Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Utrecht

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Utrecht? Aan de hand van www.energiehunter.nl ontdek je supersnel alle bekende energie aanbieders als Pure Energie en Eneco. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Utrecht de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast verzamel je via de Energiehunter nuttige informatie informatie over onderwerpen als de overstapservice en uitleg over jouw energierekening. Tevens komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Utrecht (www.utrecht.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2023€0,758
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2023€0,248
Gemiddeld verbruik: 1.181 m3 en 3.257 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire providers in een overzicht
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 405,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstapWat zijn populaire energieleveranciers in Utrecht?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Utrecht. Dat loopt uiteen van Delta tot aan Oxxio, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 55 aanbieders. Deze aanbieders werken allemaal op basis van de infrastructuur van Stedin. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden! Ontdekken welke gas en stroom leveranciers er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Utrecht voor jou is? Voer moeiteloos de privé gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk wil iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Geholpen door de energiehunter ontdek je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Utrecht, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Middels selecties maken in de Energiehunter bekijkt men eenvoudig een energiecontract dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Utrecht

 • Vattenfall: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Duidelijke website
 • Eneco: Goede klantenservice
 • Greenchoice: Online inzicht in verbruik
 • Budget Energie: Online account
 • NLE: Exclusieve aanbiedingen
 • Energiedirect.nl: Hoge korting
 • Engie: Scherpe welkomstbonus
 • Oxxio: Eigen account
 • Pure energie: Online account
 • Powerpeers: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Delta: Meerdere contracten

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen februari 2023)

De beschikbare producten energiebedrijven en de energiekosten zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er nogal wat beheerders werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder heeft weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Utrecht is Stedin. Vervolgens gebruikt de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor het “vervoer” van gas via haar leidingnet. Gemeente Utrecht valt onder gasregio 3. Dat draait uit op een bijdrage van €0,00865 per M3.

Cijfers en feiten Utrecht

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Utrecht
 • Netnummer: 030
 • Aantal bewoners: 338967
 • Postcode: 3500
 • Veel gezochte wijk: West

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 3
 • Gastarief M3: €0,758
 • Stroomtarief kwh: €0,248
 • Gem. gasverbruik: 1.181 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.257 kWh
energie-vergelijken-utrecht

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Utrecht is dit gemiddeld zo’n 1.181 m3 en 3.257 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Dit alles hebben invloed op de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom abonnementen kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Gewoonlijk loont het om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle mogelijke energiebedrijven. Bij ieder pakket check je informatie als type stroom/gas, abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Utrecht, en de overstapbonus. Selecteer de aanbieder die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele actie gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van het energiebedrijf. Bijv. www.vattenfall.nl of www.eon.nl. De nieuwe maatschappij zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Utrecht


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in februari 2023 kan meer dan €270 winst geven. Daartegenover, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder check jij 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Bezuinigtip 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Bespaaradvies 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Bespaartip 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Bespaartip 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Utrecht. In dat geval ben je het voordeligst uit. Echter, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde switchen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Meestal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in februari 2023 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Utrecht. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij elke 12 maanden deze concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak faciliteert jouw toekomstige energiemaatschappij de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en selecteer de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Bijvoorbeeld Engie, Budget Energie of Energieflex. Vervolgens bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Jouw toekomstige aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Via onze website vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.hvcgroep.nl, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij voordelige prijzen en goede welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Utrecht vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Utrecht en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Utrecht

Het gros van de organisaties faciliteren ondertussen groene stroom in Utrecht. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. Hoe ze de groene stroom inkopen loopt zeer uiteen. Niet elk groene stroom label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Neem dan uiteraard voor “Groen gas/elektra uit Nederland”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Utrecht vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Utrecht zijn er vele stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3451, 3500, 3501, 3502, 3503, 3504, 3505, 3506, 3507, 3508, 3509, 3511, 3512, 3513, 3514, 3515, 3521, 3522, 3523, 3524, 3525, 3526, 3527, 3528, 3531, 3532, 3533, 3534, 3540, 3541, 3542, 3543, 3544, 3545, 3546, 3551, 3552, 3553, 3554, 3555, 3561, 3562, 3563, 3564, 3565, 3566, 3571, 3572, 3573, 3581, 3582, 3583, 3584, 3585, 3737. In de buurt van wijk West, Noordwest, Overvecht, Noordoost, Oost, Binnenstad, Zuid, Zuidwest, Leidsche Rijn, Vleuten-De Meern kan je soms met financiële bonussen meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Utrecht de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Het huis isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de 5 handige bespaartips en bezoek pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Bekijk details over Powerpeers.


Alle plaatsen in deze gemeente