Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Leerbroek

Snel energie vergelijken in Leerbroek? Met behulp van onze vergelijker vind je overzichtelijk alle verkrijgbare bedrijven als bijvoorbeeld Pure Energie & Energiedirect. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Leerbroek voor jou de beste prijs heeft. Verder vergaar je op Energiehunter.nl handige informatie over items zoals stroomtarieven en info over duurzame energie. Voorts bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Zederik (www.zederik.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2023€0,7774
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2023€0,2216
Gemiddeld verbruik: 1.116 m3 en 2.798 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenvergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Besparingen mogelijk tot wel € 300,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstapWat zijn populaire energieleveranciers in Leerbroek?

Er zijn nogal wat energieleveranciers actief in Leerbroek. Dat loopt van Delta tot een speler als Essent, er is gewoon veel te kiezen. Momenteel is het aanbod ongeveer 40 providers. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk de leidingen van Stedin. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor kan jij onze vergelijker gebruiken. Nieuwsgierig welke leveranciers mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Leerbroek is die past bij jouw verbruik? Vul moeiteloos jouw gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, gas & stroom maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Aan de hand van de vergelijkingstool bekijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Leerbroek, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. D.m.v selecties in de vergelijkingstool achterhaal je verrassend eenvoudig een contract dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Leerbroek

 • Vattenfall: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Essent: Online facturen bekijken
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Greenchoice: Overzichtelijke contracten
 • Budget Energie: Handige website
 • NLE: Handige website
 • Energiedirect.nl: Ook flexibele prijzen
 • Engie: Scherpe overstapbonus
 • Oxxio: Scherpe overstapkorting
 • Pure energie: Ook modelcontracten
 • Powerpeers: Handige website
 • Delta: Energie uit Zeeland

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2023)

De aansluitingen van maatschappijen en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er nogal wat netbeheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder in Leerbroek is Stedin. Vervolgens hanteert de Gasunie separate tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport over het landelijke transportnet. Gemeente Zederik hoort bij gasregio 1, 3. Dit komt overeen met een toeslag van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Feiten en cijfers Leerbroek

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Zederik
 • Regionummer: 0345
 • Aantal inwoners: 13718
 • Centrale postcode: 4245
 • Lokale wijk: Lexmond

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,7774
 • Stroomtarief kwh: €0,2216
 • Gem. gasverbruik: 1.116 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.798 kWh
energie-vergelijken-leerbroek

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Moeiteloos overstappen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met de standaard informatie. Dat betreft aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Leerbroek is dat gemiddeld 1.116 m3 & 2.798 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. De genoemde zaken bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake looptijd kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Vaak is het slim om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je ziet nu een opsomming met alle grote energieleveranciers. Bij alle contracten zie jij gegevens zoals type energie, abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Leerbroek, en de welkomstkorting. Kies de organisatie die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante aanbieding in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de maatschappij. Bijvoorbeeld www.pure-energie.nl en energie.vanons.org. De nieuwe aanbieder zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Leerbroek


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in maart 2023 kan soms wel €250 voordeel geven. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Hierna bieden wij 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: kies voor vloerverwarming
 • Advies 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Advies 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Bezuinigadvies 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Bespaaradvies 5: Houd de brievenbus dicht

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van Energiehunter.nl vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Leerbroek. Zo ben je het voordeligst uit. Let op, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde wisselen, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Doorgaans vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in maart 2023 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En mogelijk wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Leerbroek. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij een jaarcontract krijg je jaarlijks deze zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verzorgt jouw aankomende energie-aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste energiemaatschappij. Onder andere Vattenfall, Vandebron + E-on. Hierna kies je de datum waarop het contract van start gaat. Je gekozen gas en stroom maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Middels onze website check je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.innovaenergie.nl, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Via lage kosten en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Leerbroek vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Leerbroek en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Leerbroek

Het merendeel van de energieleveranciers bieden ondertussen groene stroom in Leerbroek. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer wisselend. Niet alle “groene energie” kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “Groen uit Nederland”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Leerbroek vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Zederik zien we vele projectenmet een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4245. In huizenbezitter in wijk Lexmond, Ameide, Tienhoven, Meerkerk, Hei- en Boeicop, Leerbroek, Nieuwland kan je in toenemende mate relatief goedkoop bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Zuid-Holland energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Installeren van zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Check de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Bekijk ook Powerpeers overstappen.