Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Hoogblokland

Zonder problemen energie vergelijken in Hoogblokland? Dankzij deze website check je moeiteloos alle interessante maatschappijen als bijvoorbeeld Delta en Eneco. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Hoogblokland de scherpste prijs kan bieden. Daarbij verzamel je op Energiehunter.nl uitgebreide info over thema’s zoals het ideale overstapmoment en duurzame verwarmingsbronnen. Ook bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Giessenlanden (www.giessenlanden.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,7767
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,2209
Gemiddeld verbruik: 1.139 m3 en 2.882 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders in een overzicht
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Eenvoudig besparen tot wel € 495,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gasWelke energieleverancier kiezen in Hoogblokland?

We zien best veel energieleveranciers actief in Hoogblokland. Dat gaat van GreenChoice tot aanbieders zoals Eneco, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. In mei 2024 moet je een keuze maken uit ruim 40 bedrijven. Deze leveranciers gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Stedin. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze tool de oplossing. Weten welke gas & stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hoogblokland is voor jouw situatie? Geef snel je persoonlijke gegevens in, vind de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Toch, gas & stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Uiteindelijk wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Geholpen door de energievergelijker check je snel de goedkoopste energieleverancier van Hoogblokland, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! Dankzij jouw input in de tool bekijkt men gemakkelijk een overeenkomst dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Hoogblokland

 • Vattenfall: Transparante prijzen
 • Essent: Hoge welkomstbonus
 • Eneco: Aantrekkelijke cashback
 • Greenchoice: Handige website
 • Budget Energie: Goede cashback
 • NLE: Hoge overstapbonus
 • Energiedirect.nl: CO2-neutraal gas
 • Engie: Transparante prijzen
 • Oxxio: Eigen account
 • Pure energie: Scherpe welkomstbonus
 • Powerpeers: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Delta: Transparant en eerlijk

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen mei 2024)

De beschikbare producten gas en stroom leveranciers en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere beheerders dienstverleningen bieden. Elke beheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder in Hoogblokland betreft Stedin. Daarbij neemt de Gasunie specifieke tarieven per regio als toeslag voor transport van gas via haar netwerk. Gemeente Giessenlanden is ingedeeld in gasregio 1, 3. Dit mondt uit in een verhoging van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Feiten en cijfers Hoogblokland

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Giessenlanden
 • (Regio) nummer: 0183
 • Aantal bewoners: 14544
 • Postcodegebied: 4241
 • Veel gezochte wijk: Kern

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,7767
 • Stroomtarief kwh: €0,2209
 • Gem. gasverbruik: 1.139 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.882 kWh
energie-vergelijken-hoogblokland

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Hoogblokland ligt dit gemiddeld op 1.139 m3 en nog eens 2.882 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat je genereert. De genoemde zaken zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Omtrent contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. In de regel is het slim om eens in de 12 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Je ziet nu een overzicht met alle erkende energie aanbieders. Van ieder pakket tref je informatie aangaande type energie, abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Hoogblokland, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een passende aanbieding tussen de resultaten? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de website van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.powerpeers.nl of natuurlijk www.energieflex.nl. Jouw aanstaande energieonderneming regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Hoogblokland


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €310 opleveren. Echter, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna bieden wij 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Bezuinigadvies 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Bezuinigtip 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Bezuinigtip 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bezuinigtip 5: zet de verwarming een graadje lager

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Hoogblokland. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde switchen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. Dikwijls vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En als je geluk hebt is er sprake van een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Hoogblokland. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je alle jaren zo’n hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak regelt je gekozen gas en stroom aanbieder het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en selecteer de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Onder andere Vattenfall, GreenChoice en Main energie. Vervolgens neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). Jouw aanstaande maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van de Energiehunter ontdek je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.leonzeewolde.nl, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Hoogblokland vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Hoogblokland en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Hoogblokland

De meeste organisaties verschaffen inmiddels groene stroom in Hoogblokland. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk groene energie label is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Hoogblokland vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Giessenlanden bestaan er tegenwoordig verscheidene activiteiten met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4221, 4241. In de buurt van wijk Kern Giessenburg, Giessenburg-West en -Zuid, Giessenburg-Oost, Verspreide huizen Giessenburg, Arkel, Hoogblokland, Hoornaar, Noordeloos, Schelluinen kan je soms zeer betaalbaar meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Zuid-Holland de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen integreren
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Integreren van de zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, independer.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Doorzoek informatie over Energiedirect overstappen.