Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Putten

Gemakkelijk energie vergelijken in Putten? Via deze website vergelijk je probleemloos alle grote bedrijven zoals Essent & Energiedirect. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Putten de laagste prijs hanteert. Voorts check je op deze pagina praktische informatie over topics als o.a. verschillende aanbieders en de slimme meter. Tevens geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Putten (www.putten.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,758
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,232
Gemiddeld verbruik: 1.465 m3 en 3.195 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijvenin een overzicht
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Eenvoudig besparen tot wel € 415,00.

Eenvoudig overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstapWat zijn de beste energieleveranciers in Putten?

We zien erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Putten. Van Delta tot een speler als Eneco, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag is het aanbod ongeveer 55 aanbieders. Deze lopen allemaal via het stroom- en gas netwerk van Liander. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. In deze context bieden wij de oplossing. Nieuwsgierig welke gas en stroom bedrijven actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Putten is voor jouw situatie? Vul hieronderjouw gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Bij stroom en gas storingen, dan wil je dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Ten slotte wenst elke consument een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! D.m.v de vergelijkingstool check je snel de goedkoopste energieleverancier van Putten, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van de keuzevakjes in de prijzenvergelijker detecteer jij probleemloos een energie-abonnement dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Putten

 • Vattenfall: Hoge welkomstkorting
 • Essent: Hoge welkomstkorting
 • Eneco: Aantrekkelijke korting
 • Greenchoice: Goede welkomstbonus
 • Budget Energie: Duidelijke website
 • NLE: Online inzicht in verbruik
 • Energiedirect.nl: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Engie: Exclusieve kortingen
 • Oxxio: Oxxio App voor mobiel
 • Pure energie: Uitsluitend groene energie
 • Powerpeers: Eigen account
 • Delta: Goede korting

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen februari 2024)

De beschikbare producten gas en stroom leveranciers en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat netbeheerders verbonden zijn. Elke beheerder verwerkt zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder in Putten is Liander. Ook neemt de Gasunie individuele tarieven per regio voor het transporteren van het gas door het landelijke transportnet. Gemeente Putten maakt deel uit van de gasregio 1. Dit mondt uit in een verhoging van €0,00518 per M3.

Facts and figures Putten

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Putten
 • (Regio) nummer: 0341
 • Bewoners: 24516
 • Postcodegebied: 3880
 • Veel gezochte wijk: Putten

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,758
 • Stroomtarief kwh: €0,232
 • Gem. gasverbruik: 1.465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.195 kWh
energie-vergelijken-putten

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Start met de standaard informatie. Dat betreft omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Putten is dit gemiddeld zo’n 1.465 m3 en 3.195 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. Deze factoren werken door in de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Ten aanzien van contracten heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. Gewoonlijk is het slim om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Er volgt nu een lijst met alle beschikbare aanbieders + contracten. Bij alle abonnementen zie jij voorwaarden met betrekking tot type energie, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Putten, en nieuwe contracten bonus. Kies de leverancier die past bij jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte leverancier in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. O.a. www.greenchoice.nl of natuurlijk www.energieflex.nl. De nieuwe energiemaatschappij regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Putten


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in februari 2024 kan wel €340 voordeel geven. Evenwel, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder bekijk jij 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Praktische tip 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Advies 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Bezuinigadvies 4: geen open haard gebruiken.
 • Praktisch advies 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts zeggen: maak een sport van het overstappen in Putten. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, overstappen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En eventueel beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt hanteren we: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met de meeste kortlopende energiecontracten voor Putten. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij jaarlijks een concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard faciliteert jouw aankomende aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en neem een beschikbare aanbieder. Populaire bedrijven zijn Energiedirect, GreenChoice en ook E-on. Hierna kies je de ingangsdatum van het contract. Jullie aanstaande organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van www.energiehunter.nl check je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.vandebron.nl, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Middels goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Putten vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Putten en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Putten

Het gros van de energiemaatschappijen leveren vandaag de dag groene stroom in Putten. Toch zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk “groene energie” label is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt foutief gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat leveranciers een groen beleid hanteren? Ga dan voor de selectie “Groen uit NL”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Putten vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Putten zien we nogal wat projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3853, 3880, 3881, 3882. In wijk Putten, Bosgebied en Krachtighuizen kan je in toenemende mate vrij voordelig meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Gelderland energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen op het dak
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of check sites van pricewise.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl. Doorzoek informatie over Pure Energie kosten.