Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Zijderveld

Zonder problemen energie vergelijken in Zijderveld? Met behulp van onze vergelijker check je eenvoudig alle relevante maatschappijen zoals Pure Energie en Vandebron. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Zijderveld prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast bekijk je op deze pagina nuttige informatie informatie over thema’s als leveranciers en info over een energieneutrale woning. Daarnaast bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Vianen (www.vianen.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio3
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2023€0,7703
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2023€0,2454
Gemiddeld verbruik: 1.218 m3 en 3.193 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle aanbieders in een overzicht
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Besparing loopt op tot € 430,00.

Eenvoudig overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancierWelke energieleverancier kiezen in Zijderveld?

Wij zien best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Zijderveld. Dat loopt van Delta tot Essent, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit moment is het aanbod ongeveer 45 organisaties. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Stedin. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor bieden wij de oplossing. Benieuwd welke gas & stroom leveranciers je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zijderveld is in juni 2023? Geef gemakkelijk jouw eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, gas & stroom organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Middels onze vergelijker ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Zijderveld, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Aan de hand van de keuzevakjes in de tool bekijk je zonder problemen een abonnement dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Zijderveld

 • Vattenfall: Scherpe cashback
 • Essent: Scherpe overstapkorting
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Greenchoice: Met opties voor salderen
 • Budget Energie: Scherpe overstapbonus
 • NLE: Ook modelcontracten
 • Energiedirect.nl: Goede overstapkorting
 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Oxxio: Eenvoudig verbruik inzien
 • Pure energie: Eigen account
 • Powerpeers: Eigen energie delen
 • Delta: Altijd scherpe acties

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juni 2023)

De producten van energie-organisaties en de onkosten verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er verschillende netbeheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Zijderveld betreft Stedin. Eveneens hanteert de Gasunie aparte tarieven per regio voor het transport van gas via haar netwerk. Gemeente Vianen hoort bij gasregio 3. Dat betekent een verhoging van €0,00865 per M3.

Feiten over Zijderveld

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Vianen
 • Regionummer: 0345
 • Aantal bewoners: 19513
 • Postcode: 4122
 • Wijk: Vianen

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 3
 • Gastarief M3: €0,7703
 • Stroomtarief kwh: €0,2454
 • Gem. gasverbruik: 1.218 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.193 kWh
energie-vergelijken-zijderveld

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder moeite overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste je contactgegevens. Dat betreft gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Zijderveld bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.218 m3 plus 3.193 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Rondom abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. Normaal is het slim om jaarlijks een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle grote aanbieders van energie. Bij alle contracten bekijk je data aangaande soort energie, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Zijderveld, en nieuwe klanten korting. Kies de aanbieder die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een actuele korting beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van het bedrijf. Onder andere www.oxxio.nl en www.mainenergie.nl. Jouw nieuwe energieleverancier regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Zijderveld


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in juni 2023 kan in sommige gevallen wel €305 besparen. Desondanks, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Hierna check je vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: neem een waterbespaarder
 • Bezuinigadvies 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Praktisch advies 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Bezuinigtip 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Advies 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten adviseren: regel jaarlijks het overstappen in Zijderveld. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen wisselen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. Doorgaans vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in juni 2023 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt werkt het zo: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Zijderveld. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je ieder jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt de nieuwe maatschappij het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de voordeligste energieaanbieder. Zoals Engie, Delta + HVC. Daarna bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). De nieuwe leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Met behulp van de Energiehunter check je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.delta.nl, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door voordelige prijzen en scherpe welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Zijderveld vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Zijderveld en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Zijderveld

Het gros van de energie aanbieders leveren momenteel groene stroom in Zijderveld. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet ieder groene stroom contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan uiteraard voor “Groen gas/elektra uit Nederland”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Zijderveld vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Vianen zien we diverse acties volledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4122. Als inwoner van wijk Vianen, Hagestein, Everdingen kan je soms tegen een gunstig tarief meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Utrecht volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl, independer.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Check ook NLE contracten.