Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Stichtse Vecht

Gemakkelijk energie vergelijken in Stichtse Vecht? Aan de hand van de energievergelijker check je snel en simpel alle erkende leveranciers als o.a. Delta en Budget Energie. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Stichtse Vecht prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast vind je via onze vergelijker nuttige informatie informatie over thema’s als energiebelastingen en slimme thermostaten. Verder verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Stichtse Vecht (www.stichtsevecht.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio3
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,757
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,247
Gemiddeld verbruik: 1.280 m3 en 3.225 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende aanbieders bij elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 255,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Inclusief gratis overstapserviceWat zijn de beste energieleveranciers in Stichtse Vecht?

We zien flink wat energieleveranciers actief in Stichtse Vecht. Van NLE tot Energiedirect, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 40 aanbieders. Deze leveranciers lopen allemaal via de leidingen van Stedin. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor is de energiehunter toe te passen. Uitzoeken welke gas en stroom aanbieders er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Stichtse Vecht is? Geef gemakkelijk de benodigde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Middels onze tarievencheck bekijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Stichtse Vecht, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Door middel van selecties in de prijzenvergelijker zoeken jullie probleemloos een abonnement dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Stichtse Vecht

 • Vattenfall: Ook korting voor huidige klanten
 • Essent: Ook flexibele prijzen
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Greenchoice: Met opties voor salderen
 • Budget Energie: Diverse looptijden
 • NLE: Met opties voor salderen
 • Energiedirect.nl: Uitstekende klantenservice
 • Engie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Oxxio: Handige website
 • Pure energie: Overzichtelijke contracten
 • Powerpeers: Goede klantenservice
 • Delta: Eigen termijnbedrag kiezen

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen juni 2024)

De voorwaarden van gas en stroom organisaties en de vergoedingen variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel beheerders werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor transport. De actuele netbeheerder in Stichtse Vecht heet Stedin. Vervolgens rekent de Gasunie separate tarieven per regio voor het transporteren van het gas via haar leidingnet. Gemeente Stichtse Vecht behoort tot gasregio 3. Dat betekent een bijdrage van €0,00865 per M3.

Feiten en cijfers Stichtse Vecht

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Stichtse Vecht
 • (Regio) nummer: 0294
 • Bewoners: 64061
 • Hoofdpostcode: 3633
 • Veel gezochte wijk: Maarssen

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 3
 • Gastarief M3: €0,757
 • Stroomtarief kwh: €0,247
 • Gem. gasverbruik: 1.280 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.225 kWh
energie-vergelijken-stichtse-vecht

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Stichtse Vecht is dit gemiddeld zo’n 1.280 m3 en 3.225 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens bepalen de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Met betrekking tot contractduur zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Gewoonlijk is het gunstiger om ieder jaar weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle populaire energiebedrijven. Van ieder pakket check jij voorwaarden aangaande herkomst energie, looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Stichtse Vecht, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de aanbieder die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een relevante korting tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de maatschappij. Bijvoorbeeld www.pure-energie.nl en www.eon.nl. De gekozen energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Stichtse Vecht


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in juni 2024 kan tot wel €280 bonus betekenen. Desalniettemin, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Op deze pagina profiteer je van 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Bespaartip 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Advies 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Advies 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Bespaartip 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten vinden: maak een sport van het overstappen in Stichtse Vecht. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. Doorgaans wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten werkt het zo: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Stichtse Vecht. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij elk jaar een dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk verzorgt de aankomende maatschappij het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de voordeligste partij. Zoals Vattenfall, GreenChoice of Fenor. Bij de volgende stap selecteer je de startdatum van het abonnement. De betreffende energie-aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij de energievergelijker vind je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.energiedirect.nl, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Via lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Stichtse Vecht vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Stichtse Vecht en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Stichtse Vecht

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders bieden onderwijl groene stroom in Stichtse Vecht. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer wisselend. Niet alle groene stroom is ook echt duurzaam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan de optie “Groene Energie uit Nederland”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Stichtse Vecht vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de buurt van de gemeente Stichtse Vecht zien we steeds meer stappen rondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3633. In huizenbezitter in wijk Maarssen, Breukelen, Loenen aan de Vecht, Nieuwer Ter Aa, Kockengen, Vreeland, Tienhoven, Nigtevecht, Nieuwersluis, Loenersloot, Oud Zuilen, Maarssenbroek kan je soms financieel aantrekkelijk meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Utrecht hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen op het dak
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Bekijk info over Praktische energiebespaartips en lees info op pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Lees verder alles over Vandebron.


Alle plaatsen in deze gemeente