Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Hekendorp

Snel energie vergelijken in Hekendorp? Met behulp van de energievergelijker vind je moeiteloos alle grote aanbieders. Voorbeelden zijn Vattenfall & Energiedirect. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Hekendorp de scherpste prijs kan bieden. Verder check je op onze website handige info over zaken zoals overstappen en info over de enkele of dubbele meter. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Oudewater (www.oudewater.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,7652
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,2403
Gemiddeld verbruik: 1.255 m3 en 3.161 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Besparingen mogelijk tot wel € 270,00.

Snel & simpel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gasNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Hekendorp?

Wij zien flink wat energieleveranciers actief in Hekendorp. Dat gaat van Delta tot aan Engie, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit moment is het aanbod ongeveer 55 providers. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van de leidingen van Stedin. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden! Nieuwsgierig welke aanbieders er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hekendorp is? Voer vlug de eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Echter, energie-organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van een storing, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Middels de energiehunter bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Hekendorp, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Door middel van de keuzevakjes in de tarievenvergelijker zoeken jullie gemakkelijk een abonnement dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Hekendorp

 • Vattenfall: Goede cashback
 • Essent: Tot €50 vriendenvoordeel
 • Eneco: Ook flexibele prijzen
 • Greenchoice: Aantrekkelijke cashback
 • Budget Energie: Met opties voor salderen
 • NLE: Eerlijk over groen
 • Energiedirect.nl: Online meterstanden doorgeven
 • Engie: Creëer uw ideale WinWoonSituatie
 • Oxxio: Vaste energieprijzen
 • Pure energie: Scherpe welkomstkorting
 • Powerpeers: Vaste energieprijzen
 • Delta: Met opties voor salderen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen februari 2024)

De producten van organisaties en de energiekosten variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei beheerders van het net op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Hekendorp is Stedin. Bovendien calculeert de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het transporteren van het gas door zijn leidingen. Gemeente Oudewater valt in de gasregio 3. Dat betekent een verhoging van €0,00865 per M3.

Stats & Facts Hekendorp

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Oudewater
 • Regionummer: 0182
 • Aantal bewoners: 10049
 • Postcodegebied: 3467
 • Veel gezochte wijk: Hekendorp

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 3
 • Gastarief M3: €0,7652
 • Stroomtarief kwh: €0,2403
 • Gem. gasverbruik: 1.255 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.161 kWh
energie-vergelijken-hekendorp

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Begin met jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Hekendorp is dit gemiddeld zo’n 1.255 m3 en 3.161 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. Alle ingevoerde gegevens hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Ten opzichte van contracttermijn heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. In de regel loont het om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle beschikbare energiebedrijven. Bij alle contracten tref je specificaties over type energie, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Hekendorp, en de welkomstkorting. Kies de partij die aansluit op jouw wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een actuele leverancier tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van de maatschappij. Bijvoorbeeld www.essent.nl en www.anode.nl. De betreffende energie-partij zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Hekendorp


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in februari 2024 kan in sommige gevallen wel €325 korting realiseren. Desalniettemin, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter lees jij 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Bezuinigadvies 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Praktisch advies 3: sloffen dragen in huis.
 • Tip 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Praktische tip 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Hekendorp. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde wisselen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. Meestal worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je heel exact weet wat het energietarief is. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Hekendorp. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij een jaarcontract ontvang je elk jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal verzorgt jouw betreffende leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de goedkoopste partij. Bijvoorbeeld Energiedirect, GreenChoice of Anode energie. Daarna beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Jouw aanstaande energiemaatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van Energiehunter.nl ontdek je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.essent.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Middels goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Hekendorp vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Hekendorp en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Hekendorp

Bijna alle energiemaatschappijen bieden momenteel groene stroom in Hekendorp. Toch zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom wijkt nogal af. Niet elk “groene stroom” label draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat leveranciers een groene strategie voeren? Neem dan uiteraard voor “Groene Energie uit Nederland”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Hekendorp vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In het leefgebied van de gemeente Oudewater kennen we steeds meer opdrachten binnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3467. Wanneer je woont in wijk Hekendorp, Oudewater, Papekop, Snelrewaard kan je wellicht tegen een gunstig tarief meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Utrecht de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen installeren
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Bekijk details over Budget Energie overstappen in februari 2024.