Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Amersfoort

Meteen energie vergelijken in Amersfoort? Via Energiehunter.nl doorzoek je supersnel alle interessante energieleveranciers. Voorbeelden zijn Vattenfall en Eneco. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Amersfoort de laagste prijs biedt. Daarnaast check je op Energiehunter.nl nuttige info info over thema’s als energiegebruik in de regio en salderen. Ook geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Amersfoort (www.amersfoort.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio3
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,751
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,230
Gemiddeld verbruik: 1.181 m3 en 3.005 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire providers onder elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Besparing loopt op tot € 380,00.

Eenvoudig overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract opWelke energieleverancier kiezen in Amersfoort?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Amersfoort. Dit loopt van NLE tot Energiedirect, de keuze is enorm. Vandaag zijn het zo’n 55 providers. Deze gebruiken allen de infrastructuur van Stedin. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval biedt onze tool de oplossing. Achterhalen welke gas en stroom bedrijven er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Amersfoort is? Vul hierna de privé gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, energiebedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van de vergelijkingstool vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Amersfoort, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Via de keuzevakjes in de tarievenvergelijker vinden jullie probleemloos een energieovereenkomst dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Amersfoort

 • Vattenfall: Exclusieve kortingen
 • Essent: Tot €50 vriendenvoordeel
 • Eneco: Goede welkomstbonus
 • Greenchoice: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Budget Energie: Ook met zonnepanelen
 • NLE: Vaste energieprijzen
 • Energiedirect.nl: Tankey app
 • Engie: Transparante prijzen
 • Oxxio: Diverse looptijden
 • Pure energie: Ook met zonnepanelen
 • Powerpeers: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Delta: Online grip op je kosten

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De pakketten van maatschappijen en de kosten variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende netbeheerders diensten leveren. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder in Amersfoort is Stedin. Eveneens rekent de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor het toevoeren van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Amersfoort is ingedeeld in gasregio 3. Dat resulteert in een verhoging van €0,00865 per M3.

Stats & Facts Amersfoort

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Amersfoort
 • Netnummer: 033
 • Bewoners: 153602
 • Centrale postcode: 3802
 • Lokale wijk: Stadskern

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 3
 • Gastarief M3: €0,751
 • Stroomtarief kwh: €0,230
 • Gem. gasverbruik: 1.181 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.005 kWh
energie-vergelijken-amersfoort

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Online overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In Amersfoort ligt dit gemiddeld op 1.181 m3 en 3.005 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Rondom abonnementen kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. Door de bank genomen is het slim om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle beschikbare aanbieders + contracten. Bij elk pakket achterhaal jij informatie over oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Amersfoort, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de organisatie die in lijn is met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende aanbieder beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de onderneming. Zoals www.essent.nl + www.fenor.nl. De door jou gekozen aanbieder zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Amersfoort


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €255 korting realiseren. Maar, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Onderstaand bekijk je 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Praktische tip 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Bezuinigtip 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Bespaaradvies 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Praktisch advies 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Amersfoort. Dan betaal je het minst voor je energie. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men overstappen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. Veelal worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Amersfoort. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Maar, bij 1 jarige contracten krijg jij elke 12 maanden zo’n hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal verwerkt jouw aankomende gas en stroom leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor een beschikbare energiemaatschappij. Bijvoorbeeld Engie, GreenChoice of natuurlijk Vrijopnaam. Daarna bespreek je wanneer het contract in moet gaan. Jullie toekomstige energieleverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van Energiehunter.nl bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.fenor.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van voordelige tarieven en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Amersfoort vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Amersfoort en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Amersfoort

Het merendeel van de organisaties leveren momenteel groene stroom in Amersfoort. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene stroom” is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groen uit Nederland”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Amersfoort vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Amersfoort onderscheiden we vele stappen volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3800, 3802, 3811, 3812, 3813, 3814, 3815, 3816, 3817, 3818, 3819, 3821, 3822, 3823, 3824, 3825, 3826. In huizenbezitter in wijk Stadskern, Zonnehof, Soesterkwartier, Isselt, Bosgebied, De Koppel, De Kruiskamp, Schothorst Zuid, Schothorst Noord, Liendert, Rustenburg, Stoutenburg-Noord, Schuilenburg, Randenbroek, Vermeerkwartier, Leusderkwartier, De Berg Zuid, De Berg Noord, Hoogland, Zielhorst, Kattenbroek, Calveen, Park Schothorst, Nieuwland, Valleipoort, Hooglanderveen, Buitengebied West, Vathorst-De Velden, Vathorst-centrum, Vathorst-De Bron, Vathorst-De Laak kan je in toenemende mate vrij voordelig bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Utrecht eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen integreren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de Vijf praktische bespaartips en lees info op pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Check ook Engie overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente