Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Binnenmaas

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Binnenmaas? Via www.energiehunter.nl check je overzichtelijk alle bekende energiebedrijven. Voorbeelden zijn NLE en Engie. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Binnenmaas de scherpste prijs kan bieden. Bovendien vind je via de Energiehunter uitgebreide informatie over zaken als maatschappijen en concrete energiebespaartips. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Binnenmaas (www.binnenmaas.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2023€0,746
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2023€0,222
Gemiddeld verbruik: 1.150 m3 en 2.770 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote bedrijven bij elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar tot wel € 365,00.

Moeiteloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapserviceWelke energieleverancier kiezen in Binnenmaas?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers beschikbaar in Binnenmaas. Dit varieert van Budget Energie tot aanbieders zoals Engie, er is gewoon veel te kiezen. Op dit moment zijn het zo’n 50 organisaties. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het net van Stedin. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval bieden wij de oplossing. Weten welke gas en stroom leveranciers in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Binnenmaas voor jou is? Vul eenvoudig de privé gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als een gasstoring, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Dankzij de energievergelijker check je direct de goedkoopste energieleverancier van Binnenmaas, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Dankzij jouw input in de tarievenvergelijker zoeken jullie probleemloos een energiecontract dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Binnenmaas

 • Vattenfall: Uitstekende klantenservice
 • Essent: Scherpe overstapkorting
 • Eneco: Scherpe welkomstkorting
 • Greenchoice: Transparante prijzen
 • Budget Energie: Exclusieve aanbiedingen
 • NLE: Scherpe cashback
 • Energiedirect.nl: Beste klantadviseurs
 • Engie: 100% Nederlandse windenergie
 • Oxxio: Met praktische energie-bespaartips
 • Pure energie: Duidelijke website
 • Powerpeers: Eigen account
 • Delta: Aantrekkelijke korting

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen februari 2023)

De aansluitingen van bedrijven en de tarieven verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Binnenmaas heet Stedin. Eveneens verwerkt de Gasunie separate tarieven per regio voor het transport van gas via haar netwerk. Gemeente Binnenmaas is ingedeeld in gasregio 1, 3. Dat betekent een toeslag van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Feiten over Binnenmaas

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Binnenmaas
 • (Net) nummer: 0186
 • Aantal bewoners: 28771
 • Hoofdpostcode: 3271
 • Wijk: Heinenoord

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,746
 • Stroomtarief kwh: €0,222
 • Gem. gasverbruik: 1.150 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.770 kWh
energie-vergelijken-binnenmaas

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Moeiteloos overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met de standaard informatie. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Binnenmaas bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.150 m3 plus 2.770 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Wat betreft abonnementen kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. Veelal kan het uit om eens in de 12 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle verkrijgbare energie aanbieders. Bij alle abonnementen tref jij gegevens zoals soort stroom/gas, abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Binnenmaas, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die klopt met jouw budget.

 5. Stap online over

  Een geschikte aanbieder gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van de maatschappij. Bijvoorbeeld www.powerpeers.nl en ook www.qwint.nl. Jouw toekomstige energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Binnenmaas


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in februari 2023 kan tot wel €370 rendement bieden. Desalniettemin, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina tref je 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: wassen op 30 graden
 • Praktische tip 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Bezuinigadvies 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Bespaaradvies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Tip 5: korter douchen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten raden aan: maak een sport van het overstappen in Binnenmaas. Daarna bespaar je het meeste geld. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen overstappen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. Doorgaans worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in februari 2023 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En tevens krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland geldt in beginsel: langlopende contracten zijn prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Binnenmaas. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten krijg je ieder jaar een hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken verwerkt jouw geselecteerde gas en stroom organisatie dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor een nieuwe leverancier. Bijvoorbeeld Essent, Powerpeers en ook Energie VanOns. Vervolgens bepaal je de ingangsdatum van het contract. Je aankomende organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van de energievergelijker ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.fenor.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels lagere onkosten en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Binnenmaas vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Binnenmaas en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Binnenmaas

De meeste aanbieders bieden vandaag de dag groene stroom in Binnenmaas. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt verschilt nogal. Niet alle “groene energie” komt 100% groen tot stand. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Kies dan de optie “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Binnenmaas vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Binnenmaas zijn er steeds meer opdrachten binnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3270, 3271. Wanneer je woont in wijk Heinenoord, Mijnsheerenland, Westmaas, Maasdam, Puttershoek, ‘s-Gravendeel kan je steeds vaker vrij voordelig meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Zuid-Holland eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Dak met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips en lees info op pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Bekijk details over NLE contracten.


Alle plaatsen in deze gemeente