Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Lexmond

Meteen energie vergelijken in Lexmond? Middels de Energiehunter tref je gemakkelijk alle erkende aanbieders zoals Essent en Engie. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Lexmond prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij tref je via de Energiehunter belangrijke informatie over items als wat een geschikt overstapmoment is en tips om jouw huis te verduurzamen. Voorts geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Zederik (www.zederik.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,7762
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,2204
Gemiddeld verbruik: 1.185 m3 en 2.742 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvenonder elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 400,00.

Snel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!Wat zijn de beste energieleveranciers in Lexmond?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers actief in Lexmond. Dat gaat van Vandebron tot bijvoorbeeld Essent, er zijn opties bij de vleet. Op dit moment is het aanbod ongeveer 60 organisaties. Deze zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Stedin. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval is de energiehunter toe te passen. Ontdekken welke maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lexmond is op dit moment? Voer vlug je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daarentegen, maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Conclusie: kijk ook naar service. Per slot van rekening zoekt elke Nederlander een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Via de energietarievenvergelijker achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Lexmond, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Geholpen door selecties maken in de tarievenvergelijker achterhalen jullie zonder problemen een overeenkomst dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Lexmond

 • Vattenfall: Goede overstapkorting
 • Essent: Goede cashback
 • Eneco: Goede overstapkorting
 • Greenchoice: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Budget Energie: Ook modelcontracten
 • NLE: Online grip op je kosten
 • Energiedirect.nl: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Engie: Handige website
 • Oxxio: Goede cashback
 • Pure energie: Hoge overstapkorting
 • Powerpeers: Zelf opwekken en stroom delen
 • Delta: Goede overstapkorting

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen juni 2024)

De beschikbare producten energieleveranciers en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat netbeheerders werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder in Lexmond betreft Stedin. Daarnaast calculeert de Gasunie specifieke tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport via haar leidingnet. Gemeente Zederik vinden we terug in gasregio 1, 3. Dat resulteert in een opslag van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Facts and figures Lexmond

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Zederik
 • (Regio) nummer: 0347
 • Aantal bewoners: 13718
 • Hoofdpostcode: 4231
 • Lokale wijk: Lexmond

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,7762
 • Stroomtarief kwh: €0,2204
 • Gem. gasverbruik: 1.185 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.742 kWh
energie-vergelijken-lexmond

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Online overstappen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Lexmond gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.185 m3 en nog eens 2.742 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Je hebt de keuze uit groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Aangaande abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Normaal is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle mogelijke energiebedrijven. Van elk abonnement zoek jij data over soort energie, abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Lexmond, en de welkomstkorting. Kies de aanbieder die aansluit op jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie kortingsactie beschikbaar? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. O.a. www.powerpeers.nl of energie.vanons.org. De betreffende aanbieder regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Lexmond


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juni 2024 kan meer dan €340 winst geven. Desondanks, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder bekijk je vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: de verwarming omlaag doen
 • Bezuinigadvies 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Advies 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Tip 4: geen open haard gebruiken.
 • Praktische tip 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Lexmond. In dat geval bespaar je het meeste geld. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen wisselen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En misschien is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten hanteren we: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Lexmond. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij elke 12 maanden een dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard faciliteert de betreffende energie-organisatie de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en ga voor de goedkoopste maatschappij. Bijv. Essent, Delta of natuurlijk Main energie. Hierna kies je de ingangsdatum (start levering). Jouw betreffende gas en stroom organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij www.energiehunter.nl bekijk je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.vattenfall.nl, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van voordelige prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Lexmond vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Lexmond en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Lexmond

Tal van energie aanbieders verschaffen onderhand groene stroom in Lexmond. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom wisselt nogal. Niet elk “groene energie” label kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt onjuist “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Kies dan uiteraard voor “Groen uit Nederland”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Lexmond vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Zederik zien we meerdere acties met doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4128, 4231. In en rondom wijk Lexmond, Ameide, Tienhoven, Meerkerk, Hei- en Boeicop, Leerbroek, Nieuwland kan je vaak financieel aantrekkelijk meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Zuid-Holland de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Integreren van de zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze 5 handige bespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl. Bezoek ook Powerpeers overstappen.