Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Everdingen

Eenvoudig energie vergelijken in Everdingen? Via deze website achterhaal je snel en simpel alle beschikbare energie aanbieders zoals Powerpeers & Engie. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Everdingen de beste deal heeft! Tevens tref je op deze pagina praktische info over zaken zoals energiegebruik in de regio en info over de enkele of dubbele meter. Ook komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Vianen (www.vianen.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio3
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2023€0,7702
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2023€0,2453
Gemiddeld verbruik: 1.205 m3 en 3.161 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar tot wel € 275,00.

Moeiteloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstapWat zijn goede energieleveranciers in Everdingen?

Er zijn flink wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Everdingen. Dat loopt van Budget Energie tot aan Energiedirect, de keuze is reusachtig groot. In juni 2023 kun je kiezen uit circa 45 providers. Deze lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Stedin. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze tool de oplossing. Ontdekken welke gas en stroom aanbieders je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Everdingen is op dit moment? Voer gelijk de privé gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, energie-aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Middels onze handige vergelijker achterhaal je rap de goedkoopste energieleverancier van Everdingen, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v jouw input in de tarievenvergelijker vind je eenvoudig een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Everdingen

 • Vattenfall: Cadeau bij overstappen
 • Essent: Transparante prijzen
 • Eneco: Goede korting
 • Greenchoice: Klantvriendelijkste energieleverancier
 • Budget Energie: Scherpe overstapbonus
 • NLE: Inzicht in energiegebruik
 • Energiedirect.nl: Sinds 2002
 • Engie: Online facturen bekijken
 • Oxxio: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Pure energie: Scherpe overstapkorting
 • Powerpeers: Aantrekkelijke cashback
 • Delta: Exclusieve kortingen

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen juni 2023)

De pakketten van gas & stroom aanbieders en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft eigen prijsstrategieën voor transport. De huidige netbeheerder in Everdingen heet Stedin. Eveneens verwerkt de Gasunie aparte tarieven per regio als toeslag voor transport van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Vianen valt onder gasregio 3. Dat draait uit op een opslag van €0,00865 per M3.

Facts and figures Everdingen

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Vianen
 • (Net) nummer: 0347
 • Aantal inwoners: 19513
 • Centrale postcode: 4121
 • Veel gezochte wijk: Vianen

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 3
 • Gastarief M3: €0,7702
 • Stroomtarief kwh: €0,2453
 • Gem. gasverbruik: 1.205 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.161 kWh
energie-vergelijken-everdingen

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Moeiteloos overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste jouw basisgegevens. Dit zijn het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de omgeving Everdingen ligt dat gemiddeld op circa 1.205 m3 + 3.161 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake contracttermijn kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Vaak loont het om jaarlijks een nieuw contract te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle grote energiebedrijven. Van alle pakketten zoek je voorwaarden zoals oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Everdingen, en de welkomstbonus. Kies de aanbieder die rijmt met jouw eisen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geschikte actie beschikbaar? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van het bedrijf. Dit kan zijn www.eneco.nl en www.cleanenergy.nl. De nieuwe energieonderneming regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Everdingen


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in juni 2023 kan tot wel €365 voordeel geven. Daarentegen, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Onderstaand bekijk jij 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Bezuinigtip 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Praktische tip 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bespaartip 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Praktische tip 5: korter douchen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energiespecialisten raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Everdingen. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, wisselen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Gewoonlijk worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2023 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En eventueel ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland geldt: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Everdingen. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je ieder jaar zo’n scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel faciliteert jouw betreffende aanbieder de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn Engie, Pure Energie of E-on. Bij de volgende stap beslis je over de ingangsdatum van het contract. Jullie toekomstige organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van de Energiehunter bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.greenchoice.nl, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van lagere onkosten en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Everdingen vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Everdingen en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Everdingen

De meeste energieleveranciers bieden ondertussen groene stroom in Everdingen. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer wisselend. Niet ieder groene energie contract is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Kies dan uiteraard voor “Groen gas/elektra uit Nederland”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Everdingen vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Vianen zien we meerdere stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4121. In wijk Vianen, Hagestein, Everdingen kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Utrecht hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Het huis isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze Praktische energiebespaartips en bezoek pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, independer.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl. Check ook Powerpeers contracten.