Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Soest

Snel online energie vergelijken in Soest? Middels deze website achterhaal je eenvoudig alle interessante aanbieders. Voorbeelden zijn Essent en Energiedirect. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Soest de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast tref je op deze pagina bruikbare info over thema’s als bijvoorbeeld het ideale overstapmoment en salderen. Tevens komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Soest (www.soest.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2023€0,756
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2023€0,246
Gemiddeld verbruik: 1.267 m3 en 3.193 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende organisaties bij elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Besparing loopt op tot € 390,00.

Snel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig uit handen genomenWelke energieleverancier kiezen in Soest?

Wij zien flink wat energieleveranciers beschikbaar in Soest. Dat gaat van NLE tot en met Essent, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 60 maatschappijen. Deze energieleveranciers werken allemaal op basis van het netwerk van Stedin. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie is de energiehunter toe te passen. Ontdekken welke organisaties er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Soest is in februari 2023? Geef direct de benodigde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Is er gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep wil iedereen een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! D.m.v onze prijzencheck achterhaal je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Soest, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Aan de hand van de keuzevakjes in de tarievenvergelijker check je simpel en snel een product dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Soest

 • Vattenfall: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Altijd bereikbaar
 • Eneco: Hoge cashback
 • Greenchoice: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Budget Energie: Budget korting
 • NLE: Scherpe overstapbonus
 • Energiedirect.nl: Hoge korting
 • Engie: Hoge overstapkorting
 • Oxxio: Ook flexibele prijzen
 • Pure energie: Stroom uit eigen zonne-energie projecten
 • Powerpeers: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Delta: Diverse looptijden

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen februari 2023)

Het aanbod van gas en stroom aanbieders en de energiekosten zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er allerlei netbeheerders verbonden zijn. Iedere netbeheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Soest betreft Stedin. Daarnaast verwerkt de Gasunie separate tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport door haar leidingnetwerk. Gemeente Soest valt in de gasregio 3. Dat betekent een verhoging van €0,00865 per M3.

Feiten over Soest

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Soest
 • (Net) nummer: 035
 • Inwoners: 45487
 • Hoofdpostcode: 3761
 • Veel gezochte wijk: t

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 3
 • Gastarief M3: €0,756
 • Stroomtarief kwh: €0,246
 • Gem. gasverbruik: 1.267 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.193 kWh
energie-vergelijken-soest

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Online overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Soest ligt dit gemiddeld op 1.267 m3 en 3.193 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Dit alles dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Met betrekking tot contractduur kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Meestal is het slim om jaarlijks een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle interessante energiebedrijven. Bij elk pakket zoek je data aangaande type stroom/gas, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Soest, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de leverancier die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie aanbieder gespot? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van de onderneming. Bijvoorbeeld www.eneco.nl of www.innovaenergie.nl. Jouw aanstaande leverancier neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Soest


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in februari 2023 kan in sommige gevallen wel €350 winst geven. Evenwel, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina check je 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Bespaaradvies 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Praktisch advies 3: was met waterbesparing
 • Bezuinigadvies 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Bespaaradvies 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers zeggen: maak een sport van het overstappen in Soest. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen veranderingen aanbrengen, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Meestal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in februari 2023 waarbij het vooraf inzichtelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Soest. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij jaarlijks deze scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard verzorgt jouw toekomstige energie-aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de beste leverancier. Zoals Energiedirect, Delta en ook Main energie. Bij de volgende stap kies je wanneer het contract in moet gaan. De betreffende energieleverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van onze website ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.delta.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Soest vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Soest en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Soest

Het gros van de leveranciers ondersteunen op dit moment groene stroom in Soest. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer divers. Niet ieder groene energie contract is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat organisaties een groen beleid hanteren? Kies in dat geval het filter “Groen gas/elektra uit Nederland”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Soest vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Soest bestaan er vele acties volledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3760, 3761, 3762, 3763, 3764, 3765, 3766, 3768. Als bewoner van wijk t Hart-Soestdijk, Klaarwater, Boerenstreek, De Eng-Soest-Midden, Smitsveen, Overhees, Soest-Zuid, Soesterberg kan je steeds vaker met financiële bonussen participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Utrecht energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Woning met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler in de woning
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl. Bezoek ook Budget Energie.


Alle plaatsen in deze gemeente