Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Ameide

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Ameide? Aan de hand van www.energiehunter.nl achterhaal je probleemloos alle erkende bedrijven zoals Pure Energie & Eneco. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Ameide de beste deal heeft! Voorts verzamel je op deze pagina waardevolle info over thema’s zoals verschillende gasregio’s en concrete energiebespaartips. Verder geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Zederik (www.zederik.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,7771
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,2213
Gemiddeld verbruik: 1.185 m3 en 2.715 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote providers gemakkelijk vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Enorme besparingen tot wel € 260,00.

Eenvoudig overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Ameide?

Wij zien flink wat energieleveranciers voorhanden in Ameide. Van NLE tot bijvoorbeeld Engie, de keuze is reusachtig groot. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 50 energieleveranciers. Deze aanbieders lopen allemaal via het net van Stedin. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval kun jij bij ons terecht. Achterhalen welke energieleveranciers mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ameide is die past bij jouw verbruik? Voer hierna je persoonlijke gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, gas & stroom maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. D.m.v onze vergelijker vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Ameide, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Met behulp van selecties in de prijzenvergelijker zoekt men probleemloos een contract dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Ameide

 • Vattenfall: Goede korting
 • Essent: Hoge korting
 • Eneco: Goede welkomstbonus
 • Greenchoice: Transparant en eerlijk
 • Budget Energie: Met mediamarkt actie
 • NLE: Focus op de klant
 • Energiedirect.nl: Grip op verbruik en de kosten
 • Engie: Online grip op je kosten
 • Oxxio: Scherpe welkomstbonus
 • Pure energie: Hoge welkomstkorting
 • Powerpeers: Vaste energieprijzen
 • Delta: Verschillende termijnen

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2024)

De pakketten van gas en stroom bedrijven en de prijzen variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er diverse netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder gebruikt weer aparte prijzen voor logistiek. De netbeheerder in Ameide betreft Stedin. Tevens rekent de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio als toeslag voor transport van gas door zijn leidingen. Gemeente Zederik is ingedeeld in gasregio 1, 3. Dit houdt in een toeslag van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Stats & Facts Ameide

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Zederik
 • Regionummer: 0183
 • Bewoners: 13718
 • Postcode: 4233
 • Populaire wijk: Lexmond

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,7771
 • Stroomtarief kwh: €0,2213
 • Gem. gasverbruik: 1.185 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.715 kWh
energie-vergelijken-ameide

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met je huis en woningdetails. Onder andere aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Ameide ligt dat gemiddeld op circa 1.185 m3 + 2.715 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent abonnementen heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Vaak is het slim om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Er volgt nu een handig overzicht met alle grote maatschappijen en contracten. Bij alle abonnementen vind jij gegevens als type energie, looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Ameide, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de partij die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een geschikte aanbieding tussen de resultaten? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de maatschappij. Bijv. www.nle.nl + www.energieflex.nl. Jouw toekomstige energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Ameide


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan meer dan €390 rendement bieden. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter bieden wij 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: draai geen halve wasjes
 • Tip 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Praktische tip 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Praktische tip 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Ameide. Daarna is de besparing het grootst. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen overstappen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. Vaak worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En vaak beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Ameide. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij alle jaren zo’n dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal faciliteert jouw geselecteerde organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Zoals Eneco, Budget Energie of natuurlijk Energieflex. Hierna beslis je over de ingangsdatum (start levering). Jouw aanstaande gas en stroom maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van de energievergelijker tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.fenor.nl, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van lage kosten en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Ameide vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Ameide en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Ameide

Bijna alle bedrijven faciliteren onderwijl groene stroom in Ameide. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt varieert per leverancier. Niet alle groene stroom draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor uiteraard voor “100% groene stroom uit NL”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Ameide vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Zederik onderscheiden we steeds meer projectenrondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4233. Als bewoner van wijk Lexmond, Ameide, Tienhoven, Meerkerk, Hei- en Boeicop, Leerbroek, Nieuwland kan je steeds vaker heel gunstig meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Zuid-Holland hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En ook belangrijk: minder energie verbruiken! Zie ook de Vijf praktische bespaartips en bezoek pricewise.nl, independer.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Check ook GreenChoice overstappen.