Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Westvoorne

Meteen energie vergelijken in Westvoorne? Middels onze website tref je probleemloos alle erkende energiebedrijven als Pure Energie en Eneco. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Westvoorne prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast lees je op Energiehunter.nl uitgebreide informatie over zaken als energieproblemen en uitleg over jouw energierekening. Verder vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Westvoorne (www.westvoorne.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2023€0,762
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2023€0,221
Gemiddeld verbruik: 1.104 m3 en 2.770 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire leveranciersnaast elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 240,00.

Zonder problemen overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstapWat zijn de beste energieleveranciers in Westvoorne?

Er zijn erg veel energieleveranciers in Westvoorne. Dit loopt van GreenChoice tot en met Oxxio, de keuze is reusachtig groot. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 60 providers. Deze aanbieders lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Stedin. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context kun jij bij ons terecht. Nieuwsgierig welke gas & stroom maatschappijen er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Westvoorne voor jou is? Vul direct je persoonlijke gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Desalniettemin, gas & stroom maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Conclusie: kijk ook naar service. Ten slotte wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Aan de hand van de energievergelijker tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Westvoorne, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Aan de hand van selecties maken in de tarievenvergelijker bekijk jij simpel en snel een overeenkomst dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Westvoorne

 • Vattenfall: Meer dan 2 miljoen klanten
 • Essent: Inzicht in verbruik
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Greenchoice: Scherpe overstapbonus
 • Budget Energie: Overzichtelijke contracten
 • NLE: Scherpe welkomstbonus
 • Energiedirect.nl: Beste klantadviseurs
 • Engie: Meerdere contracten
 • Oxxio: Hoge welkomstbonus
 • Pure energie: Duidelijke website
 • Powerpeers: Scherpe korting
 • Delta: Termijnbedrag zelf aanpassen

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen februari 2023)

De condities van energiemaatschappijen en de onkosten zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat beheerders service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Westvoorne heet Stedin. Vervolgens rekent de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het transport van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Westvoorne valt onder gasregio 1, 3. Dit komt overeen met een opslag van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Informatie over Westvoorne

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,762
 • Stroomtarief kwh: €0,221
 • Gem. gasverbruik: 1.104 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.770 kWh
energie-vergelijken-westvoorne

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk de basisinformatie. Onder andere omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Westvoorne is dat gemiddeld 1.104 m3 en 2.770 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze details hebben invloed op het energietarief.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Meestal is het verstandig om ieder jaar een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Bij ieder pakket tref jij informatie m.b.t. soort energie, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Westvoorne, en de welkomstkorting. Selecteer de organisatie die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een relevante korting gecheckt? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de energieleverancier. Bijv. www.powerpeers.nl en ook www.anode.nl. De gekozen leverancier zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Westvoorne


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in februari 2023 kan ruim €285 rendement bieden. Evenwel, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Op deze pagina lees je 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: een programmeerbare thermostaat
 • Bespaartip 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Tip 3: was met waterbesparing
 • Tip 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Tip 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Westvoorne. Daarna betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? In dat geval kun je overstappen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in februari 2023 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En tevens wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Westvoorne. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij een jaarcontract ontvang je elke 12 maanden zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak faciliteert jouw geselecteerde gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en selecteer de goedkoopste of meest populaire leverancier. Populaire bedrijven zijn Vattenfall, GreenChoice en ook Qwint. Daarna bespreek je het moment waarop het contract ingaat. Je gekozen energieleverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van de Energiehunter vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.allure-energie.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Westvoorne vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Westvoorne en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Westvoorne

Bijna alle aanbieders bieden ondertussen groene stroom in Westvoorne. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt nogal. Niet elk groene stroom label is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Ga dan voor zeker weten “Groen uit NL”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Westvoorne vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Westvoorne kennen we vele opdrachten binnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3234. In huizenbezitter in wijk Rockanje, Oostvoorne kan je meer en meer heel gunstig meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Zuid-Holland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, independer.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk info van Vattenfall vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente