Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Nissewaard

Direct energie vergelijken in Nissewaard? Geholpen door deze website vind je moeiteloos alle bekende leveranciers als bijvoorbeeld GreenChoice en Budget Energie. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Nissewaard prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien tref je via de energievergelijker nuttige info info over zaken als o.a. het ideale overstapmoment en slimme thermostaten. Verder bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Nissewaard (www.nissewaard.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2023€0,743
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2023€0,253
Gemiddeld verbruik: 1.197 m3 en 2.798 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende leverancierseenvoudig vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Enorme besparingen tot wel € 410,00.

Snel & simpel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Inclusief gratis overstapserviceNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Nissewaard?

Wij zien enorm veel energieleveranciers in Nissewaard. Dit loopt van Vandebron tot aanbieders zoals Vattenfall, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 60 energie aanbieders. Deze bedrijven werken allemaal op basis van het net van Stedin. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor kun jij bij ons terecht. Nieuwsgierig welke gas & stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nissewaard voor jou is? Voer moeiteloos de benodigde gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, energiemaatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. Door gebruik te maken van de energiehunter check je vlug de goedkoopste energieleverancier van Nissewaard, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! Door middel van de keuzevakjes in de Energiehunter check jij simpel en snel een energieovereenkomst dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Nissewaard

 • Vattenfall: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Essent: Duidelijke facturen
 • Eneco: Transparant en eerlijk
 • Greenchoice: Goede korting
 • Budget Energie: Online account
 • NLE: Goede welkomstbonus
 • Energiedirect.nl: Verschillende termijnen
 • Engie: Meerdere contracten
 • Oxxio: Scherpe welkomstbonus
 • Pure energie: Zelf een windmolen kiezen
 • Powerpeers: Goede welkomstbonus
 • Delta: Aantrekkelijke cashback

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen februari 2023)

De producten van energiemaatschappijen en de tarieven kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er diverse beheerders van het net actief zijn. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder in Nissewaard heet Stedin. Bovendien hanteert de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het gastransport door haar leidingnetwerk. Gemeente Nissewaard valt onder gasregio 1, 3. Dit mondt uit in een opslag van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Informatie over Nissewaard

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Nissewaard
 • Netnummer: 0181
 • Bewoners: 85293
 • Centrale postcode: 3214
 • Veel gezochte wijk: Centrum

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,743
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1.197 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.798 kWh
energie-vergelijken-nissewaard

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met de standaard informatie. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Nissewaard bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.197 m3 en 2.798 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. De genoemde zaken hebben invloed op de energiekosten.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Ten aanzien van prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. In de regel loont het om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een tabel met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Van alle pakketten tref jij specificaties met betrekking tot soort energie, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Nissewaard, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante prijsaanbieding gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de aanbieder. Onder andere www.vandebron.nl en ook www.hvcgroep.nl. De gekozen energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Nissewaard


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in februari 2023 kan ruim €290 rendement bieden. Echter, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Via de energiehunter profiteer je van 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: draai geen halve wasjes
 • Bezuinigtip 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Praktische tip 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Bespaaradvies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Bezuinigtip 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Nissewaard. Zodanig is de besparing het grootst. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde wisselen, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen het modelcontract. Door de bank genomen wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in februari 2023 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En vaak krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Nissewaard. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij jaarlijks zo’n zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans faciliteert de geselecteerde energiemaatschappij het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de goedkoopste energieleverancier. Bijvoorbeeld Eneco, Pure Energie of Energieflex. Hierna beslis je over de ingangsdatum (start levering). Jouw gekozen energieleverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van deze website tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.vandebron.nl, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels goedkope prijzen en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Nissewaard vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Nissewaard en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Nissewaard

De meeste energiemaatschappijen bieden vandaag de dag groene stroom in Nissewaard. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt varieert per leverancier. Niet alle groene stroom heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval het filter “Groene energie uit NL”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Nissewaard vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Nissewaard kennen we meerdere projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3214. Als bewoner van wijk Centrum, Schiekamp, Hoogwerf, Vierambachten, De Hoek, Gildenwijk, Groenewoud, Sterrenkwartier, Schenkel, De Elementen, Vogelenzang, De Akkers, Vriesland, Aterland, Maaswijk, Halfweg, Buitengebied, Heenvliet, Geervliet, Abbenbroek, Zuidland, Simonshaven, Oudenhoorn, Hekelingen kan je soms heel gunstig bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet Zuid-Holland hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl. Check ook Pure Energie prijzen.


Alle plaatsen in deze gemeente