Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Wezep

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Wezep? Door gebruik te maken van de energievergelijker doorzoek je supersnel alle erkende energieleveranciers. Je kunt denken aan Powerpeers & Oxxio. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Wezep de beste deal heeft! Verder bekijk je op onze website nuttige info info over topics zoals de netbeheerder en variabele of vaste tarieven. Verder geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Oldebroek (www.oldebroek.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2021€0,7552
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2021€0,2455
Gemiddeld verbruik: 1.495 m3 en 3.070 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 385,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstapWat zijn populaire energieleveranciers in Wezep?

Wij zien flink wat energieleveranciers beschikbaar in Wezep. Van Powerpeers tot Essent, er is gewoon veel te kiezen. In oktober 2021 kun je kiezen uit circa 60 maatschappijen. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van de infrastructuur van Liander. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor is de energiehunter toe te passen. Ontdekken welke gas en stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wezep is? Voer hierna de benodigde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, gas en stroom maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. D.m.v onze handige vergelijker achterhaal je rap de goedkoopste energieleverancier van Wezep, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door jouw input in de tarievenvergelijker achterhalen jullie moeiteloos een overeenkomst dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Wezep

 • Vattenfall: Goede overstapbonus
 • Essent: Thuisvoordeel
 • Eneco: Hoge overstapbonus
 • Greenchoice: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Budget Energie: Contact via chat
 • NLE: Hoge overstapkorting
 • Energiedirect.nl: Eigen account
 • Engie: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Oxxio: Inzicht in energiegebruik
 • Pure energie: Scherpe welkomstbonus
 • Powerpeers: Diverse looptijden
 • Delta: Goede klantenservice

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen oktober 2021)

De condities van energiebedrijven en de energiekosten wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders actief zijn. Iedere beheerder van het net hanteert weer aparte prijzen voor logistiek. De netbeheerder in Wezep betreft Liander. Ook gebruikt de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het “vervoer” van gas via haar leidingnet. Gemeente Oldebroek hoort bij gasregio 1. Dat draait uit op een verhoging van €0,00518 per M3.

Kerngegevens Wezep

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Oldebroek
 • Regionummer: 038
 • Inwoners: 23104
 • Postcode: 8091
 • Lokale wijk: Oldebroek

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7552
 • Stroomtarief kwh: €0,2455
 • Gem. gasverbruik: 1.495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.070 kWh
energie-vergelijken-wezep

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Online overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Start met je woning en gezinssituatie. Onder andere de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Wezep ligt dit gemiddeld op 1.495 m3 en 3.070 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Met betrekking tot prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Vaak is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een lijst met alle erkende maatschappijen en contracten. Van alle contracten zie jij details aangaande type energie, abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Wezep, en de eventuele korting. Kies de maatschappij die past bij jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige kortingsactie gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van de aanbieder. Dit kan zijn www.energiedirect.nl en ook www.allure-energie.nl. De gekozen energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Wezep


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in oktober 2021 kan ruim €280 bonus betekenen. Evenwel, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina vind jij vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Bespaaradvies 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Bezuinigadvies 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Bezuinigadvies 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Tip 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Wezep. In dat geval bespaar je het meeste geld. Desondanks, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, switchen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. Normaal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in oktober 2021 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms is er sprake van een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Wezep. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij een jaarcontract ontvang jij alle jaren een dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans faciliteert jouw geselecteerde energieleverancier de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en ga voor een beschikbare energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, NLE of natuurlijk Huismerk energie. Vervolgens neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Je geselecteerde gas en stroom maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij de Energiehunter achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.essent.nl, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van lage kosten en scherpe welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Wezep vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Wezep en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Wezep

Het merendeel van de energieleveranciers faciliteren onderwijl groene stroom in Wezep. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom is zeer divers. Niet elk groene energie label komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat aanbieders een groene strategie voeren? Gebruik dan de selectie “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Wezep vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Oldebroek kennen we steeds meer opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 8090, 8091, 8096. Als inwoner van wijk Oldebroek, Wezep, Oosterwolde kan je wellicht extra voordelig participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Gelderland hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Integreren van zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de Belangrijke energiebespaartips of check sites van pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl. Lees verder alles over Pure Energie abonnementen.