Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Lopik

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Lopik? Aan de hand van Energiehunter.nl vind je overzichtelijk alle verkrijgbare maatschappijen als NLE & Energiedirect. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Lopik de beste deal heeft! Tevens vind je op deze website praktische info over zaken als o.a. tarieven en handige bespaartips. Verder geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Lopik (www.lopik.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2023€0,761
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2023€0,240
Gemiddeld verbruik: 1.193 m3 en 3.005 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote providers bij elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar tot wel € 345,00.

Eenvoudig overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstapNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Lopik?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Lopik. Dat loopt van Delta tot Engie, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 60 leveranciers. Deze maatschappijen gebruiken allen het net van Stedin. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden! Weten welke energiemaatschappij in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lopik is op dit moment? Geef moeiteloos de gevraagde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Nederlander niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van onze handige vergelijker achterhaal je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Lopik, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. D.m.v jouw input in de prijzenvergelijker detecteer jij eenvoudig een abonnement dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Lopik

 • Vattenfall: Hoge welkomstbonus
 • Essent: Eigen energiepakket samenstellen
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Greenchoice: Groene energie
 • Budget Energie: Exclusieve kortingen
 • NLE: Energie in begrijpelijke taal
 • Energiedirect.nl: Goede overstapkorting
 • Engie: Hoge welkomstbonus
 • Oxxio: Online grip op je kosten
 • Pure energie: Ook flexibele prijzen
 • Powerpeers: Goede klantenservice
 • Delta: Hoge korting

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen februari 2023)

De pakketten van maatschappijen en de tarieven zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er diverse beheerders van het net verbonden zijn. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige netbeheerder in Lopik is Stedin. Eveneens rekent de Gasunie specifieke tarieven per regio als toeslag voor transport van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Lopik valt in de gasregio 3. Dat resulteert in een vergoeding van €0,00865 per M3.

Stats & Facts Lopik

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Lopik
 • (Regio) nummer: 0348
 • Aantal inwoners: 14156
 • Hoofdpostcode: 3411
 • Wijk: Lopik

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 3
 • Gastarief M3: €0,761
 • Stroomtarief kwh: €0,240
 • Gem. gasverbruik: 1.193 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.005 kWh
energie-vergelijken-lopik

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Moeiteloos overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Lopik ligt dat gemiddeld op circa 1.193 m3 en 3.005 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken hebben invloed op de energiekosten.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Met betrekking tot contracttermijn heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Vaak is het een goed idee om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Er volgt nu een overzicht met alle erkende energieleveranciers. Bij elk pakket bekijk jij details over soort energie, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Lopik, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de organisatie die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een passende prijsaanbieding tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van de onderneming. O.a. www.engie.nl en ook www.energieflex.nl. De door jou gekozen maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Lopik


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in februari 2023 kan soms wel €285 besparen. Toch, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna vind je vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Tip 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bezuinigtip 3: sloffen dragen in huis.
 • Advies 4: het dak isoleren.
 • Praktisch advies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Lopik. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, overstappen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. In algemene zin kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in februari 2023 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met velerlei kortlopende energiecontracten voor Lopik. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij elke 12 maanden een zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal verwerkt je gekozen gas en stroom leverancier de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de goedkoopste energieaanbieder. Onder andere Oxxio, GreenChoice en ook Allure energie. Daarna selecteer je de ingangsdatum (start levering). Jouw geselecteerde organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door de energievergelijker check je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.vastelastenbond.nl, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Lopik vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Lopik en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Lopik

Veel energiemaatschappijen ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Lopik. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene energie” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt foutief neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval de optie “Groene Energie uit Nederland”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Lopik vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Lopik bestaan er vele initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3410, 3411. Als bewoner van wijk Lopik, Benschop en Polsbroek kan je soms tegen een gunstig tarief meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet Utrecht hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Integreren van zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Integreren van de zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of bezoek pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Lees verder alles over Eneco.


Alle plaatsen in deze gemeente