Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Dordrecht

Zonder problemen energie vergelijken in Dordrecht? Dankzij onze vergelijker ontdek je probleemloos alle interessante energieleveranciers als bijv. GreenChoice en Vandebron. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Dordrecht de beste deal heeft! Ook check je via de Energiehunter belangrijke info over thema’s als bijvoorbeeld de overstapservice en info over de enkele of dubbele meter. Verder komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Dordrecht (www.dordrecht.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2023€0,753
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2023€0,229
Gemiddeld verbruik: 1.127 m3 en 2.687 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende leveranciersbij elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 225,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstapserviceWat zijn goede energieleveranciers in Dordrecht?

Er zijn enorm veel energieleveranciers actief in Dordrecht. Dit loopt van Vandebron tot Engie, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 55 organisaties. Deze leveranciers werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Stedin. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiehunter testen. Ontdekken welke gas & stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Dordrecht is die past bij jouw verbruik? Geef eenvoudig de benodigde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, gas en stroom organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van gas- en stroomstoring, dan wil je dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Met behulp van onze prijzencheck achterhaal je snel de goedkoopste energieleverancier van Dordrecht, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v selecties in de tool vindt men zonder problemen een energiecontract dat rijmt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Dordrecht

 • Vattenfall: Goede overstapkorting
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: Transparante prijzen
 • Greenchoice: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Budget Energie: Altijd bereikbaar
 • NLE: Met opties voor salderen
 • Energiedirect.nl: Hoge welkomstkorting
 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • Oxxio: Transparant en eerlijk
 • Pure energie: Groen gas voor een schone toekomst
 • Powerpeers: Met opties voor salderen
 • Delta: Goede korting

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen februari 2023)

De producten van gas & stroom aanbieders en de kosten verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er diverse beheerders van het net actief zijn. Elke beheerder gebruikt weer andere tarieven voor transport. De actuele netbeheerder in Dordrecht is Stedin. Bovendien verwerkt de Gasunie verschillende tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport over het landelijke transportnet. Gemeente Dordrecht vinden we terug in gasregio 1, 3. Dat vloeit voort in een toeslag van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Stats & Facts Dordrecht

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Dordrecht
 • (Regio) nummer: 078
 • Aantal bewoners: 118801
 • Centrale postcode: 3301
 • Wijk: Binnenstad

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,753
 • Stroomtarief kwh: €0,229
 • Gem. gasverbruik: 1.127 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.687 kWh
energie-vergelijken-dordrecht

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Online overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Onder andere grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Dordrecht bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.127 m3 en 2.687 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. De data die je invult dragen bij aan de energiekosten.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. In de regel is het gunstiger om eens per jaar weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij elk pakket zoek je details over soort stroom/gas, looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Dordrecht, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire korting in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van de onderneming. Bijvoorbeeld www.nle.nl en ook www.mainenergie.nl. Jouw nieuwe aanbieder zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Dordrecht


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in februari 2023 kan ruim €325 rendement bieden. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Op energiehunter.nl check jij 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Bespaartip 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Advies 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Bezuinigadvies 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Dordrecht. Dan ben je het voordeligst uit. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men veranderingen aanbrengen, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. In algemene zin worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in februari 2023 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En vaak ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Dordrecht. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daarentegen, bij 1 jarige contracten ontvang je alle jaren deze scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel regelt de geselecteerde gas en stroom organisatie het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de beste energieaanbieder. Onder andere Oxxio, Powerpeers of Anode energie. Ook bespreek je de ingangsdatum van het contract. Jouw betreffende gas en stroom aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van Energiehunter.nl ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. energie.vanons.org, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van voordelige prijzen en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Dordrecht vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Dordrecht en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Dordrecht

Bijna alle energie aanbieders verschaffen op dit moment groene stroom in Dordrecht. Op dit front zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt nogal. Niet alle groene energie komt 100% groen tot stand. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt foutief “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen een groene strategie voeren? Gebruik dan zeker voor “Groen uit NL”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Dordrecht vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Dordrecht bestaan er tegenwoordig steeds meer activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3300, 3301, 3311, 3312, 3313, 3314, 3315, 3316, 3317, 3318, 3319, 3328, 3329. Wanneer je woont in wijk Binnenstad, Noordflank, Oud Krispijn, Nieuw-krispijn, Het Reeland, Staart, Wielwijk, Crabbehof/Zuidhoven, Sterrenburg, Dubbeldam, Stadspolders, Industriegebied West, Verspreide bebouwing kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Zuid-Holland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Huis met zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk info van Pure Energie abonnementen.