Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Papendrecht

Snel energie vergelijken in Papendrecht? Dankzij onze website vind je supersnel alle erkende bedrijven. Voorbeelden zijn Powerpeers en Engie. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Papendrecht voor jou de beste prijs heeft. Verder check je op onze website nuttige informatie informatie over zaken als bijv. het ideale overstapmoment en slimme thermostaten. Daarbij vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Papendrecht (www.papendrecht.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2023€0,748
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2023€0,207
Gemiddeld verbruik: 1.150 m3 en 2.659 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 480,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeldWelke energieleverancier kiezen in Papendrecht?

Er zijn steeds meer energieleveranciers actief in Papendrecht. Dat loopt uiteen van Powerpeers tot aan Engie, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Tegenwoordig tellen we ruim 50 aanbieders. Zij lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Stedin. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval biedt onze tool de oplossing. Uitzoeken welke gas & stroom bedrijven er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Papendrecht is die past bij jouw verbruik? Vul moeiteloos jouw gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, gas en stroom bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als een gasstoring, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Dankzij onze prijzencheck ontdek je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Papendrecht, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Dankzij filteren in de energievergelijker zoeken jullie moeiteloos een energieproduct dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Papendrecht

 • Vattenfall: Ook modelcontracten
 • Essent: Hoge overstapkorting
 • Eneco: Exclusieve aanbiedingen
 • Greenchoice: Diverse looptijden
 • Budget Energie: Altijd bereikbaar
 • NLE: Hoge korting
 • Energiedirect.nl: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Engie: Scherpe cashback
 • Oxxio: Eenvoudig verbruik inzien
 • Pure energie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Powerpeers: Online meterstanden doorgeven
 • Delta: Aantrekkelijke cashback

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen februari 2023)

De pakketten van energiemaatschappijen en de energietarieven variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er nogal wat beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Papendrecht is Stedin. Ook rekent de Gasunie separate tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport via haar netwerk. Gemeente Papendrecht vinden we terug in gasregio 1, 3. Dat vloeit voort in een bijbetaling van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Cijfers en feiten Papendrecht

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Papendrecht
 • (Regio) nummer: 078
 • Aantal inwoners: 32248
 • Centrale postcode: 3351
 • Veel gezochte wijk: Papendrecht

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,748
 • Stroomtarief kwh: €0,207
 • Gem. gasverbruik: 1.150 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.659 kWh
energie-vergelijken-papendrecht

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten.

Online overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met je contactgegevens. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Papendrecht is dat gemiddeld 1.150 m3 plus 2.659 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. Deze factoren hebben effect op jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contractduur heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. In algemene zin is het een goed idee om ieder jaar een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je ziet nu de totaallijst met alle mogelijke energiebedrijven. Bij elk abonnement zoek je informatie met betrekking tot soort stroom/gas, looptijd contract, de kostprijs van gas en elektra in Papendrecht, en de overstapbonus. Kies de maatschappij die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire aanbieding in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.vandebron.nl en ook energie.vanons.org. Jouw nieuwe energie-partij zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Papendrecht


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in februari 2023 kan tot wel €395 voordeel geven. Daarentegen, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter tref jij 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Tip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Bespaaradvies 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Advies 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Praktisch advies 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Papendrecht. Zodoende ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, veranderingen aanbrengen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. Doorgaans wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in februari 2023 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En tevens wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Papendrecht. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elke 12 maanden zo’n dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak faciliteert de geselecteerde energie-organisatie het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de goedkoopste energiemaatschappij. Onder andere Vattenfall, Delta of natuurlijk HVC. Bij de volgende stap kies je de aansluitdatum (moment van leveren). De geselecteerde gas en stroom leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Via www.energiehunter.nl ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.oxxio.nl, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van lagere tarieven en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Papendrecht vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Papendrecht en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Papendrecht

Een groot deel van de energiemaatschappijen bieden ondertussen groene stroom in Papendrecht. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder “groene stroom” contract kent ook echt een groene bron. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Ga dan voor zeker weten “Groen gas/elektra uit Nederland”. Hier kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Papendrecht vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Papendrecht kennen we verscheidene opdrachten met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3350, 3351, 3352, 3353, 3354, 3355, 3356. Als bewoner van wijk Papendrecht kan je wellicht financieel aantrekkelijk meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Zuid-Holland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips of bekijk pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Bekijk details over NLE prijzen.