Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken IJsselstein

Direct energie vergelijken in IJsselstein? Via onze vergelijker doorzoek je moeiteloos alle erkende maatschappijen als Delta & Energiedirect. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in IJsselstein voor jou de beste prijs heeft. Voorts bekijk je op deze website bruikbare informatie over thema’s als de netbeheerder en vaste en variabele tarieven. Bovendien vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: IJsselstein (www.ijsselstein.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2023€0,759
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2023€0,238
Gemiddeld verbruik: 1.280 m3 en 3.257 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle maatschappijenvergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Besparing loopt op tot € 240,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gasWelke energieleveranciers zijn er in IJsselstein?

We zien meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in IJsselstein. Van Powerpeers tot Eneco, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. In februari 2023 kan je kiezen uit om en nabij 60 providers. Zij gebruiken allen het netwerk van Stedin. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval is de energiehunter toe te passen. Ontdekken welke gas en stroom bedrijven er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in IJsselstein voor jou is? Voer direct de eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, gas en stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Via onze tarievencheck achterhaal je rap de goedkoopste energieleverancier van IJsselstein, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! Met behulp van selecties maken in de prijzenvergelijker vindt men moeiteloos een abonnement dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in IJsselstein

 • Vattenfall: Ook modelcontracten
 • Essent: Met slimme thermostaat
 • Eneco: Scherpe overstapkorting
 • Greenchoice: Met Vriendenvoordeel
 • Budget Energie: Goede cashback
 • NLE: Hoge cashback
 • Energiedirect.nl: Handige website
 • Engie: Slim verwarmen en besparen
 • Oxxio: Goede klantenservice
 • Pure energie: Uitstekende klantenservice
 • Powerpeers: 100% duurzaam, geen kolen
 • Delta: Goede korting

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen februari 2023)

Het aanbod van gas en stroom organisaties en de prijzen kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene beheerders van het net service verlenen. Elke beheerder rekent eigen prijsstellingen voor transport. De actuele netbeheerder in IJsselstein heet Stedin. Bovendien verwerkt de Gasunie verschillende tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport door zijn leidingen. Gemeente IJsselstein maakt deel uit van de gasregio 3. Dat betekent een bijdrage van €0,00865 per M3.

Stats & Facts IJsselstein

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: IJsselstein
 • Netnummer: 030
 • Aantal inwoners: 34101
 • Centrale postcode: 3401
 • Veel gezochte wijk: IJsselstein

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 3
 • Gastarief M3: €0,759
 • Stroomtarief kwh: €0,238
 • Gem. gasverbruik: 1.280 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.257 kWh
energie-vergelijken-ijsselstein

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van IJsselstein gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.280 m3 en nog eens 3.257 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. Deze factoren bepalen de energiekosten.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Inzake contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Dikwijls is het voordeliger om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle beschikbare aanbieders van energie. Bij alle contracten bekijk je data als oorsprong energie (groen of grijs), type contract, de kostprijs van gas en elektra in IJsselstein, en nieuwe klanten korting. Selecteer de maatschappij die klopt met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige prijsaanbieding gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van de energieleverancier. O.a. www.greenchoice.nl of natuurlijk www.qwint.nl. Jouw toekomstige energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in IJsselstein


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in februari 2023 kan in sommige gevallen wel €365 voordeel geven. Daartegenover, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna lees je 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigadvies 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Praktische tip 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Praktisch advies 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Tip 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Bezuinigtip 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in IJsselstein. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je switchen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Dikwijls worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in februari 2023 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt hanteren we: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor IJsselstein. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij 1 jarige contracten ontvang je ieder jaar zo’n hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans verwerkt je nieuwe energieleverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de beste of voordeligste aanbieder. Onder andere Oxxio, Vandebron + Allure energie. Daarnaast bespreek je wanneer het contract in moet gaan. Je betreffende energie-aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van onze website bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.anode.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Met behulp van lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven IJsselstein vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in IJsselstein en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in IJsselstein

Een aanzienlijk deel van de aanbieders bieden onderwijl groene stroom in IJsselstein. Echter is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd verschilt nogal. Niet alle “groene energie” is ook echt duurzaam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan een filter voor “Groene stroom uit Nederland”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in IJsselstein vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente IJsselstein zien we meerdere activiteiten met een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3400, 3401, 3402, 3403, 3404, 3405. In en rondom wijk IJsselstein kan je soms extra voordelig meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Utrecht hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler integreren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl. Lees verder alles over Essent.