Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken De Bilt

Gemakkelijk energie vergelijken in De Bilt? Dankzij www.energiehunter.nl vind je gemakkelijk alle erkende energie aanbieders. Voorbeelden zijn Powerpeers en Eneco. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in De Bilt de scherpste prijs kan bieden. Voorts lees je via de Energiehunter waardevolle informatie over items als bijv. verschillende gasregio’s en de slimme meter. Bovendien geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: De Bilt (www.debilt.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2023€0,755
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2023€0,234
Gemiddeld verbruik: 1.230 m3 en 3.130 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijvennaast elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Eenvoudig besparen tot wel € 490,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapserviceWelke energieleveranciers zijn er in De Bilt?

We zien een groot aantal energieleveranciers actief in De Bilt. Dat gaat van GreenChoice tot bijvoorbeeld Eneco, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit moment zijn het zo’n 55 energieleveranciers. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Stedin. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context kan jij onze vergelijker gebruiken. Achterhalen welke gas & stroom maatschappijen actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in De Bilt is? Voer direct de benodigde gegevens in, vind de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, gas & stroom maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. D.m.v onze vergelijker ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van De Bilt, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! Met behulp van filteren in de prijzenvergelijker ontdekken jullie verrassend eenvoudig een contract dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in De Bilt

 • Vattenfall: Transparante prijzen
 • Essent: Online account
 • Eneco: Hoge welkomstkorting
 • Greenchoice: Scherpe overstapbonus
 • Budget Energie: Zelf verbruik in de gaten houden
 • NLE: Met opties voor salderen
 • Energiedirect.nl: Beste energiewebsite
 • Engie: Grip op verbruik en de kosten
 • Oxxio: Scherpe welkomstkorting
 • Pure energie: Goede klantenservice
 • Powerpeers: 100% duurzaam, geen kolen
 • Delta: Transparant en eerlijk

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen februari 2023)

De producten van gas en stroom organisaties en de onkosten verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor transport. De netbeheerder in De Bilt is Stedin. Tevens rekent de Gasunie separate tarieven per regio voor het gastransport door zijn leidingen. Gemeente De Bilt behoort tot gasregio 3. Dat draait uit op een bijdrage van €0,00865 per M3.

Cijfers en feiten De Bilt

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: De Bilt
 • Regionummer: 030
 • Inwoners: 42375
 • Postcodegebied: 3730
 • Lokale wijk: De

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 3
 • Gastarief M3: €0,755
 • Stroomtarief kwh: €0,234
 • Gem. gasverbruik: 1.230 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.130 kWh
energie-vergelijken-de-bilt

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder moeite overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Start met de basisinformatie. Dit gaat over samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van De Bilt is dat gemiddeld 1.230 m3 en 3.130 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Deze factoren hebben effect op het energietarief.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Wat betreft prijszekerheid kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Doorgaans is het voordeliger om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle erkende energieleveranciers. Van ieder pakket lees jij voorwaarden over herkomst energie, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in De Bilt, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een mooie korting gespot? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de energie-onderneming. Bijvoorbeeld www.essent.nl + www.leonzeewolde.nl. De betreffende leverancier regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in De Bilt


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in februari 2023 kan in sommige gevallen wel €325 voordeel geven. Maar, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Op energiehunter.nl vind jij vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: sluit de klep van de open haard
 • Tip 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Bespaaradvies 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Praktische tip 4: het dak isoleren.
 • Bezuinigtip 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in De Bilt. Zodanig bespaar je het meeste geld. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je switchen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. Dikwijls vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in februari 2023 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En vaak beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor De Bilt. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je jaarlijks zo’n dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard verwerkt jouw aankomende gas en stroom aanbieder het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en ga voor de beste partij. Bijvoorbeeld Eneco, Delta of Energieflex. Hierna selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Je aankomende aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels de Energiehunter bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.oxxio.nl, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Via lagere onkosten en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven De Bilt vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in De Bilt en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in De Bilt

Het merendeel van de energiemaatschappijen bieden inmiddels groene stroom in De Bilt. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt nogal. Niet alle “groene stroom” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders een groene strategie voeren? Gebruik dan het filter “100% groene stroom uit NL”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in De Bilt vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente De Bilt zien we verscheidene opdrachten rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3704, 3730, 3731, 3732. Als inwoner van wijk De Bilt, Bilthoven-Zuid, Bilthoven-Noord, Hollandsche Rading, Maartensdijk, Groenekan, Achttienhoven-Westbroek kan je meer en meer vrij voordelig meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Utrecht energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler aanschaffen
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de Praktische energiebespaartips of check sites van pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Doorzoek informatie over Budget Energie overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente