Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Meerkerk

Gemakkelijk energie vergelijken in Meerkerk? Door gebruik te maken van de energievergelijker ontdek je moeiteloos alle grote energieleveranciers zoals Vattenfall en Oxxio. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Meerkerk de beste deal heeft! Daarnaast check je via de energievergelijker belangrijke info over onderwerpen als o.a. energieproblemen en info over de enkele of dubbele meter. Ook geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Zederik (www.zederik.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,7770
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,2212
Gemiddeld verbruik: 1.173 m3 en 2.687 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende providers gemakkelijk vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Eenvoudig besparen tot wel € 295,00.

Zonder problemen overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgenWelke energieleveranciers zijn er in Meerkerk?

Wij zien flink wat energieleveranciers in Meerkerk. Van Budget Energie tot bijvoorbeeld Essent, je ziet door de bomen het bos niet meer. In mei 2024 moet je een keuze maken uit ruim 45 organisaties. Zij gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Stedin. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval kan jij onze vergelijker gebruiken. Ontdekken welke energie-organisaties actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Meerkerk is voor jouw situatie? Voer eenvoudig de eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap meteen over. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, energieleveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Nederlander een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Via onze tarievencheck bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Meerkerk, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van filters in onze vergelijker detecteer jij verrassend eenvoudig een abonnement dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Meerkerk

 • Vattenfall: Goede welkomstbonus
 • Essent: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Eneco: Scherpe cashback
 • Greenchoice: Windvangers
 • Budget Energie: Altijd bereikbaar
 • NLE: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Energiedirect.nl: Diverse looptijden
 • Engie: Goede klantenservice
 • Oxxio: Goede welkomstbonus
 • Pure energie: Goede overstapkorting
 • Powerpeers: Aantrekkelijke korting
 • Delta: Aantrekkelijke welkomstbonus

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen mei 2024)

De condities van gas en stroom aanbieders en de prijzen variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er diverse netbeheerders service verlenen. Iedere netbeheerder gebruikt zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Meerkerk heet Stedin. Vervolgens rekent de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het gastransport via haar netwerk. Gemeente Zederik hoort bij gasregio 1, 3. Dat vloeit voort in een vergoeding van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Feiten over Meerkerk

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Zederik
 • (Regio) nummer: 0183
 • Aantal inwoners: 13718
 • Centrale postcode: 4231
 • Wijk: Lexmond

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,7770
 • Stroomtarief kwh: €0,2212
 • Gem. gasverbruik: 1.173 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.687 kWh
energie-vergelijken-meerkerk

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste je contactgegevens. Dit zijn het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Meerkerk is dit gemiddeld zo’n 1.173 m3 + 2.687 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Dit alles zie je weer terug in het energietarief.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat dit dan open. Omtrent contracttermijn heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen kan het uit om ieder jaar een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat volgt is een lijst met alle erkende maatschappijen en contracten. Bij alle pakketten zie jij voorwaarden als herkomst energie, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Meerkerk, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die in lijn is met jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte leverancier in het lijstje? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.pure-energie.nl of www.eon.nl. De betreffende leverancier neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Meerkerk


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan wel €365 opleveren. Desondanks, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters bieden wij 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: kies voor vloerverwarming
 • Bezuinigtip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Bespaartip 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Praktische tip 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Praktisch advies 5: neem een klokthermostaat

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Meerkerk. Zodanig ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen wisselen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. Door de bank genomen wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast is er sprake van een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Meerkerk. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij alle jaren deze persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans regelt je nieuwe energie-aanbieder de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en ga voor de voordeligste maatschappij. Bijvoorbeeld Energiedirect, Delta of Clean energie. Daarna neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Jullie gekozen gas en stroom organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij onze website achterhaal je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.innovaenergie.nl, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Meerkerk vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Meerkerk en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Meerkerk

De meeste energieleveranciers faciliteren momenteel groene stroom in Meerkerk. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet alle “groene energie” draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat leveranciers daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval zeker voor “100% groene stroom uit NL”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Meerkerk vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Zederik bestaan er nogal wat projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4230, 4231. In wijk Lexmond, Ameide, Tienhoven, Meerkerk, Hei- en Boeicop, Leerbroek, Nieuwland kan je soms heel gunstig deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Zuid-Holland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Bezoek ook Pure Energie overstappen.