Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Strijen

Snel energie vergelijken in Strijen? Geholpen door onze website ontdek je supersnel alle grote aanbieders als bijv. Vattenfall en Energiedirect. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Strijen prijstechnisch het meest interessant is. Voorts tref je via onze vergelijker nuttige informatie informatie over zaken als bijv. tarieven van energie * gas en alternatieven voor de CV-ketel. Tevens verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Strijen (www.strijen.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2023€0,755
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2023€0,214
Gemiddeld verbruik: 1.127 m3 en 2.854 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle providers vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 270,00.

Eenvoudig overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgenWat zijn de beste energieleveranciers in Strijen?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Strijen. Dat loopt uiteen van Delta tot Engie, er zijn opties bij de vleet. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 55 maatschappijen. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het netwerk van Stedin. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval is de energiehunter toe te passen. Achterhalen welke organisaties in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Strijen is in februari 2023? Voer hieronderde benodigde gegevens in, vind de laagste prijs, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je kunt altijd koken, en er is warm water in het hele huis. Toch, organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Geholpen door de energiehunter check je snel de goedkoopste energieleverancier van Strijen, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van jouw input in de tool check jij eenvoudig een overeenkomst dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Strijen

 • Vattenfall: Overzichtelijke contracten
 • Essent: Inzicht in verbruik
 • Eneco: Scherpe cashback
 • Greenchoice: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Budget Energie: Hoge welkomstbonus
 • NLE: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Energiedirect.nl: Altijd scherpe acties
 • Engie: Duidelijke website
 • Oxxio: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Pure energie: Hoge cashback
 • Powerpeers: Online grip op je kosten
 • Delta: Goede cashback

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen februari 2023)

De condities van energie-organisaties en de energietarieven variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er diverse netbeheerders diensten leveren. Elke beheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Strijen betreft Stedin. Tevens rekent de Gasunie aparte tarieven per regio voor het gastransport over het landelijke transportnet. Gemeente Strijen valt in de gasregio 1, 3. Dit mondt uit in een bijdrage van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Informatie over Strijen

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Strijen
 • (Regio) nummer: 078
 • Aantal inwoners: 8766
 • Hoofdpostcode: 3291
 • Veel gezochte wijk: Strijen

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,755
 • Stroomtarief kwh: €0,214
 • Gem. gasverbruik: 1.127 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.854 kWh
energie-vergelijken-strijen

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk de basisinformatie. Onder andere het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Strijen ligt dit gemiddeld op 1.127 m3 en nog eens 2.854 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De genoemde zaken hebben effect op de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Dikwijls is het een goed idee om eens per jaar een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle populaire energiebedrijven. Van alle contracten achterhaal je details m.b.t. soort stroom/gas, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Strijen, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een actuele aanbieder tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.greenchoice.nl of natuurlijk www.huismerkenergie.nl. Jouw toekomstige energieonderneming regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Strijen


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in februari 2023 kan soms wel €295 besparen. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters bekijk jij 5 handige tips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Bespaartip 1: let op het energielabel
 • Bespaartip 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Tip 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Praktische tip 4: de gordijnen dicht doen.
 • Bezuinigadvies 5: minder vaak een warm bad nemen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Strijen. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je wisselen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. Veelal worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in februari 2023 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Strijen. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij jaarlijks een hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk regelt de aankomende gas en stroom organisatie de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de beste of voordeligste partij. Bijvoorbeeld Essent, GreenChoice en ook HVC. Vervolgens kies je de ingangsdatum (start levering). Jullie aankomende gas en stroom maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels www.energiehunter.nl check je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.greenchoice.nl, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door goedkope tarieven en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Strijen vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Strijen en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Strijen

Het merendeel van de aanbieders leveren ondertussen groene stroom in Strijen. Toch zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle “groene stroom” is ook echt groen. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan een filter voor “Groene energie uit NL”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Strijen vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de omgeving van de gemeente Strijen kennen we allerlei initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3290, 3291. Als inwoner van wijk Strijen en buitengebied kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Zuid-Holland volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Woning met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of bekijk pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Bezoek ook Pure Energie kosten.


Alle plaatsen in deze gemeente