Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Nijkerk

Direct energie vergelijken in Nijkerk? Met behulp van onze website tref je overzichtelijk alle relevante energie aanbieders als bijv. Delta en Vandebron. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Nijkerk voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast tref je via de Energiehunter bruikbare informatie over onderwerpen als bijv. energieproblemen en verschillende contracttypes. Daarnaast geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Nijkerk (www.nijkerk.eu/)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,751
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,225
Gemiddeld verbruik: 1.495 m3 en 2.979 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire bedrijven onder elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 245,00.

Zonder problemen overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomenWelke energieleverancier kiezen in Nijkerk?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Nijkerk. Van Budget Energie tot aanbieders zoals Eneco, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 55 aanbieders. Deze aanbieders werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Liander. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor kan jij onze vergelijker gebruiken. Nieuwsgierig welke organisaties actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nijkerk is die past bij jouw verbruik? Geef direct de privé gegevens in, vind de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, gas en stroom aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. D.m.v onze vergelijker tref je direct de goedkoopste energieleverancier van Nijkerk, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Aan de hand van keuzes in de Energiehunter ontdekt men probleemloos een abonnement dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Nijkerk

 • Vattenfall: Powerdeal
 • Essent: Online facturen bekijken
 • Eneco: Transparante prijzen
 • Greenchoice: Goede welkomstbonus
 • Budget Energie: Diverse looptijden
 • NLE: Focus op de klant
 • Energiedirect.nl: 100% Wind
 • Engie: Hoge overstapbonus
 • Oxxio: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Pure energie: De allergroenste energie
 • Powerpeers: Hoge cashback
 • Delta: Echte groene stroom uit Zeeland

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van energie-organisaties en de vergoedingen zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er verschillende beheerders van het net op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Nijkerk is Liander. Daarnaast calculeert de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor het transport van gas over het landelijke transportnet. Gemeente Nijkerk behoort tot gasregio 1. Dat vloeit voort in een bijbetaling van €0,00518 per M3.

Feiten en cijfers Nijkerk

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Nijkerk
 • Netnummer: 033
 • Aantal inwoners: 41199
 • Hoofdpostcode: 3861
 • Populaire wijk: Nijkerk

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,751
 • Stroomtarief kwh: €0,225
 • Gem. gasverbruik: 1.495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.979 kWh
energie-vergelijken-nijkerk

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met de basisinfo. Dit gaat over omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Nijkerk ligt dat gemiddeld op circa 1.495 m3 en 2.979 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Alle ingevoerde gegevens hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Betreffende contracttermijn heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Meestal is het een goed idee om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle interessante aanbieders van energie. Bij alle abonnementen bekijk jij details zoals soort stroom/gas, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Nijkerk, en de eventuele korting. Kies de maatschappij die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende aanbieding tegengekomen? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de website van de onderneming. Onder andere www.powerpeers.nl of www.eon.nl. Jouw aanstaande energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Nijkerk


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €340 korting realiseren. Maar, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder tref jij 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Advies 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Tip 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Advies 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Praktische tip 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Nijkerk. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, wisselen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Doorgaans vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland werkt het zo: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Nijkerk. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij een jaarcontract krijg je alle jaren deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans verzorgt je nieuwe energie-organisatie het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de beste of voordeligste partij. Populaire bedrijven zijn Essent, Vandebron en Leon energie. Vervolgens selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Jouw aanstaande gas en stroom organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij deze website tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.huismerkenergie.nl, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij lage prijzen en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Nijkerk vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Nijkerk en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Nijkerk

Het merendeel van de aanbieders verschaffen onderhand groene stroom in Nijkerk. Toch is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd verschilt nogal. Niet ieder groene energie contract is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat aanbieders een groen beleid hanteren? Selecteer dan een filter voor “Groene energie uit NL”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Nijkerk vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Nijkerk bestaan er tegenwoordig verscheidene stappen binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 3860, 3861, 3862, 3863. Wanneer je woont in wijk Nijkerk, ’t Woud, Nijkerkerveen, Verspreide huizen Nijkerk, Hoevelaken kan je vaak heel gunstig meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Gelderland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen integreren
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk pricewise.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl, independer.nl of energievergelijken.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl, consumind.nl. Doorzoek informatie over NLE prijzen.


Alle plaatsen in deze gemeente