Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Papekop

Eenvoudig energie vergelijken in Papekop? Middels onze vergelijker doorzoek je eenvoudig alle beschikbare energie aanbieders als bijvoorbeeld Vattenfall en Energiedirect. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Papekop de laagste prijs hanteert. Tevens vind je op deze website uitgebreide informatie over items als maatschappijen en tips om jouw huis te verduurzamen. Verder komen we met handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Oudewater (www.oudewater.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,7651
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,2402
Gemiddeld verbruik: 1.242 m3 en 3.130 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle maatschappijenvergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar tot wel € 340,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancierWelke energieleverancier kiezen in Papekop?

We zien steeds meer energieleveranciers actief in de regio Papekop. Dat gaat van GreenChoice tot Eneco, de keuze is enorm. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 45 maatschappijen. Deze maatschappijen werken uitsluitend met de infrastructuur van Stedin. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie is de energiehunter toe te passen. Achterhalen welke bedrijven in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Papekop is op dit moment? Voer moeiteloos jouw eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! D.m.v de energiehunter check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Papekop, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Middels filteren in de tarievenvergelijker achterhaalt men moeiteloos een energieovereenkomst dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Papekop

 • Vattenfall: Goede cashback
 • Essent: Met praktische energie-bespaartips
 • Eneco: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Greenchoice: Scherpe welkomstkorting
 • Budget Energie: Hoge welkomstkorting
 • NLE: Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Energiedirect.nl: Online inzicht in verbruik
 • Engie: Transparante prijzen
 • Oxxio: Exclusieve kortingen
 • Pure energie: Met praktische energie-bespaartips
 • Powerpeers: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Delta: Altijd bereikbaar

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen februari 2024)

Het aanbod van energieleveranciers en de kosten verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders van het net verbonden zijn. Elke beheerder rekent weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De netbeheerder in Papekop is Stedin. Eveneens rekent de Gasunie individuele tarieven per regio voor het toevoeren van gas over het landelijke transportnet. Gemeente Oudewater behoort tot gasregio 3. Dat resulteert in een verhoging van €0,00865 per M3.

Feiten en cijfers Papekop

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Oudewater
 • Regionummer: 0348
 • Inwoners: 10049
 • Centrale postcode: 3464
 • Veel gezochte wijk: Hekendorp

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 3
 • Gastarief M3: €0,7651
 • Stroomtarief kwh: €0,2402
 • Gem. gasverbruik: 1.242 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.130 kWh
energie-vergelijken-papekop

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste de basisinformatie. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Papekop gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.242 m3 en 3.130 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. De genoemde zaken beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contracten kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. In de regel is het gunstiger om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je ziet nu een opsomming met alle beschikbare aanbieders van energie. Van ieder abonnement achterhaal je gegevens m.b.t. type energie, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Papekop, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een relevante actie gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van de leverancier. Onder andere www.delta.nl of natuurlijk www.mainenergie.nl. Jouw nieuwe energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Papekop


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in februari 2024 kan meer dan €330 bonus betekenen. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand bieden wij 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Advies 1: kies voor vloerverwarming
 • Bezuinigtip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Advies 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Bezuinigadvies 4: geen open haard gebruiken.
 • Praktische tip 5: neem een klokthermostaat

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van Energiehunter.nl zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Papekop. Zo bespaar je het meeste geld. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, overstappen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. In de regel worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap hanteren we: contracten voor een langere periode zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Papekop. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij 1 jarige contracten ontvang je jaarlijks deze concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak regelt de toekomstige energieleverancier het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en selecteer de voordeligste energieleverancier. Denk aan Energiedirect, Budget Energie of natuurlijk Innova energie. Ook bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Je nieuwe maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Geholpen door de energievergelijker ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.cleanenergy.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door voordelige prijzen en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Papekop vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Papekop en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Papekop

Een groot deel van de energiemaatschappijen bieden onderhand groene stroom in Papekop. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt behoorlijk. Niet elk groene energie label komt 100% groen tot stand. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan zeker weten “Groen gas/elektra uit Nederland”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Papekop vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Oudewater zien we verscheidene activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3464. In de buurt van wijk Hekendorp, Oudewater, Papekop, Snelrewaard kan je wellicht financieel aantrekkelijk participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Utrecht energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler in de woning
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Lees verder alles over GreenChoice overstappen in februari 2024.