Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Goeree-Overflakkee

Direct energie vergelijken in Goeree-Overflakkee? Middels deze website achterhaal je supersnel alle verkrijgbare leveranciers als Essent en Energiedirect. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Goeree-Overflakkee de beste deal heeft! Daarnaast bekijk je via de Energiehunter bruikbare informatie over thema’s als verbruik in de regio en info over duurzame energie. Ook bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Goeree-Overflakkee (www.goeree-overflakkee.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2023€0,755
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2023€0,231
Gemiddeld verbruik: 1.150 m3 en 2.742 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote aanbieders bij elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 250,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapserviceNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Goeree-Overflakkee?

Wij zien meer en meer energieleveranciers in Goeree-Overflakkee. Dat loopt uiteen van Pure Energie tot Energiedirect, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit moment heb je de keuze uit zo’n 55 providers. Deze leveranciers lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Stedin. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden! Ontdekken welke gas en stroom bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Goeree-Overflakkee is voor jouw situatie? Vul vlug de gevraagde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, gas en stroom aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij gas- en stroomstoring, dan wil je dat er snel een monteur komt. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van de energiehunter achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Goeree-Overflakkee, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van jouw input in de Energiehunter check jij probleemloos een energiecontract dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Goeree-Overflakkee

 • Vattenfall: Ook voor stadswarmte
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Greenchoice: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Budget Energie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • NLE: Gemakkelijk overstappen
 • Energiedirect.nl: Duidelijke website
 • Engie: Aantrekkelijke cashback
 • Oxxio: Scherpe welkomstbonus
 • Pure energie: Scherpe korting
 • Powerpeers: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Delta: Groene stroom uit NL en Europa

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen februari 2023)

De aansluitingen van gas & stroom maatschappijen en de energietarieven zijn anders per regio. Dit komt doordat er meerdere beheerders service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Goeree-Overflakkee is Stedin. Daarbij neemt de Gasunie specifieke tarieven per regio als toeslag voor transport van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Goeree-Overflakkee is ingedeeld in gasregio 1, 3. Dit komt overeen met een bijdrage van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Feiten over Goeree-Overflakkee

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,755
 • Stroomtarief kwh: €0,231
 • Gem. gasverbruik: 1.150 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.742 kWh
energie-vergelijken-goeree-overflakkee

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met je contactgegevens. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Goeree-Overflakkee is dit gemiddeld zo’n 1.150 m3 & 2.742 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. Deze aspecten hebben effect op de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Veelal is het voordeliger om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle grote energie aanbieders. Van alle pakketten vind jij info met betrekking tot herkomst van stroom en gas, looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Goeree-Overflakkee, en de overstapbonus. Selecteer de aanbieder die rijmt met de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een interessante actie gespot? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de leverancier. O.a. www.vattenfall.nl of natuurlijk www.energieflex.nl. De nieuwe leverancier regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Goeree-Overflakkee


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in februari 2023 kan soms wel €350 opleveren. Evenwel, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Hieronder bieden wij 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Praktisch advies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Bespaartip 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Praktische tip 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Bezuinigadvies 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Goeree-Overflakkee. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Echter, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen wisselen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. Gewoonlijk wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in februari 2023 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Goeree-Overflakkee. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij elk jaar een concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal verzorgt de aanstaande gas en stroom aanbieder de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en selecteer een beschikbare energiemaatschappij. Zoals Eneco, Delta of natuurlijk Anode energie. Ook bepaal je de startdatum van het abonnement. Jullie gekozen energie-aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van de energievergelijker tref je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.hvcgroep.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Goeree-Overflakkee vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Goeree-Overflakkee en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Goeree-Overflakkee

Het merendeel van de energieleveranciers verschaffen inmiddels groene stroom in Goeree-Overflakkee. Echter zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk “groene stroom” label is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan de optie “Groene stroom uit Nederland”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Goeree-Overflakkee vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Goeree-Overflakkee bestaan er tegenwoordig vele acties met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3240, 3241. Als bewoner van wijk Goedereede, Ouddorp, Stellendam, Middelharnis, Ooltgensplaat, Den Bommel, Oude-Tonge, Dirksland, Melissant, Herkingen, Sommelsdijk, Nieuwe-Tonge, Stad aan ’t Haringvliet, Achthuizen kan je in toenemende mate extra voordelig meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Zuid-Holland eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen integreren
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl, consumind.nl. Bekijk details over Budget Energie abonnementen.


Alle plaatsen in deze gemeente