Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Nieuwland

Gemakkelijk energie vergelijken in Nieuwland? Geholpen door de energievergelijker tref je supersnel alle relevante energiebedrijven als o.a. Powerpeers & Engie. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Nieuwland de laagste prijs biedt. Bovendien vergaar je op Energiehunter.nl nuttige informatie informatie over topics als bijv. stroomtarieven en info over de enkele of dubbele meter. Daarnaast vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Zederik (www.zederik.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,7773
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,2215
Gemiddeld verbruik: 1.104 m3 en 2.770 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende leverancierseenvoudig vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 240,00.

Moeiteloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapserviceNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Nieuwland?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers actief in Nieuwland. Dit varieert van Vandebron tot en met Essent, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag is het aanbod ongeveer 50 providers. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op het gas- en elektra netwerk van Stedin. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie bieden wij de oplossing. Bekijken welke organisaties mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nieuwland is voor jouw verbruik? Vul gemakkelijk de eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, energie-organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als een gasstoring, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Middels de energievergelijker vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Nieuwland, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels de keuzevakjes in de prijzenvergelijker check jij eenvoudig een energiecontract dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Nieuwland

 • Vattenfall: Transparante prijzen
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Goede overstapkorting
 • Greenchoice: Zon, wind, water en biomassa
 • Budget Energie: Contact via chat
 • NLE: Top klantenservice
 • Energiedirect.nl: Verschillende termijnen
 • Engie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Oxxio: Scherpe overstapkorting
 • Pure energie: Ook flexibele prijzen
 • Powerpeers: Hulp bij overstappen
 • Delta: Hoge welkomstkorting

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De condities van energieleveranciers en de prijzen kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er nogal wat beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder heeft eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Nieuwland betreft Stedin. Eveneens neemt de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor het gastransport door haar leidingnetwerk. Gemeente Zederik vinden we terug in gasregio 1, 3. Dit komt overeen met een bijdrage van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Informatie over Nieuwland

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Zederik
 • (Net) nummer: 0183
 • Inwoners: 13718
 • Hoofdpostcode: 4245
 • Wijk: Lexmond

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,7773
 • Stroomtarief kwh: €0,2215
 • Gem. gasverbruik: 1.104 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.770 kWh
energie-vergelijken-nieuwland

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met je huis en woningdetails. Dit zijn samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Nieuwland bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.104 m3 en 2.770 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Omtrent prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Veelal is het slim om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Je ziet nu een handig overzicht met alle erkende energie aanbieders. Van elk contract lees je voorwaarden m.b.t. soort stroom/gas, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Nieuwland, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die in lijn is met jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een mooie prijsaanbieding gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. Onder andere www.essent.nl of natuurlijk www.cleanenergy.nl. De gekozen energie-partij regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Nieuwland


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €320 bonus betekenen. Desalniettemin, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.nl check je 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Bespaaradvies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Bespaartip 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Advies 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Tip 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Nieuwland. Zo is de besparing het grootst. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen overstappen van maatschappij, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. In de regel worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En vaak is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met verschillende kortlopende energiecontracten voor Nieuwland. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij 1 jarige contracten ontvang je elk jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard regelt je geselecteerde maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en selecteer de beste of voordeligste energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Energiedirect, Vandebron of Anode energie. Bij de volgende stap beslis je over de startdatum van het abonnement. De nieuwe organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door de Energiehunter ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.anode.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Dankzij lage prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Nieuwland vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Nieuwland en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Nieuwland

De meeste energieleveranciers leveren inmiddels groene stroom in Nieuwland. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle groene stroom heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders een groen beleid hanteren? Gebruik dan de selectie “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Nieuwland vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Zederik bestaan er tegenwoordig meerdere acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4243, 4245. Als inwoner van wijk Lexmond, Ameide, Tienhoven, Meerkerk, Hei- en Boeicop, Leerbroek, Nieuwland kan je in toenemende mate extra voordelig meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Zuid-Holland volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips en bezoek pricewise.nl, independer.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl. Bekijk details over Vandebron overstappen.