Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Rotterdam

Gemakkelijk energie vergelijken in Rotterdam? Door gebruik te maken van Energiehunter.nl ontdek je probleemloos alle verkrijgbare energiebedrijven zoals Essent en Oxxio. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Rotterdam de scherpste prijs kan bieden. Tevens bekijk je op deze website bruikbare informatie over topics zoals stroomtarieven en info over duurzame energie. Tevens komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Rotterdam (www.rotterdam.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,752
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,211
Gemiddeld verbruik: 1.197 m3 en 2.770 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire leverancierseenvoudig vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar tot wel € 440,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstappen zonder zorgenNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Rotterdam?

We zien enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Rotterdam. Van Powerpeers tot aanbieders zoals Oxxio, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 50 providers. Deze nuttigen stuk voor stuk het net van Stedin. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context bieden wij de oplossing. Uitzoeken welke gas & stroom aanbieders er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rotterdam is voor jouw situatie? Geef hierna de gevraagde gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: kijk ook naar service. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Aan de hand van onze prijzencheck ontdek je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Rotterdam, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Met behulp van selecties maken in de prijzenvergelijker zoek je gemakkelijk een abonnement dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Rotterdam

 • Vattenfall: Meer dan 2 miljoen klanten
 • Essent: Hoge overstapkorting
 • Eneco: Toon Thermostaat
 • Greenchoice: Hoge overstapkorting
 • Budget Energie: Scherpe cashback
 • NLE: Scherpe overstapbonus
 • Energiedirect.nl: Aantrekkelijke cashback
 • Engie: Hoge cashback
 • Oxxio: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Pure energie: Hoge overstapkorting
 • Powerpeers: Goede welkomstkorting
 • Delta: Duidelijke website

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen februari 2024)

De beschikbare producten aanbieders en de vergoedingen verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene beheerders van het net op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt weer andere tarieven voor logistiek. De huidige netbeheerder in Rotterdam is Stedin. Vervolgens heeft de Gasunie individuele tarieven per regio voor logistieke kosten van gas door zijn leidingen. Gemeente Rotterdam maakt deel uit van de gasregio 1, 3. Dat resulteert in een opslag van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Stats & Facts Rotterdam

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Rotterdam
 • (Net) nummer: 010
 • Inwoners: 629606
 • Postcode: 3001
 • Populaire wijk: Rotterdam

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,752
 • Stroomtarief kwh: €0,211
 • Gem. gasverbruik: 1.197 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.770 kWh
energie-vergelijken-rotterdam

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk de basisinformatie. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Rotterdam gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.197 m3 + 2.770 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent prijszekerheid kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Normaal is het slim om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle interessante aanbieders + contracten. Bij elk abonnement achterhaal je voorwaarden m.b.t. soort energie, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Rotterdam, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de partij die past bij jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire aanbieding in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Zoals www.engie.nl en www.vastelastenbond.nl. De nieuwe energieonderneming regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Rotterdam


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €270 bonus betekenen. Desondanks, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina bieden wij 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Bezuinigadvies 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Bespaartip 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Tip 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Tip 5: laat lichten niet onnodig branden

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Rotterdam. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde veranderingen aanbrengen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt werkt het zo: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Rotterdam. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij alle jaren een zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans faciliteert je nieuwe organisatie het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de goedkoopste energieaanbieder. Onder andere Essent, GreenChoice en ook Allure energie. Daarna selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. De betreffende gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van deze website achterhaal je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.energiedirect.nl, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van lage prijzen en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Rotterdam vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Rotterdam en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Rotterdam

Het gros van de energiemaatschappijen bieden ondertussen groene stroom in Rotterdam. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wijkt nogal af. Niet elk “groene energie” label is daadwerkelijk groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat leveranciers daadwerkelijk groen zijn? Neem dan het filter “Groen gas/elektra uit Nederland”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Rotterdam vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Rotterdam kennen we allerlei projectenrondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3000, 3001, 3002, 3003, 3004, 3005, 3006, 3007, 3008, 3009, 3011, 3012, 3013, 3014, 3015, 3016, 3021, 3022, 3023, 3024, 3025, 3026, 3027, 3028, 3029, 3031, 3032, 3033, 3034, 3035, 3036, 3037, 3038, 3039, 3041, 3042, 3043, 3044, 3045, 3046, 3047, 3050, 3051, 3052, 3053, 3054, 3055, 3056, 3059, 3061, 3062, 3063, 3064, 3065, 3066, 3067, 3068, 3069, 3071, 3072, 3073, 3074, 3075, 3076, 3077, 3078, 3079, 3081, 3082, 3083, 3084, 3085, 3086, 3087, 3088, 3089. Als inwoner van wijk Rotterdam Centrum, Delfshaven, Overschie, Noord, Hillegersberg-Schiebroek, Kralingen-Crooswijk, Feijenoord, IJsselmonde, Pernis, Prins Alexander, Charlois, Hoogvliet, Hoek van Holland, Spaanse Polder, Nieuw Mathenesse, Aalhaven-Eemhaven, Vondelingenplaat, Botlek-Europoort-Maasvlakte, Rotterdam-Noord-West, Rivium, Bedrijventerrein Schieveen, Rozenburg kan je in toenemende mate tegen een aantrekkelijke prijs bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Zuid-Holland energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Check de Vijf praktische bespaartips of check sites van pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Bezoek ook Energiedirect kosten.


Alle plaatsen in deze gemeente