Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Erichem

Zonder problemen energie vergelijken in Erichem? Dankzij de energievergelijker doorzoek je moeiteloos alle verkrijgbare bedrijven als GreenChoice en Energiedirect. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Erichem de beste deal heeft! Daarnaast vergaar je op deze website belangrijke info over zaken zoals onderwerpenen slimme thermostaten. Daarbij geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Buren (www.buren.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2023€0,7524
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2023€0,2217
Gemiddeld verbruik: 1.436 m3 en 3.132 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Enorme besparingen tot wel € 460,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstapWelke energieleverancier kiezen in Erichem?

Wij zien erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Erichem. Dat loopt van Delta tot en met Essent, er is gewoon veel te kiezen. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 50 energie aanbieders. Zij maken allemaal gebruik van de infrastructuur van Liander. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze vergelijker gebruiken. Bekijken welke energiemaatschappij tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Erichem is die past bij jouw verbruik? Vul direct jouw gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desalniettemin, gas & stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Dankzij de energietarievenvergelijker tref je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Erichem, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Aan de hand van jouw input in de Energiehunter achterhalen jullie gemakkelijk een energiecontract dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Erichem

 • Vattenfall: Ook modelcontracten
 • Essent: Meerdere contracten
 • Eneco: Exclusieve aanbiedingen
 • Greenchoice: Slim besparen in de app
 • Budget Energie: Transparante prijzen
 • NLE: Hoge cashback
 • Energiedirect.nl: Aantrekkelijke cashback
 • Engie: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Oxxio: Online meterstanden doorgeven
 • Pure energie: Exclusieve aanbiedingen
 • Powerpeers: Exclusieve aanbiedingen
 • Delta: Aantrekkelijke korting

Wat betaal ik voor energie in onze buurt? (Prijzen juni 2023)

De aansluitingen van gas & stroom maatschappijen en de kosten zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er nogal wat netbeheerders diensten leveren. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Erichem betreft Liander. Vervolgens gebruikt de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor het toevoeren van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Buren vinden we terug in gasregio 1. Dit komt overeen met een verhoging van €0,00518 per M3.

Kerngegevens Erichem

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Buren
 • Regionummer: 0344
 • Bewoners: 26202
 • Postcode: 4117
 • Veel gezochte wijk: Buren

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7524
 • Stroomtarief kwh: €0,2217
 • Gem. gasverbruik: 1.436 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.132 kWh
energie-vergelijken-erichem

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Erichem is dit gemiddeld zo’n 1.436 m3 en 3.132 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Betreffende prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. Veelal loont het om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Van ieder pakket bekijk jij informatie over type energie, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Erichem, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de aanbieder die rijmt met de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige kortingsactie in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de leverancier. Bijv. www.delta.nl of natuurlijk www.energieflex.nl. Jouw nieuwe leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Erichem


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in juni 2023 kan ruim €360 besparen. Desondanks, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder lees je 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigadvies 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Advies 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Bespaartip 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Praktisch advies 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Bespaartip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Erichem. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, switchen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. Gewoonlijk worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juni 2023 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Erichem. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij 1 jarige contracten krijg je ieder jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal verwerkt de gekozen gas en stroom maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de goedkoopste of meest populaire leverancier. Zoals Vattenfall, Delta of natuurlijk HVC. Daarnaast bespreek je het moment waarop het contract ingaat. De aanstaande gas en stroom maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Dankzij de Energiehunter tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.nle.nl, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Erichem vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Erichem en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Erichem

De meeste aanbieders leveren onderwijl groene stroom in Erichem. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom wijkt nogal af. Niet elk groene stroom label draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval het filter “Groene stroom uit Nederland”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Erichem vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Buren zien we steeds meer stappen met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4116, 4117. Wanneer je woont in wijk Buren, Beusichem, Zoelen, Lienden, Ingen, Maurik, Ravenswaaij kan je soms vrij voordelig meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Gelderland hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen integreren
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Bekijk ook de 5 handige bespaartips of check sites van pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl. Lees verder alles over Budget Energie vergelijken.