Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Utrechtse Heuvelrug

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Utrechtse Heuvelrug? Via onze website ontdek je probleemloos alle beschikbare leveranciers. Je kunt denken aan Delta & Eneco. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Utrechtse Heuvelrug het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast lees je op deze website uitgebreide informatie over zaken zoals energiebelastingen en vaste of variabele tarieven. Bovendien komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Utrechtse Heuvelrug (www.heuvelrug.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2023€0,759
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2023€0,249
Gemiddeld verbruik: 1.193 m3 en 3.290 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende aanbieders in een overzicht
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Enorme besparingen tot wel € 250,00.

Snel & simpel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektraNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Utrechtse Heuvelrug?

We zien enorm veel energieleveranciers voorhanden in Utrechtse Heuvelrug. Dat gaat van GreenChoice tot Energiedirect, er zijn opties bij de vleet. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 50 organisaties. Deze energieleveranciers gebruiken allen het net van Stedin. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de oplossing. Weten welke gas & stroom maatschappijen actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Utrechtse Heuvelrug is voor jouw situatie? Vul gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Echter, gas en stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van een storing, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk zoekt elke Nederlander een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van onze vergelijker bekijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Utrechtse Heuvelrug, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. D.m.v filters in de prijzenvergelijker vindt men probleemloos een energieovereenkomst dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Utrechtse Heuvelrug

 • Vattenfall: Scherpe overstapkorting
 • Essent: Meerdere contracten
 • Eneco: Eigen account
 • Greenchoice: Scherpe welkomstbonus
 • Budget Energie: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • NLE: Hoge overstapkorting
 • Energiedirect.nl: Beoordeling van een 8.3
 • Engie: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Oxxio: Hoge welkomstbonus
 • Pure energie: Transparant en eerlijk
 • Powerpeers: Hoge overstapbonus
 • Delta: Hoge korting

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen februari 2023)

De beschikbare producten maatschappijen en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er verscheidene beheerders actief zijn. Elke netbeheerder gebruikt weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder in Utrechtse Heuvelrug betreft Stedin. Daarbij calculeert de Gasunie verschillende tarieven per regio als toeslag voor transport van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Utrechtse Heuvelrug hoort bij gasregio 3. Dat vloeit voort in een opslag van €0,00865 per M3.

Facts and figures Utrechtse Heuvelrug

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 3
 • Gastarief M3: €0,759
 • Stroomtarief kwh: €0,249
 • Gem. gasverbruik: 1.193 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.290 kWh
energie-vergelijken-utrechtse-heuvelrug

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Situatieschets

  Start met de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Utrechtse Heuvelrug is het gemiddelde verbruik ong. 1.193 m3 en 3.290 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken hebben effect op het energietarief.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls is het een goed idee om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat volgt is een opsomming met alle grote energie aanbieders. Bij elk contract vind jij informatie met betrekking tot herkomst van stroom en gas, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Utrechtse Heuvelrug, en de eventuele korting. Kies de aanbieder die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante kortingsactie tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. Zoals www.eneco.nl + www.allure-energie.nl. Jouw nieuwe aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Utrechtse Heuvelrug


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in februari 2023 kan ruim €305 winst geven. Toch, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Op deze pagina tref je 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Bezuinigtip 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Bespaartip 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Bespaaradvies 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Bezuinigtip 5: Benut de pompschakelaar

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Utrechtse Heuvelrug. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je switchen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Gewoonlijk worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in februari 2023 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En tevens is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld geldt: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Utrechtse Heuvelrug. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je jaarlijks zo’n zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk verzorgt je geselecteerde gas en stroom organisatie het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en selecteer de goedkoopste aanbieder. Bedrijven als Oxxio, Delta of Innova energie. Tevens selecteer je de ingangsdatum (start levering). Jullie nieuwe energie-aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door de energievergelijker vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.vrijopnaam.nl, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Dankzij voordelige tarieven en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Utrechtse Heuvelrug vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Utrechtse Heuvelrug en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Utrechtse Heuvelrug

Veel organisaties leveren onderhand groene stroom in Utrechtse Heuvelrug. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen verschilt nogal. Niet elk “groene energie” label is ook echt duurzaam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt onjuist neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Kies dan zeker voor “Groen gas/elektra uit Nederland”. Hier kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Utrechtse Heuvelrug vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Utrechtse Heuvelrug kennen we diverse plannen volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3959. In huizenbezitter in wijk Doorn, Driebergen-Rijssenburg, Leersum, Amerongen, Maarn kan je soms extra voordelig deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Utrecht eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen integreren
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel laten installeren
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, independer.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Lees verder alles over NLE.


Alle plaatsen in deze gemeente