Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Alblasserdam

Snel energie vergelijken in Alblasserdam? Aan de hand van Energiehunter.nl vergelijk je supersnel alle relevante aanbieders als o.a. Pure Energie en Energiedirect. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Alblasserdam prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien verzamel je op onze website handige info over thema’s zoals energiebelastingen en tips om te besparen op energie. Daarbij bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Alblasserdam (www.alblasserdam.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,742
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,218
Gemiddeld verbruik: 1.104 m3 en 2.659 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Makkelijk vergelijken

 • Alle providers vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 370,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapserviceWat zijn goede energieleveranciers in Alblasserdam?

We zien best veel energieleveranciers actief in Alblasserdam. Dat loopt van Vandebron tot bijvoorbeeld Engie, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit moment zijn het zo’n 50 aanbieders. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van de leidingen van Stedin. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie kun jij bij ons terecht. Weten welke gas en stroom organisaties tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Alblasserdam voor jou is? Vul hierna jouw eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Aan de hand van onze prijzencheck ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Alblasserdam, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. D.m.v keuzes in de tool ontdek je verrassend eenvoudig een energieproduct dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Alblasserdam

 • Vattenfall: Hoge welkomstbonus
 • Essent: Goede korting
 • Eneco: Hoge overstapbonus
 • Greenchoice: Online inzicht in verbruik
 • Budget Energie: Telefonisch contact
 • NLE: Groene windstroom
 • Energiedirect.nl: Scherpe korting
 • Engie: Meerdere contracten
 • Oxxio: Scherpe korting
 • Pure energie: Aantrekkelijke cashback
 • Powerpeers: Duidelijke website
 • Delta: Aantrekkelijke cashback

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juni 2024)

Het aanbod van organisaties en de tarieven wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er meerdere beheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder in Alblasserdam is Stedin. Daarbij verwerkt de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport door zijn leidingen. Gemeente Alblasserdam behoort tot gasregio 1, 3. Dat vloeit voort in een bijbetaling van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Cijfers en feiten Alblasserdam

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Alblasserdam
 • (Net) nummer: 078
 • Bewoners: 19955
 • Hoofdpostcode: 2951
 • Veel gezochte wijk: Centrum

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,742
 • Stroomtarief kwh: €0,218
 • Gem. gasverbruik: 1.104 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.659 kWh
energie-vergelijken-alblasserdam

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Alblasserdam is het gemiddelde verbruik ong. 1.104 m3 en 2.659 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Aangaande abonnementen zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Door de bank genomen is het verstandig om jaarlijks een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Er volgt nu een tabel met alle beschikbare energieleveranciers. Bij alle pakketten zie je voorwaarden over herkomst energie, abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Alblasserdam, en de overstapbonus. Kies de organisatie die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Ga overstappen via internet

  Een mooie kortingsactie tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van het energiebedrijf. Onder andere www.pure-energie.nl + www.eon.nl. Jouw nieuwe energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Alblasserdam


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in juni 2024 kan wel €330 opleveren. Daarentegen, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters profiteer je van 5 handige adviezen die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Praktische tip 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Bespaartip 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Tip 3: kies een slimme thermostaat
 • Praktische tip 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Bezuinigtip 5: neem een klokthermostaat

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Alblasserdam. Zodoende ben je het voordeligst uit. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men wisselen, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Gewoonlijk wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel exact weet wat het energietarief is. En eventueel is er sprake van een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland is het principe: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Alblasserdam. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je elk jaar deze hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert de geselecteerde gas en stroom leverancier de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en kies de beste of voordeligste energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Vattenfall, Delta en Energie VanOns. Ook kies je de ingangsdatum (start levering). De betreffende gas en stroom maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Via deze website bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.oxxio.nl, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij lagere onkosten en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Alblasserdam vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Alblasserdam en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Alblasserdam

Bijna alle aanbieders bieden op dit moment groene stroom in Alblasserdam. Binnen dit domein kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer divers. Niet alle groene stroom is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan zeker weten “100% groene stroom uit NL”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Alblasserdam vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Alblasserdam zien we allerlei initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 2950, 2951, 2952, 2953, 2954. In huizenbezitter in wijk Centrum, Kinderdijk, Blokweer, Souburgh, Bedrijventerrein, Landelijk gebied kan je soms heel gunstig deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Zuid-Holland hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Het huis isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek pricewise.nl, independer.nl, gaslicht.com, overstappen.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Check ook GreenChoice contracten.