Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Hattemerbroek

Gemakkelijk energie vergelijken in Hattemerbroek? Geholpen door Energiehunter.nl tref je moeiteloos alle bekende aanbieders als bijvoorbeeld Essent & Vandebron. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Hattemerbroek voor jou de beste prijs heeft. Verder check je via de energievergelijker nuttige info info over items als energieaansluitingen en handige bespaartips. Voorts geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Oldebroek (www.oldebroek.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) september 2021€0,7553
Gemiddelde stroomtarief (kWh) september 2021€0,2456
Gemiddeld verbruik: 1.510 m3 en 3.101 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende aanbieders in een overzicht
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Bespaar tot wel € 280,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract opWelke energieleveranciers zijn er in Hattemerbroek?

Er zijn nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Hattemerbroek. Dit loopt van Powerpeers tot Essent, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 55 maatschappijen. Deze bedrijven werken allemaal op basis van de infrastructuur van Liander. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor biedt onze tool de oplossing. Benieuwd welke gas & stroom maatschappijen er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hattemerbroek is? Vul gemakkelijk de privé gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Echter, energie-aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van de energiehunter ontdek je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Hattemerbroek, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. D.m.v selecties maken in de Energiehunter achterhaal jij verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Hattemerbroek

 • Vattenfall: Diverse looptijden
 • Essent: Hulp bij besparing
 • Eneco: Grote energiemaatschappij
 • Greenchoice: Met Vriendenvoordeel
 • Budget Energie: Aantrekkelijke cashback
 • NLE: Verschillende termijnen
 • Energiedirect.nl: Vaste energieprijzen
 • Engie: Goede klantenservice
 • Oxxio: Scherpe cashback
 • Pure energie: Stroom uit eigen windprojecten
 • Powerpeers: Handige website
 • Delta: Goede korting

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen september 2021)

De voorwaarden van gas en stroom aanbieders en de onkosten verschillen per regio. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders werkzaam zijn. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Hattemerbroek betreft Liander. Eveneens calculeert de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor het transporteren van het gas over het landelijke transportnet. Gemeente Oldebroek valt onder gasregio 1. Dat vloeit voort in een vergoeding van €0,00518 per M3.

Stats & Facts Hattemerbroek

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Oldebroek
 • (Regio) nummer: 038
 • Aantal bewoners: 23104
 • Postcodegebied: 8094
 • Veel gezochte wijk: Oldebroek

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7553
 • Stroomtarief kwh: €0,2456
 • Gem. gasverbruik: 1.510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.101 kWh
energie-vergelijken-hattemerbroek

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Begin met je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de omgeving Hattemerbroek is het gemiddelde verbruik ong. 1.510 m3 + 3.101 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Alle ingevoerde gegevens hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Door de bank genomen is het voordeliger om ieder jaar weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle interessante maatschappijen en contracten. Bij elk abonnement zie jij specificaties m.b.t. type energie, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Hattemerbroek, en de welkomstbonus. Kies de organisatie die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een goede leverancier gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van het energiebedrijf. Bijv. www.eneco.nl of natuurlijk www.allure-energie.nl. De nieuwe maatschappij zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Hattemerbroek


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in september 2021 kan in sommige gevallen wel €325 korting realiseren. Desalniettemin, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters check je vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: led-lampen gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Bespaartip 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Advies 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Praktisch advies 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Hattemerbroek. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, overstappen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Vaak worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in september 2021 waarbij het vooraf inzichtelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Hattemerbroek. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je elk jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak faciliteert de aankomende organisatie dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Zoals Vattenfall, Powerpeers en Huismerk energie. Ook beslis je over het moment waarop het contract ingaat. Jullie aanstaande leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Middels onze website vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.essent.nl, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij voordelige prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Hattemerbroek vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Hattemerbroek en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Hattemerbroek

Het gros van de aanbieders leveren onderwijl groene stroom in Hattemerbroek. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wijkt nogal af. Niet alle “groene energie” komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders echt helemaal groen zijn? Neem dan de optie “Groene Energie uit Nederland”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Hattemerbroek vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Oldebroek bestaan er tegenwoordig steeds meer stappen rondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 8094. Als inwoner van wijk Oldebroek, Wezep, Oosterwolde kan je soms zeer betaalbaar meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Gelderland eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de Belangrijke energiebespaartips of bezoek pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Bekijk ook GreenChoice abonnementen.