Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Maassluis

Snel energie vergelijken in Maassluis? Dankzij de energievergelijker achterhaal je eenvoudig alle relevante maatschappijen als o.a. Essent en Oxxio. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Maassluis voor jou de beste prijs heeft. Bovendien verzamel je via de energievergelijker bruikbare informatie over onderwerpen zoals de overstapservice en uitleg over jouw energierekening. Ook bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Maassluis (www.maassluis.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2023€0,773
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2023€0,249
Gemiddeld verbruik: 1.150 m3 en 2.687 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende bedrijven onder elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 490,00.

Probleemloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektraWelke energieleveranciers zijn er in Maassluis?

We zien enorm veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Maassluis. Van Budget Energie tot aan Essent, je ziet door de bomen het bos niet meer. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 40 energie aanbieders. Deze energieleveranciers lopen allemaal via de infrastructuur van Stedin. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario kun jij bij ons terecht. Ontdekken welke gas & stroom aanbieders mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Maassluis voor jou is? Vul hieronderje persoonlijke gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, gas & stroom aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als een gasstoring, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Via onze handige vergelijker tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Maassluis, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Middels selecties maken in de prijzenvergelijker bekijk je probleemloos een product dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Maassluis

 • Vattenfall: Diverse looptijden
 • Essent: Goede welkomstbonus
 • Eneco: Online account
 • Greenchoice: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Budget Energie: Hoge welkomstkorting
 • NLE: Aantrekkelijke korting
 • Energiedirect.nl: Online meterstanden doorgeven
 • Engie: Altijd scherpe acties
 • Oxxio: Met opties voor salderen
 • Pure energie: Met opties voor salderen
 • Powerpeers: Handige website
 • Delta: Echte groene stroom uit Zeeland

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen februari 2023)

De condities van gas en stroom bedrijven en de kosten verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende netbeheerders werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net heeft weer andere tarieven voor transport. De huidige netbeheerder in Maassluis betreft Stedin. Bovendien gebruikt de Gasunie specifieke tarieven per regio voor logistieke kosten van gas over het landelijke transportnet. Gemeente Maassluis vinden we terug in gasregio 1, 3. Dit komt overeen met een verhoging van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Kerngegevens Maassluis

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Maassluis
 • Netnummer: 010
 • Aantal inwoners: 32292
 • Postcode: 3141
 • Lokale wijk: Taanschuurpolder

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,773
 • Stroomtarief kwh: €0,249
 • Gem. gasverbruik: 1.150 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.687 kWh
energie-vergelijken-maassluis

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Maassluis ligt dat gemiddeld op circa 1.150 m3 en 2.687 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Deze factoren werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Inzake contractduur zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Meestal is het gunstiger om ieder jaar een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is een overzicht met alle mogelijke energiebedrijven. Bij ieder contract vind jij info aangaande type stroom/gas, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Maassluis, en de welkomstbonus. Selecteer de organisatie die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een mooie actie beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de leverancier. Onder andere www.greenchoice.nl of natuurlijk energie.vanons.org. Jouw toekomstige energieleverancier regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Maassluis


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in februari 2023 kan tot wel €385 bonus betekenen. Maar, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter check je 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: sluit de klep van de open haard
 • Praktische tip 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Praktische tip 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Bespaartip 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Advies 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Maassluis. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen overstappen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Doorgaans worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in februari 2023 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En wellicht is er sprake van een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten is het principe: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Maassluis. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij een jaarcontract ontvang jij alle jaren een concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel faciliteert je aankomende gas en stroom aanbieder het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en ga voor de goedkoopste of meest populaire partij. Onder andere Essent, Pure Energie + UnitedConsumers. Daarna selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie geselecteerde gas en stroom organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Via Energiehunter.nl ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.vrijopnaam.nl, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels lage kosten en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Maassluis vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Maassluis en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Maassluis

Het merendeel van de organisaties bieden inmiddels groene stroom in Maassluis. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder “groene stroom” contract kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Ga dan voor de selectie “Groen uit Nederland”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Maassluis vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Maassluis kennen we allerlei initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3140, 3141, 3142, 3143, 3144, 3145, 3146, 3147. Wanneer je woont in wijk Taanschuurpolder, Dijkpolder, Sluispolder, Kapelpolder, Burgemeesterswijk, Steendijkpolder, Aalkeetpolder, Wilgenrijk kan je steeds vaker relatief goedkoop participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Zuid-Holland energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Integreren van zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over 5 handige bespaartips of check sites van pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl. Doorzoek informatie over Eneco prijzen.