Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Neerijnen

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Neerijnen? Met behulp van de energievergelijker tref je gemakkelijk alle bekende energieleveranciers als Essent en Engie. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Neerijnen voor jou de beste prijs heeft. Bovendien verzamel je op onze website bruikbare informatie over zaken als o.a. energieaansluitingen en alternatieven voor de CV-ketel. Tevens vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Neerijnen (www.neerijnen.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2023€0,750
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2023€0,224
Gemiddeld verbruik: 1.480 m3 en 2.949 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 350,00.

Snel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapserviceWelke energieleveranciers zijn er in Neerijnen?

Wij zien steeds meer energieleveranciers actief in de regio Neerijnen. Dit varieert van Powerpeers tot een speler als Essent, er zijn meer leveranciers dan ooit. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 60 organisaties. Zij zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Liander. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor is de energiehunter toe te passen. Achterhalen welke gas en stroom organisaties in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Neerijnen is in maart 2023? Geef moeiteloos de gevraagde gegevens in, vind de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van een gasstoring, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte wil iedereen een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Aan de hand van onze tarievencheck bekijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Neerijnen, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van selecties maken in de tool checken jullie eenvoudig een energiecontract dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Neerijnen

 • Vattenfall: Transparante prijzen
 • Essent: Aantrekkelijke korting
 • Eneco: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Greenchoice: Eenvoudig verbruik inzien
 • Budget Energie: Persoonlijk contact
 • NLE: Ook flexibele prijzen
 • Energiedirect.nl: Online inzicht in verbruik
 • Engie: Goede cashback
 • Oxxio: Grip op verbruik en de kosten
 • Pure energie: Altijd scherpe acties
 • Powerpeers: Inzicht in energiegebruik
 • Delta: Je kiest zelf de bron

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen maart 2023)

De aansluitingen van bedrijven en de vergoedingen verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er meerdere netbeheerders actief zijn. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder in Neerijnen is Liander. Daarbij calculeert de Gasunie individuele tarieven per regio als toeslag voor transport van gas door zijn leidingen. Gemeente Neerijnen maakt deel uit van de gasregio 1. Dit mondt uit in een opslag van €0,00518 per M3.

Stats & Facts Neerijnen

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Neerijnen
 • Netnummer: 0418
 • Bewoners: 12122
 • Hoofdpostcode: 4182
 • Populaire wijk: Haaften

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,750
 • Stroomtarief kwh: €0,224
 • Gem. gasverbruik: 1.480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.949 kWh
energie-vergelijken-neerijnen

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Neerijnen is dit gemiddeld zo’n 1.480 m3 en 2.949 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. Al deze zaken bepalen de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Omtrent contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. In de regel loont het om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Er volgt nu een opsomming met alle interessante maatschappijen en contracten. Bij elk contract achterhaal je gegevens met betrekking tot type stroom/gas, contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Neerijnen, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die in lijn is met jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een mooie leverancier tegengekomen? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de leverancier. Bijvoorbeeld www.vandebron.nl of www.fenor.nl. De gekozen energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Neerijnen


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in maart 2023 kan wel €390 voordeel geven. Daarentegen, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina lees jij 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Bezuinigadvies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Tip 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Advies 4: rolluiken gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Neerijnen. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men overstappen, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen het modelcontract. Veelal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in maart 2023 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En tevens krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Neerijnen. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij alle jaren deze concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken regelt je nieuwe energieleverancier de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en ga voor de voordeligste maatschappij. Onder andere Eneco, Budget Energie en ook HVC. Vervolgens neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). Je gekozen aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van onze website bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.energieflex.nl, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van lage prijzen en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Neerijnen vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Neerijnen en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Neerijnen

Bijna alle energieleveranciers bieden vandaag de dag groene stroom in Neerijnen. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De oorsprong van deze groene stroom is zeer divers. Niet elk groene energie label kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Neem dan uiteraard voor “Groen gas/elektra uit Nederland”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Neerijnen vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Neerijnen bestaan er tegenwoordig allerlei projectenvolledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4181, 4182. Wanneer je woont in wijk Haaften, Waardenburg en Opijnen, Varik en Ophemert kan je soms tegen een gunstig tarief meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Gelderland volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Huis met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler integreren
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Doorzoek informatie over Powerpeers prijzen.


Alle plaatsen in deze gemeente