Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Montfoort

Meteen energie vergelijken in Montfoort? Via de energievergelijker vind je moeiteloos alle verkrijgbare energieleveranciers zoals Vattenfall en Eneco. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Montfoort prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij lees je op deze pagina praktische informatie over thema’s als bijv. wat een geschikt overstapmoment is en handige bespaartips. Daarbij geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Montfoort (www.montfoort.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,751
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,241
Gemiddeld verbruik: 1.205 m3 en 3.036 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende leveranciersonder elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Enorme besparingen tot wel € 470,00.

Snel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract opWat zijn de beste energieleveranciers in Montfoort?

Wij zien steeds meer energieleveranciers actief in Montfoort. Dat loopt van Powerpeers tot Essent, het aantal aanbieders was nooit zo groot. In februari 2024 moet je een keuze maken uit ruim 55 energieleveranciers. Deze zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Stedin. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden! Weten welke gas & stroom aanbieders je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Montfoort voor jou is? Voer gelijk de benodigde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, gas & stroom leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Bij een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Met behulp van onze tarievencheck vergelijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Montfoort, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Door middel van de keuzevakjes in de tool detecteer je zonder problemen een energieproduct dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Montfoort

 • Vattenfall: Hoge cashback
 • Essent: Met slimme thermostaat
 • Eneco: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Greenchoice: Grip op verbruik en de kosten
 • Budget Energie: Scherpe welkomstbonus
 • NLE: Groene windstroom
 • Energiedirect.nl: Altijd bereikbaar
 • Engie: Denkt met jou mee over energie
 • Oxxio: Online grip op je kosten
 • Pure energie: Aantrekkelijke cashback
 • Powerpeers: Exclusieve kortingen
 • Delta: Hoge cashback

Wat kost energie in de regio? (Prijzen februari 2024)

De aansluitingen van organisaties en de onkosten wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders actief zijn. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder in Montfoort is Stedin. Tevens neemt de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio als toeslag voor transport van gas via haar leidingnet. Gemeente Montfoort maakt deel uit van de gasregio 3. Dat vloeit voort in een opslag van €0,00865 per M3.

Stats & Facts Montfoort

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Montfoort
 • Netnummer: 0348
 • Aantal inwoners: 13783
 • Postcode: 3417
 • Lokale wijk: Wijk

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 3
 • Gastarief M3: €0,751
 • Stroomtarief kwh: €0,241
 • Gem. gasverbruik: 1.205 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.036 kWh
energie-vergelijken-montfoort

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk overstappen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Start met de basisinformatie. Dit gaat over aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Montfoort is dat gemiddeld 1.205 m3 en 3.036 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contracten kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. In algemene zin is het verstandig om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je ziet nu de totaallijst met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Van alle abonnementen check je voorwaarden met betrekking tot herkomst van stroom en gas, contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Montfoort, en de overstapbonus. Kies de leverancier die aansluit op jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante leverancier gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.energiedirect.nl of www.vastelastenbond.nl. De gekozen maatschappij zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Montfoort


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in februari 2024 kan tot wel €290 voordeel geven. Maar, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.nl lees je 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: led-lampen gebruiken
 • Advies 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Bezuinigadvies 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Advies 4: rolluiken gebruiken.
 • Advies 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Montfoort. Dan bespaar je het meeste geld. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde overstappen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Door de bank genomen worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld is de stelregel: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met allerlei kortlopende energiecontracten voor Montfoort. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elke 12 maanden zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans regelt je geselecteerde energie-organisatie de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en kies de beste aanbieder. Bijv. Eneco, Pure Energie of Innova energie. Tevens selecteer je het moment waarop het contract ingaat. De aankomende energieleverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij Energiehunter.nl vind je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.energiedirect.nl, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Montfoort vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Montfoort en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Montfoort

Een groot deel van de leveranciers bieden vandaag de dag groene stroom in Montfoort. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder “groene stroom” contract is daadwerkelijk groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat organisaties 100% transparant zijn? Ga dan voor zeker weten “Groene energie uit NL”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Montfoort vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Montfoort bestaan er vele opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3417. Als inwoner van wijk Wijk 00, Linschoten, Willeskop kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Utrecht energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen op het dak
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, overstappen.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl. Bekijk ook Energiedirect.


Alle plaatsen in deze gemeente