Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Albrandswaard

Direct energie vergelijken in Albrandswaard? Met behulp van deze website ontdek je snel en simpel alle relevante aanbieders als o.a. GreenChoice & Vandebron. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Albrandswaard de laagste prijs hanteert. Daarbij bekijk je via onze vergelijker uitgebreide informatie over onderwerpen zoals overstappen en tips om te besparen op energie. Tevens geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Albrandswaard (www.albrandswaard.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2023€0,743
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2023€0,219
Gemiddeld verbruik: 1.116 m3 en 2.687 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire leveranciersnaast elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Gemiddelde besparing van € 425,00.

Eenvoudig overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Albrandswaard?

We zien flink wat energieleveranciers in Albrandswaard. Dit varieert van Vandebron tot aan Eneco, er zijn opties bij de vleet. Momenteel zijn het zo’n 55 maatschappijen. Deze bedrijven lopen allemaal via het netwerk van Stedin. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor kun jij bij ons terecht. Achterhalen welke organisaties actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Albrandswaard is in februari 2023? Vul eenvoudig de privé gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, gas en stroom aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als een storing, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Onderaan de streep wil iedereen een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Door middel van de energietarievenvergelijker vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Albrandswaard, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Geholpen door jouw input in de tool ontdekt men simpel en snel een energieproduct dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Albrandswaard

 • Vattenfall: Online inzicht in verbruik
 • Essent: Ook met zonnepanelen
 • Eneco: Exclusieve aanbiedingen
 • Greenchoice: Eenvoudig verbruik inzien
 • Budget Energie: Ook modelcontracten
 • NLE: Scherpe welkomstbonus
 • Energiedirect.nl: Online meterstanden doorgeven
 • Engie: Goede korting
 • Oxxio: Online grip op je kosten
 • Pure energie: Exclusieve aanbiedingen
 • Powerpeers: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Delta: Scherpe welkomstbonus

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen februari 2023)

De condities van organisaties en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei beheerders op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De actuele netbeheerder in Albrandswaard is Stedin. Daarbij calculeert de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het transport van gas via haar leidingnet. Gemeente Albrandswaard behoort tot gasregio 1, 3. Dit houdt in een verhoging van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Feiten en cijfers Albrandswaard

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,743
 • Stroomtarief kwh: €0,219
 • Gem. gasverbruik: 1.116 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.687 kWh
energie-vergelijken-albrandswaard

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Dit gaat over gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Albrandswaard is het gemiddelde verbruik ong. 1.116 m3 en 2.687 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Al deze zaken hebben effect op de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Betreffende looptijd kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Vaak is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat daarna komt is een lijst met alle populaire energie aanbieders. Bij ieder abonnement lees je info zoals oorsprong energie (groen of grijs), contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Albrandswaard, en de welkomstbonus. Kies de aanbieder die klopt met jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een actuele actie tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van de maatschappij. Denk aan www.essent.nl of www.hvcgroep.nl. De door jou gekozen energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Albrandswaard


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in februari 2023 kan soms wel €350 bonus betekenen. Maar, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina bekijk jij 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Praktisch advies 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Bezuinigtip 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Bespaartip 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Praktische tip 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Albrandswaard. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, veranderingen aanbrengen, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelcontracten. In algemene zin wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in februari 2023 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En vaak krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Albrandswaard. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je jaarlijks deze concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard verzorgt je geselecteerde leverancier het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en neem de beste maatschappij. Bijvoorbeeld Essent, NLE of natuurlijk Huismerk energie. Bij de volgende stap neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. Jullie geselecteerde organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van deze website bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.cleanenergy.nl, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door lagere tarieven en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Albrandswaard vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Albrandswaard en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Albrandswaard

Bijna alle energiemaatschappijen leveren ondertussen groene stroom in Albrandswaard. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom is zeer wisselend. Niet elk “groene stroom” label is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt foutief gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Selecteer dan zeker voor “Groene energie uit NL”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Albrandswaard vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Albrandswaard zijn er vele initiatievenrondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3160, 3161, 3162. In huizenbezitter in wijk Poortugaal-Noord, Rhoon-Noord, Poortugaal-Zuid, Rhoon-Zuid, Buitengebied Albrandswaard, Portland, Rotterdam-Albrandswaard kan je vaak extra voordelig deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Zuid-Holland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler voor warm water
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Check ook onze Vijf praktische bespaartips of bezoek pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Lees verder alles over Budget Energie contracten.


Alle plaatsen in deze gemeente