Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Ermelo

Meteen energie vergelijken in Ermelo? Dankzij www.energiehunter.nl doorzoek je probleemloos alle bekende energieleveranciers zoals Delta en Eneco. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Ermelo de beste deal heeft! Verder tref je op Energiehunter.nl handige info over thema’s als bijvoorbeeld stroomtarieven en tips om jouw huis te verduurzamen. Tevens verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ermelo (www.ermelo.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,768
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,211
Gemiddeld verbruik: 1.421 m3 en 3.163 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Supersnel vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvennaast elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 450,00.

Moeiteloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapserviceWat zijn de beste energieleveranciers in Ermelo?

We zien meer en meer energieleveranciers voorhanden in Ermelo. Dat loopt uiteen van GreenChoice tot Eneco, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag tellen we ruim 55 energie aanbieders. Deze aanbieders gebruiken allen de infrastructuur van Liander. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context biedt onze tool de oplossing. Benieuwd welke gas & stroom leveranciers er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ermelo voor jou is? Voer snel jouw eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, gas & stroom organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: kijk ook naar service. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Geholpen door de energietarievenvergelijker achterhaal je direct de goedkoopste energieleverancier van Ermelo, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Via filters in de energievergelijker ontdekt men gemakkelijk een overeenkomst dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Ermelo

 • Vattenfall: Meer dan 2 miljoen klanten
 • Essent: Met praktische energie-bespaartips
 • Eneco: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Greenchoice: Groene stroom
 • Budget Energie: Telefonisch contact
 • NLE: Goede cashback
 • Energiedirect.nl: Online meterstanden doorgeven
 • Engie: Vaste energieprijzen
 • Oxxio: Online facturen bekijken
 • Pure energie: Online meterstanden doorgeven
 • Powerpeers: Exclusieve aanbiedingen
 • Delta: Diverse looptijden

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas en stroom aanbieders en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel beheerders van het net service verlenen. Iedere netbeheerder gebruikt zijn eigen tarieven voor logistiek. De netbeheerder in Ermelo betreft Liander. Vervolgens calculeert de Gasunie wisselende tarieven per regio voor het gastransport via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Ermelo maakt deel uit van de gasregio 1. Dit mondt uit in een bijdrage van €0,00518 per M3.

Informatie over Ermelo

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Ermelo
 • Regionummer: 0341
 • Aantal inwoners: 26507
 • Hoofdpostcode: 3851
 • Veel gezochte wijk: Ermelo

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,768
 • Stroomtarief kwh: €0,211
 • Gem. gasverbruik: 1.421 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.163 kWh
energie-vergelijken-ermelo

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Online overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Start met je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Ermelo bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.421 m3 en 3.163 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. Al deze zaken bepalen de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van contracttermijn kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Doorgaans loont het om ieder jaar een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle grote energie aanbieders. Bij ieder pakket bekijk jij voorwaarden aangaande oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, de prijzen van gas en elektra in Ermelo, en de overstapbonus. Selecteer de organisatie die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede kortingsactie beschikbaar? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.engie.nl of natuurlijk www.eon.nl. De betreffende leverancier neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Ermelo


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €300 korting realiseren. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna bieden wij 5 handige tips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Praktische tip 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Bespaaradvies 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Tip 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Praktische tip 4: rolluiken gebruiken.
 • Praktische tip 5: laat lichten niet onnodig branden

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Ermelo. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen switchen van leverancier, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. In de regel vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En daarnaast is er sprake van een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland is het principe: langlopende contracten zijn prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Ermelo. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij een jaarcontract krijg je elke 12 maanden deze concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verwerkt je betreffende gas en stroom maatschappij het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en ga voor de goedkoopste partij. Bijv. Engie, Vandebron en ook Huismerk energie. Bij de volgende stap kies je de startdatum van het abonnement. Jullie betreffende maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Dankzij onze website vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.energieflex.nl, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Ermelo vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Ermelo en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Ermelo

Het merendeel van de energie aanbieders ondersteunen onderwijl groene stroom in Ermelo. Binnen dit domein kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom wijkt nogal af. Niet alle groene stroom draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Neem dan zeker voor “Groene energie uit NL”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Ermelo vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Ermelo zien we nogal wat initiatievenmet doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3850, 3851, 3852, 3853. In huizenbezitter in wijk Ermelo, Speuld kan je meer en meer financieel aantrekkelijk meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Gelderland hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de 5 handige bespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Bezoek ook Vandebron tarieven.