Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Eemnes

Direct energie vergelijken in Eemnes? Aan de hand van onze website vergelijk je supersnel alle relevante energieleveranciers zoals Vattenfall en Energiedirect. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Eemnes de laagste prijs biedt. Tevens tref je op onze website uitgebreide info over items zoals verbruik in de regio en info over de enkele of dubbele meter. Tevens vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Eemnes (www.eemnes.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,757
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,236
Gemiddeld verbruik: 1.255 m3 en 3.193 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Eenvoudig besparen tot wel € 445,00.

Snel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstapNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Eemnes?

We zien flink wat energieleveranciers actief in Eemnes. Dat loopt van NLE tot een speler als Engie, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 55 providers. Deze zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Stedin. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor moet je zeker de energiehunter testen. Ontdekken welke gas en stroom bedrijven je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Eemnes is voor jouw situatie? Geef vlug de privé gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, energie-aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Met behulp van de energietarievenvergelijker achterhaal je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Eemnes, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Geholpen door filteren in de tool achterhaal je verrassend eenvoudig een energiecontract dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Eemnes

 • Vattenfall: Korting tot € 250,-
 • Essent: Exclusieve aanbiedingen
 • Eneco: Speciale Eneco app
 • Greenchoice: Hoge welkomstkorting
 • Budget Energie: Eigen account
 • NLE: Top klantenservice
 • Energiedirect.nl: Hoge overstapbonus
 • Engie: Grip op verbruik en de kosten
 • Oxxio: Hoge welkomstkorting
 • Pure energie: Hoge cashback
 • Powerpeers: Zelf opwekken en stroom delen
 • Delta: Aantrekkelijke welkomstbonus

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen februari 2024)

De condities van leveranciers en de prijzen zijn anders per regio. Dit komt doordat er nogal wat beheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige netbeheerder in Eemnes betreft Stedin. Daarbij gebruikt de Gasunie separate tarieven per regio voor het transporteren van het gas via haar leidingnet. Gemeente Eemnes valt onder gasregio 3. Dat betekent een toeslag van €0,00865 per M3.

Feiten over Eemnes

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Eemnes
 • Regionummer: 035
 • Aantal bewoners: 8877
 • Postcodegebied: 3755
 • Populaire wijk: Wijk

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 3
 • Gastarief M3: €0,757
 • Stroomtarief kwh: €0,236
 • Gem. gasverbruik: 1.255 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.193 kWh
energie-vergelijken-eemnes

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Eemnes is het gemiddelde verbruik ong. 1.255 m3 en 3.193 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. De data die je invult bepalen jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Betreffende prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Door de bank genomen is het gunstiger om jaarlijks een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle beschikbare energie aanbieders. Bij ieder pakket lees je voorwaarden met betrekking tot soort energie, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Eemnes, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de partij die aansluit op jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een goede leverancier gespot? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van het energiebedrijf. Zoals www.energiedirect.nl en ook www.unitedconsumers.com. De gekozen maatschappij zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Eemnes


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €265 voordeel geven. Daartegenover, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Via onze hunters tref je 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Tip 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Bespaaradvies 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Praktische tip 4: tochtstrips gebruiken.
 • Advies 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Eemnes. Zo ben je het voordeligst uit. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. In de regel wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En wellicht krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Eemnes. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je ieder jaar een persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel verzorgt jouw betreffende gas en stroom aanbieder het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de goedkoopste energieleverancier. Denk aan Oxxio, Budget Energie en Huismerk energie. Hierna kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie aanstaande aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Via de energievergelijker vind je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.fenor.nl, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Via voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Eemnes vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Eemnes en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Eemnes

Bijna alle bedrijven leveren ondertussen groene stroom in Eemnes. Toch zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder groene stroom contract draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor zeker weten “Groen uit Nederland”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Eemnes vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Eemnes zijn er nogal wat activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3755. In huizenbezitter in wijk Wijk 00 kan je soms heel gunstig bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Utrecht net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de Belangrijke energiebespaartips en bezoek pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl, consumind.nl. Check ook Powerpeers overstappen.