Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Woudenberg

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Woudenberg? Dankzij onze website check je eenvoudig alle erkende bedrijven als GreenChoice & Eneco. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Woudenberg prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij check je op deze pagina bruikbare informatie over zaken als verschillende gasregio’s en vaste of variabele tarieven. Voorts verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Woudenberg (www.woudenberg.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2023€0,753
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2023€0,254
Gemiddeld verbruik: 1.255 m3 en 3.130 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende maatschappijennaast elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 475,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappenWat zijn de beste energieleveranciers in Woudenberg?

Wij zien flink wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Woudenberg. Dit varieert van Budget Energie tot en met Energiedirect, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Hedendaags heb je de keuze uit zo’n 45 organisaties. Deze aanbieders werken uitsluitend met de infrastructuur van Stedin. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie is de energiehunter toe te passen. Bekijken welke maatschappijen in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Woudenberg voor jou is? Vul hieronderde eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, energie-aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van gas- en stroomstoring, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk zoekt elke Nederlander een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van de energievergelijker vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Woudenberg, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van selecties maken in de vergelijkingstool achterhaal je moeiteloos een energiecontract dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Woudenberg

 • Vattenfall: Met opties voor salderen
 • Essent: Goede welkomstkorting
 • Eneco: Met opties voor salderen
 • Greenchoice: Goede welkomstkorting
 • Budget Energie: Hoge welkomstkorting
 • NLE: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Energiedirect.nl: Hoge welkomstkorting
 • Engie: Goede overstapbonus
 • Oxxio: Inzicht in energiegebruik
 • Pure energie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Powerpeers: Goede klantenservice
 • Delta: Puur Zeeuws Groen

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen februari 2023)

De aansluitingen van energiebedrijven en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er meerdere beheerders diensten leveren. Elke beheerder verwerkt zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder in Woudenberg is Stedin. Eveneens calculeert de Gasunie separate tarieven per regio voor logistieke kosten van gas door zijn leidingen. Gemeente Woudenberg maakt deel uit van de gasregio 3. Dat resulteert in een opslag van €0,00865 per M3.

Informatie over Woudenberg

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Woudenberg
 • (Net) nummer: 033
 • Aantal inwoners: 12550
 • Hoofdpostcode: 3931
 • Populaire wijk: Woudenberg

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 3
 • Gastarief M3: €0,753
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1.255 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.130 kWh
energie-vergelijken-woudenberg

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Dit gaat over de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In Woudenberg bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.255 m3 plus 3.130 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot abonnementen kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. Normaliter is het verstandig om eens in de 12 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle grote energiebedrijven. Van elk contract vind je details over oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Woudenberg, en de welkomstkorting. Kies de maatschappij die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante actie gevonden? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van het energiebedrijf. Bijv. www.vattenfall.nl + www.vastelastenbond.nl. Jouw aanstaande energie-partij regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Woudenberg


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in februari 2023 kan tot wel €325 opleveren. Echter, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna bieden wij 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: neem een waterbespaarder
 • Bespaaradvies 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Bezuinigadvies 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Praktische tip 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Advies 5: neem een klokthermostaat

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Woudenberg. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, overstappen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. In de regel vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in februari 2023 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En misschien is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie geldt in de basis: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Woudenberg. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten krijg je elke 12 maanden zo’n persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak verzorgt jouw gekozen gas en stroom organisatie het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en kies de beste of voordeligste aanbieder. Bedrijven als Vattenfall, Delta en ook Energieflex. Ook kies je wanneer het contract in moet gaan. Jullie betreffende gas en stroom maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Middels onze website vind je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.greenchoice.nl, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Middels lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Woudenberg vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Woudenberg en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Woudenberg

Bijna alle maatschappijen bieden op dit moment groene stroom in Woudenberg. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet elk “groene stroom” label draagt terecht die naam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval uiteraard voor “100% groene stroom uit NL”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Woudenberg vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Woudenberg bestaan er allerlei initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3930, 3931. In wijk Woudenberg kan je meer en meer heel gunstig deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Utrecht de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen op het dak
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de 5 handige bespaartips of bekijk pricewise.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl, independer.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Lees verder alles over Engie pakketten.