Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Arkel

Eenvoudig energie vergelijken in Arkel? Geholpen door deze website vergelijk je snel en simpel alle bekende energie aanbieders. Voorbeelden zijn Powerpeers & Budget Energie. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Arkel het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien lees je op onze website nuttige informatie informatie over thema’s als bijv. verschillende aanbieders en uitleg over jouw energierekening. Daarbij geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Giessenlanden (www.giessenlanden.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,7772
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,2214
Gemiddeld verbruik: 1.197 m3 en 2.742 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire aanbieders in een overzicht
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Eenvoudig besparen tot wel € 285,00.

Snel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gasWat zijn goede energieleveranciers in Arkel?

Wij zien nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Arkel. Dat gaat van Powerpeers tot en met Essent, de keuze is enorm. In april 2024 kun je kiezen uit circa 55 bedrijven. Deze aanbieders werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Stedin. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval is de energiehunter toe te passen. Weten welke leveranciers je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Arkel is die past bij jouw verbruik? Vul snel de gevraagde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, energie-aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Met behulp van de energievergelijker ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Arkel, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Aan de hand van selecties in de Energiehunter detecteren jullie simpel en snel een energie-abonnement dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Arkel

 • Vattenfall: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Essent: Handige website
 • Eneco: Diverse looptijden
 • Greenchoice: Overzichtelijke contracten
 • Budget Energie: Klantenservice krijgt een 8,1
 • NLE: Met praktische energie-bespaartips
 • Energiedirect.nl: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Engie: Goede welkomstkorting
 • Oxxio: Winnaar energieveiling
 • Pure energie: Goede cashback
 • Powerpeers: Ook modelcontracten
 • Delta: Exclusieve aanbiedingen

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas & stroom aanbieders en de prijzen zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene beheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Arkel heet Stedin. Bovendien heeft de Gasunie wisselende tarieven per regio voor logistieke kosten van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Giessenlanden behoort tot gasregio 1, 3. Dat resulteert in een bijdrage van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Cijfers en feiten Arkel

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,7772
 • Stroomtarief kwh: €0,2214
 • Gem. gasverbruik: 1.197 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.742 kWh
energie-vergelijken-arkel

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Arkel is dit gemiddeld zo’n 1.197 m3 + 2.742 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Dit alles dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Betreffende contracten zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen is het gunstiger om ieder jaar een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle populaire leveranciers en contracten. Bij elk contract vind je gegevens met betrekking tot type energie, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Arkel, en de overstapbonus. Selecteer de partij die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geschikte kortingsactie beschikbaar? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van het energiebedrijf. Onder andere www.oxxio.nl en ook www.huismerkenergie.nl. De betreffende energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Arkel


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €275 voordeel geven. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.nl vind je 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Tip 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Bespaaradvies 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Praktische tip 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Praktische tip 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Arkel. In dat geval ben je het voordeligst uit. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen switchen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. Doorgaans worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En vaak krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Arkel. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij 1 jarige contracten ontvang je jaarlijks deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak verwerkt je gekozen energie-organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de beste aanbieder. Denk aan Essent, GreenChoice en Energieflex. Daarnaast bespreek je de ingangsdatum (start levering). Je geselecteerde organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door de energievergelijker vind je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.vastelastenbond.nl, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Middels goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Arkel vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Arkel en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Arkel

Veel energiemaatschappijen bieden onderwijl groene stroom in Arkel. Binnen dit domein kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt nogal. Niet ieder “groene stroom” contract draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan zeker weten “Groen uit Nederland”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Arkel vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Giessenlanden zien we verscheidene activiteiten met een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4240, 4241. Als inwoner van wijk Kern Giessenburg, Giessenburg-West en -Zuid, Giessenburg-Oost, Verspreide huizen Giessenburg, Arkel, Hoogblokland, Hoornaar, Noordeloos, Schelluinen kan je vaak met financiële bonussen meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Zuid-Holland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de Praktische energiebespaartips en lees info op pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl. Bekijk details over Budget Energie overstappen.