erkende maatschappijen en contracten. Van alle contracten tref jij specificaties over herkomst energie, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Krimpen aan den IJssel, en de welkomstbonus. Selecteer de leverancier die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een interessante aanbieding gespot? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van de aanbieder. Zoals www.essent.nl of www.unitedconsumers.com. Jouw nieuwe aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Krimpen aan den IJssel


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €370 korting realiseren. Maar, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand lees jij 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Bezuinigadvies 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Bezuinigadvies 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Praktische tip 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Krimpen aan den IJssel. Dan is de besparing het grootst. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men wisselen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. Normaliter vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Krimpen aan den IJssel. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij 1 jarige contracten krijg jij alle jaren een dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard verwerkt de toekomstige gas en stroom aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en ga voor de beste of voordeligste maatschappij. Zoals Eneco, Powerpeers of natuurlijk Main energie. Ook kies je de ingangsdatum van het contract. Je nieuwe gas en stroom maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels www.energiehunter.nl achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld energie.vanons.org, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Super simpel: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van lagere onkosten en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Krimpen aan den IJssel vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Krimpen aan den IJssel en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Krimpen aan den IJssel

Een aanzienlijk deel van de energieleveranciers leveren onderhand groene stroom in Krimpen aan den IJssel. Toch zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet elk “groene energie” label is daadwerkelijk groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval de optie “Groen uit NL”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Krimpen aan den IJssel vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Krimpen aan den IJssel bestaan er tegenwoordig meerdere plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 2920, 2921, 2922, 2923, 2924, 2925, 2926. Als bewoner van wijk Krimpen aan den IJssel kan je meer en meer zeer betaalbaar meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Zuid-Holland volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen installeren
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, independer.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Bezoek ook Pure Energie tarieven.