Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Hellevoetsluis

Gemakkelijk energie vergelijken in Hellevoetsluis? Aan de hand van onze vergelijker ontdek je snel en simpel alle beschikbare bedrijven. Voorbeelden zijn Essent en Vandebron. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Hellevoetsluis de laagste prijs hanteert. Tevens tref je via de energievergelijker nuttige info info over topics als o.a. maatschappijen en zakelijke energie. Verder verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hellevoetsluis (www.hellevoetsluis.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2023€0,759
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2023€0,235
Gemiddeld verbruik: 1.197 m3 en 2.854 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven in een overzicht
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Gemiddelde besparing van € 375,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract opWat zijn de beste energieleveranciers in Hellevoetsluis?

We zien meer en meer energieleveranciers in Hellevoetsluis. Van Budget Energie tot Vattenfall, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 45 bedrijven. Zij lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Stedin. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor kun jij bij ons terecht. Weten welke gas en stroom organisaties er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hellevoetsluis voor jou is? Vul moeiteloos jouw gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, gas & stroom maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Aan de hand van onze tarievencheck vergelijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Hellevoetsluis, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van selecties maken in de tool zoek jij probleemloos een energiecontract dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Hellevoetsluis

 • Vattenfall: Duidelijke website
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Ook met zonnepanelen
 • Greenchoice: Inzicht in energiegebruik
 • Budget Energie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • NLE: Goede welkomstbonus
 • Energiedirect.nl: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Engie: Scherpe welkomstbonus
 • Oxxio: Eenvoudig verbruik inzien
 • Pure energie: Groene energie uit Nederland
 • Powerpeers: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Delta: Ook modelcontracten

Wat kost energie in de regio? (Prijzen februari 2023)

De aansluitingen van energie-organisaties en de kosten zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er veel beheerders dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder rekent eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder in Hellevoetsluis betreft Stedin. Tevens gebruikt de Gasunie aparte tarieven per regio voor het transport van gas over het landelijke transportnet. Gemeente Hellevoetsluis valt in de gasregio 1, 3. Dit houdt in een aanvulling van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Facts and figures Hellevoetsluis

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,759
 • Stroomtarief kwh: €0,235
 • Gem. gasverbruik: 1.197 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.854 kWh
energie-vergelijken-hellevoetsluis

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder moeite overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Hellevoetsluis bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.197 m3 en 2.854 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Meestal is het voordeliger om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Er volgt nu de totaallijst met alle mogelijke aanbieders van energie. Bij elk contract achterhaal je informatie m.b.t. type energie, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Hellevoetsluis, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de maatschappij die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een mooie aanbieding beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van de aanbieder. Denk aan www.essent.nl en ook www.mainenergie.nl. De betreffende leverancier regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Hellevoetsluis


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in februari 2023 kan tot wel €355 korting realiseren. Toch, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via de energiehunter bekijk jij 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: neem tochtweringen
 • Bezuinigtip 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Praktische tip 3: sloffen dragen in huis.
 • Advies 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bespaaradvies 5: Benut de pompschakelaar

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van Energiehunter.nl raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Hellevoetsluis. Dan realiseer je de hoogste besparing. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, overstappen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. In algemene zin worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in februari 2023 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En misschien krijg je ook nog eens een hoge overstapkorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Hellevoetsluis. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je alle jaren deze zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard verwerkt jouw toekomstige gas en stroom aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de beste of voordeligste partij. Zoals Vattenfall, Powerpeers + Energie VanOns. Ook beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Jouw nieuwe aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij de Energiehunter ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.eneco.nl, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van lagere tarieven en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Hellevoetsluis vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Hellevoetsluis en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Hellevoetsluis

Het merendeel van de bedrijven leveren ondertussen groene stroom in Hellevoetsluis. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer wisselend. Niet alle “groene stroom” is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers 100% transparant zijn? Kies in dat geval de optie “Groene Energie uit Nederland”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Hellevoetsluis vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Hellevoetsluis kennen we allerlei initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3220, 3221, 3222, 3223, 3224, 3225. In en rondom wijk Hellevoet, Nieuw-Helvoet, Nieuwenhoorn, De Struyten, De Kooistee, Den Bonsen Hoek, Ravense Hoek, Centrumgebied, Kickers Bloem, Buitengebied kan je soms tegen een gunstig tarief bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Zuid-Holland de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Installeren van zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Bezoek ook Essent tarieven.